27.1 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 23:20

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Knipselkrant niet vervolgd

OM-verzoek extra onderzoekers afgewezen
Knipselkrant Curacao niet door OM vervolgd

WILLEMSTAD – Het Openbaar Ministerie gaat de Knipselkrant Curaçao niet vervolgen. Daar had de advocaten Peppie Sulvaran en Chester Peterson om gevraagd.

Volgens de advocaten wordt hun kantoor door de Knipselkrant opzettelijk door het slijk gehaald door hen te verbinden met de onderwereld en de maffia.

Pogingen van het advocatenkantoor om de Knipselkrant via hun internetaanbieders uit de lucht te halen, lukten niet.

- Advertentie -

Via de rechter gaat het dus ook niet lukken: het OM zegt na bestudering van de aangifte van het advocatenkantoor dat een strafrechtelijk onderzoek niet opportuun is.

Bron: Persbureau Curacao
Dossier: Fundashon Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO/FKO)

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Beste heer Aller, af en toe ben ik niet met u eens. Ik hoop dat men uw text goed gelezen heeft. Een goed verstander heeft in dit geval echt een half woord nodig. Verder heb ik er niets aan toe te voegen.

 2. als afsluiter het tegendeel is nog niet bewezen dat ze geen mafia maatje zijn.
  ook de goede naam is een en betrekkelijk begrip, want voor de ene organisatie kan je een goede naam hebben( criminelen) en voor de andere eerlijke burgers een slechte naam vice versa.

 3. Gelukkig blijkt hieruit dat wie het hardste schreeuwt, niet vanzelf het grootste gelijk heeft. Hoort u dat , Curaçaose corruptici ? Ook de bevolking begint dat te begrijpen.

 4. Krijgt Aller voor die commentaren van haar betaald? Per jota of per syllabe? Wat een kinderlijk gewauwel.
  Lees haar onsamenhangend en taalkundig niet te begrijpen verhaal nog maar eens goed. Geen touw aan vast te knopen.

 5. Ik ga geen gefeliciteerd zeggen, want dat zou betekenen dat de kans aanwezig was geweest op slagen van het “Zijn smoel maar moeten houden en op te moeten rotten”. Hierbij bedien ik me dan even van de taal welk dit advocaten kantoor zelf niet vreemd is.
  Hun “goede naam” en wat dies meer daar gooit men zelf mee, onder andere door niet duidelijk de scheiding aan te brengen waar de advocatuur stopt en hun politieke verhaal begint, dit nog even afgezien van de inhoud van hun “boodschap”.

  Als reputatie deel uit maakt van de identiteit dan kan men wel weten hoe de vork in de steel zit. Gebrek aan respect? Wat heeft men dan zelf laten zien? Indien men zelf de publiciteit zoekt met een grote verscheidenheid aan zaken, waarvan sommige op het randje balanceren van racisme en stigmatisering en politieke beïnvloeding, dan heeft men maar te accepteren dat dit dus het nodige oproept. Incasseren van kritiek hoort daar dan domweg bij. Verschoont willen blijven van hetgeen men zelf oproept door de eigen geëtaleerde beeldvorming dat gaat nu eenmaal niet indien men kritische mensen om zich heen heeft. Denkt men dat af te kunnen dwingen dan klopt er in het denken totaal iets niet.

  Het openbaar ministerie trapt daar terecht niet in. Hoeveel opstootjes en uitgedeelde borden men ook hanteert, er zijn geen twee soorten regels zoals men dat m.i graag had gezien; regels voor “Het Kantoor” en regels voor “De Rest”, waarvan het kantoor die graag had willen helpen opleggen.
  We zullen wel weer te horen krijgen dat het openbaar ministerie discrimineert en “Nederlandse wetten” hanteert en op de hand is van hen die alles willen overnemen en dat kolonisatie hoogtij viert of zoiets.

 6. Als wel vervolging zou plaatsvinden zou dat een ernstige aantasting zijn van het vrije woord en de vrije meningsuiting. Dat kan (nog) niet binnen het Koninkrijk. Wel in een dictatuur, maar dat zijn we gelukkig nog niet. De vrije meningsuiting is gebaseerd op de feiten. Dat is een groot goed, maar als men de werkelijkheid aan de eigen wensen aanpast, kan dat problemen opleveren als men niet wil dat dit bekend wordt. De VVD geeft een saillant voorbeeld. Halbe Zijlstra meldde recent dat dictaturen heel stabiel kunnen zijn en Nederland daar zonder opgeheven vingertje mee moet samenwerken. De Arabische Lente leverde niet datgene op wat men hoopte. Integendeel. Heeft IS Europa al overgenomen en staan daarom de Mensenrechten maar vast bij het vuilnis in het Koninkrijk? Renée van Aller & John de Vries

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -