30 C
Willemstad
• zondag 26 september 2021 18:53

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Klacht tegen Sulvaran c.s. grotendeels ongegrond

Advocaten mogen elkaar miserabel, racistisch en corrupt noemen.
Laatst aangepast op vrijdag 19 december 2014 14:28

Klacht tegen advocaten Sulvaran, Peterson en Eustaius ongegrond
Klachten tegen advocaten Sulvaran, Peterson en Eustaius ongegrond

WILLEMSTAD – Je collega-advocaat bestempelen als een ‘miserabele, racistische en corrupte makamba is toegestaan. Dat oordeelde de tuchtrechter van de Raad van Toezicht op de Advocatuur.

Die gaf vanochtend een oordeel over drie klachten, gericht tegen Peppie Sulvaran, Chester Peterson en Antony Eustatius. Hoewel de uitspraken grievend zijn en het vertrouwen in de advocatuur schaden, heeft de Deken van Advocaten de uitlatingen aan zich zelf te danken. De raad wil er daarom geen tuchtrechtelijke gevolgen aan verbinden.

- Advertentie -

Ook de uitlatingen over de rechterlijke macht zijn toelaatbaar, aldus de tuchtrechter. Sulvaran had tegen een rechter onder meer gezegd dat-ie op moest sodemieteren. Kritiek, ook in grievende bewoording is volgens de tuchtrechter toegestaan als er feiten zijn die dat rechtvaardigen.

Anders is dat met de beschuldigingen van Sulvaran c.s. tegen de president van de Centrale Bank, Emsley Tromp. Deze zou betrokken zijn bij de moord op Helmin Wiels. Die bewering is door Peppie Sulvaran niet met feiten onderbouwd.

Alleen op dit laatste punt wordt Sulvaran berispt. Dat hij eerder al tuchtrechtelijk is aangepakt, neemt de rechter niet mee: dat is te lang geleden. een hogere sactie is niet aan de orde, omdat hij alle andere punten in deze klachtprocedure ongegrond zijn verklaard.

 

- Advertisement -

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

22 reacties

 1. @Jacob de Bruin

  Inderdaad kkcuraçao vervult de functie van een “doorgeefluik” de hoofdmoot van de artikelen die ze doorgeven bestaat uit publicaties die Curaçao aangaan. Soms zijn het positieve- en soms negatieve artikelen.

  Het logische gevolg van dit doorgeefluik is dat personen en instellingen, die zelf veel publiciteit genereren, vaker aan bod komen.

  De “heren” advocaten genereren zelf veel publiciteit, sterker nog ze zoeken het zelf op Ze organiseren protestacties en gaan bij deze groepen ongegeneerd op de foto.

  Op dit blog plaatsen ze ook artikelen, dat ze hiermee ook commentaar uitlokken is helder.

  Maar… als het commentaar niet naar de zin van de “heren” is, proberen ze kkcuracao onder druk te zetten met dreigementen en rechtszaken.

  De brenger van het “slechte” nieuws dient dus monddood gemaakt te worden, liefst nog met een betaling van 100.000 guldens. Ook dat is geen nieuws. Dat probleem doet zich al sinds de mensheid voor. William Shakespeare waarschuwde al: “Don’t shoot the messenger”

  Een rechtszaak entameren is voor advocaten een “koud kunstje” alle middelen hebben ze in huis. Hun dreigementen zijn vergelijkbaar met een professionele boxer, die een kleuter uitdaagt: kom maar op.
  Een ongelijke strijd. De kleuter moet eerst boxlessen nemen om de professional enigszins te kunnen weren. Zijn lessen dient hij zelf te betalen en mogelijk krijgt hij via de scheidsrechter een klein deel terug.

  Als de profionele boxer bovendien een rasechte pedofiel is, dan wordt het nog beangstigender voor de kleuter. Enfin we zullen de zaken afwachten.

  Kkcuracao: aanval is de beste verdediging.

 2. @A.S. Ik lees net je relaas aangaande de KKC. Ook ik lees het dagelijks en ben blij dat er een online krant (al is het een knipselkrant) die door middel van eigen onderzoek met behulp van informanten en artikelen uit archieven, de waarheid omtrent vele zaken naar boven brengt. Voor mij betekend dit HULDE aan zo’n team van mensen die het aandurven. Dat het trio het OM op Curacao verzoekt dit te onderzoeken wil al wat zeggen. Gezien uw reply op alles kan en mag ik ervan uitgaan dat u tot de gelijke kliek behoord. Ik heb lange tijd op uw eiland gewoond en mag stellen dat ik me schaam om deze drie advocaten, die zich ingelaten hebben met duistere figuren. Een rchter toeroepen “donder op” en meer van dit soort uitlatingen als “racistische makamba” De KKC is een onpartijdige krant die ruim drie jaar of langer zonder partij te kiezen werkt op Curacao en omliggende eilanden. Ja een knipselkrant ( het werken via knip en plakwerk) die met een uitstekend team van bloggers weet te werken en met de dag groter word. Geen enkele krant op de eilenden durft het aan om de waarheid naar buiten te brengen, ZIJ WEL. En ja dat doet een aantal pijn. De waarheid doet nu eenmaal pijn.
  Hulde aan de mensen achter deze KKC.

  Jacob de Bruin
  Dallas

 3. @A.S.
  De methodiek die “de heren” gebruiken: demonstraties met een zogenaamde protestgroep (maar in werkelijkheid geronselde hoeren) schijnt zijn vruchten afgeworpen te hebben. Dat is de werkelijkheid!

  Gelet op je suggesties, denk ik dat je ook een pedofiel bent: dus neem je Sulvaran in bescherming. Pedo’s onder elkaar is mijn conclusie. Mocht mijn conclusie niet juist zijn – dat je een pedofiel bent – hoor ik dat graag. Zo niet, dan heb je mijn conclusie bevestigd. Dus een pedo- vriendje van Sulvaran.

 4. @A.S,
  kijk naar de foto bij dit artikel: zegt genoeg over de achterlijkheid van dit advokaten kantoor.
  een protestactie voeren met opphitsende teksten, dat is toch een fatsoenlijk advokatenkantoor onwaardig…
  maar mij is duidelijk dat jij ook belangen hebt bij deze maffia groep.

 5. Het vonnis laat zien dat de uitlatingen van KFO op waarheid berusten, niet onnodig en zelfs gepast zijn als er gekeken wordt naar de omstandigheden waaronder zij zijn gedaan. Rechtszaak na rechtszaak is dit steeds bevestigd.

  Het is daardoor ook jammer dat de KKCuracao een verdraaide waarheid van de KFO en de advocaten probeert weer te geven. Een kritische lezer ziet dat de “bewijsstukken” die naar voren worden gebracht in de blog, op zijn best losliggende gebeurtenissen zijn zonder samenhang en op zijn ergst flagrante leugens zijn. Dit doet het openbaar debat geen goed en brengt zelfs het niveau ervan omlaag.

  Naar mijn mening is de KKCuracao hetzelfde en in sommige gevallen veel erger aan het doen als waar zij de heren van beschuldigen. De KKCuracao hoort een verzamelplaats te zijn van krantenartikels waar lezers een beeld kunnen krijgen van de totaliteit en zelf een kritisch goed geïnformeerde mening kunnen vormen. Natuurlijk mogen daar ook analyses aan toegevoegd worden, maar het is dan zeer teleurstellend dat de redactie van KKCuracao een verdraaide mening op lezers probeert te duwen.

  Ik volg de KKCuracao ondertussen bijna een jaar en het wordt steeds duidelijker dat de meningen, met betrekking tot de advocaten, op weinig tot niks gebaseerd zijn. Het is dan ook grievend dat als gekeken wordt naar de comments, er veel lezers zijn die blindelings de meningen overnemen zonder kritisch te kijken naar alle feiten, de context.

  Het is mij verder ook opgevallen dat jullie redactie herhaaldelijk niet voldoet aan eigen stellingen om geen discriminerende en beledigende stukken te publiceren. Voorbeelden hoef ik niet te noemen, eenieder kan klikken op een willekeurig artikel (dat iets met de advocaten te maken heeft) en is het waarschijnlijk dat je zo’n commentaar vind. In de comments die hier te zien zijn is dat al duidelijk genoeg.

  Ik hoop dat de recht zaak van KFO/KKCuracao duidelijkheid zal gaan schetsen.

 6. LaStiwz
  De logica in jouw onderstaande zin ontgaat mij geheel :
  “De tuchtrechters zijn collega advocaten die moeten oordelen over hun collega’s/concurrenten. Naar mijn mening getuigt de uitspraak juist van onpartijdigheid .”
  M.i. geeft dit juist voeding aan het vermoeden van vriendjespolitiek.
  Morgen drinken ze weer samen een kopje koffie op dit kleine elkaar
  niet te ontlopen eiland.

 7. @LaStawitz….
  Rechters zijn mensen geen goden (al denken ze dat van wel).
  Ze kunnen ook omgekocht worden of gechanteerd worden.
  of gewoon aan vriendjespolitiek doen.
  dus je hoeft mij niet van onnodige stemmingmakerij te betichten.
  ik ben gewoon boos over het feit dat iemand 3 mensen dood kan rijden en weg komt met een minimale straf.
  ook dat de 3 muppets weer verder kunnen gaan met hun stemingmakerij.

 8. Sander | 19 december 2014 at 18:02 | Beantwoorden

  kunnen we de rechters niet naar huis sturen en een nieuwe portie rechters krijgen.
  Deze rechters zijn duidelijk corrupt en door de maffia omgekocht of gechanteerd.
  dit kan niet mogen….
  eerst een dos santos 1 jaartje gevangenis voor het doodrijden van mensen. 1 jaar vermindering op een eerdere straf en nu dit.
  mijn gevoel van rechtvaardigheid is totaal weg…
  Schotte zal ook wel vrijgesproken worden of zo…

  @Sander en anderen: tuchtrechters bij de Raad van Toezicht zijn net zoveel rechter als scheidsrechters bij het baseball.

  De tuchtrechters zijn collega advocaten die moeten ordelen over hun collega’s/concurrenten. Naar mijn mening getuigt de uitspraak juist van onpartijdigheid. De onnodige stemmingmakerij, waar ik je al meerdere keren op betrap hebt, is plpulistisch gebral. Juist datgene waar je je zelf tegen afzet..

 9. ik heb even iets opgezocht over het woord grievend. stel dat je deze uitspraken zal doen in het Nederlandse rechtbank

  Het ligt nogal voor de hand dat schelden niet behoort tot de gereedschapskist van de advocaat. Maar wat mag dan wel? Gedragsregel 31 omschrijft dit als volgt:

  “De advocaat dient zich in woord en geschrift niet onnodig grievend uit te laten.”

  we kunnen wel denken dat we in het Koninkrijk der Nederlanden leven en dezelfde rechtstaat hebben maar het is niet zo.
  Ook hoor ik steeds dat we rekening moeten houden met onze lokale cultuur, dat geloof ik graag zolang het gaat over onze cultuur. Maar niet zo gauw als het gaat over onze rechtstaat.
  En als je wel het nodig vindt om onze lokale cultuur er bij te betrekken, dan hoef je de Europese rechten van de Mens er niet bij te halen. Eten van twee walletjes dan alleen maar……………………………………………………… juist , vul dat zelf maar in

 10. Als er lezers zijn die bewijs aan kunnen dragen dat Sulvaran een Pedofiel is, moeten ze dit melden bij het OM. Justitie zou dan vervolging kunnen instellen.

  Suggesties van bewijs te plaatsen op dit weblog is niet zinvol – ook niet verboden trouwens – het bewijs moet eerst door justitie getoetst worden. Zij bepalen vervolgens of de beschuldigen juist zijn. Laat het recht zegevieren.

  Dus heeft u bewijzen, aarzel niet. We leven in een rechtsstaat en u kunt vertrouwen op de onafhankelijk rechter. Ook al is Sulvaran een advocaat.

  Pedofielen dienen vervolgt te worden, ongeacht hun beroep.

 11. De Rechter heeft zijn oordeel uitgesproken. Daar moet een ieder zich bij neerleggen.

  Die Sulvaran is een beetje op zijn vingers getikt. Dat zal hem weinig boeien. Een pedofiel kan wel tegen een stootje zullen we maar zeggen. Nee ik zeg niet dat Sulvaran een pedofiel is. Het zou overigens best zo kunnen zijn, als je zijn gluiperige kop bekijkt. Ik bedoel niet dat zijn kop echt gluiperig is, maar iemand zou die gedachte kunnen krijgen als hij zo’n kop ziet.

  Dus even voor de duidelijkheid: Sulvaran zou best een pedofiel kunnen zijn. Ik weet het niet. Misschien zijn er slachtoffers die dit kunnen bevestigen. Een aanklacht wegens seksueel misbruik bij het OM is dan de geëigende weg. Het OM zal dan onderzoeken of de klacht gegrond is. Ziet het OM kansen om de zaak voor de rechter te brengen, zullen ze zeker niet aarzelen. Als vervolgens Sulvaran veroordeeld wordt wegens pedofilie, zal hij ook zeker van het plateau geschrapt worden.

  Ook zonder het wettig en overtuigend bewijs dat Sulvaran een pedofiel is, kan hij in werkelijkheid toch een pedofiel zijn. Alleen een rechtsgrond ontbreekt dan om hem te veroordelen als pedofiel.

  Mocht ik de suggestie gewekt hebben dat Sulvaran een pedofiel is, terwijl er geen enkel bewijs is ? Dat is beslist niet de bedoeling van dit schrijven. Integendeel. Niemand is schuldig zonder wettig en overtuigend bewijs. Het is aan de rechter om dit te beoordelen. Daar moeten we ons ook bij neerleggen, ook al is Sulvaran een echte Pedofiel. Een suggestie kan een vermoeden zijn zonder enige grond. Zeg maar een gedachtespinsel.

  We moeten Sulvaran dan ook behoeden voor een onjuiste beschuldiging dat hij een pedofiel is. Dat hij mogelijk slechts pedofile fantasien heeft, bestempelt hem nog niet als pedofiel. Ook het uiterlijk van zijn hoofd, wekt misschien het beeld op van een gluiperige pedofiel. Maar laat u niet verleiden tot vooroordelen, gebaseerd op uiterlijkheden.

  Wellicht dat mogelijke slachtoffers van Sulvaran – ik suggereer niet dat ze bestaan, maar het zou kunnen – bewijs kunnen aandragen dat Sulvaran een Pedofiel is.

  Enfin, de oplettende lezer zou iedere suggestie moeten verwerpen dat Sulvaran een Pedofiel is, nietwaar?

  Wat zou het oordeel van de rechter zijn, na het lezen van deze beslommeringen: Sulvaran een echte Pedofiel?
  Het zou zomaar kunnen dat een rechter Sulvaran veroordeeld als pedofiel. En als we maar vaak genoeg suggereren dat Sulvaran een pedofiel is, gaat de buitenwacht dit voor waar aannemen.

  Waar rook is, is vuur – nietwaar? Conclusie:
  Laat de rechter oordelen of Sulvaran een pedofiel is. Dat is zijn taak, niet de onze. Voor eigen rechter spelen is niet de geëigende weg.

  Kopieer bovenstaande tekst en stuur het door naar uw vrienden. Vraag hun of Sulvaran – op basis – van deze tekst een pedofiel is. Het antwoord zou best eens JA of zelfs een nee kunnen zijn. Gewoon even de tekst doorsturen dus.

  Wellicht dat later de uitslag getoetst kan worden aan een enquete:
  Is Sulvaran een echte pedofiel?

 12. ach je wint wat je verliest wat, ik zeg altijd maar follow the money. uiteindelijk zal alles boven water komen. Als je een restaurant heb die slecht kook, of een kroeg heb waar duistere figuren komen , daar blijven de klanten vanzelf weg. Voordat je het weet is het bedrijf dan ook zo weg.

 13. Zij mogen met goedkeuring van een ( corrupte?) rechter mensen voor rotte vis uitmaken, maar als je een kritische toon aanslaat tegen deze 3 foute figuren dan is het huis te klein en dagen ze je voor de rechter.
  Maar goed daar hoort KKC nu natuurlijk nu niets meer van.
  Op naar het volgende slachtoffer dat met goedkeuring van de rechter
  door S&P gefileerd gaat worden !
  ( er moet echt een bezem door de huidige justitiële keten. Ze geven mij in ieder geval de indruk dat grote delen gelieerd zijn aan de maffia. Onbegrijpelijke vonnissen te over. Ook het OM is in zijn (non-)acties niet te volgen).

 14. gezellig dat je elkaar nu met allerlei scheldwoorden kan betitelen.
  deze tuchtrechter is of een angsthaas of hij is corrupt.
  elke andere mogelijkheid is uitgesloten!

 15. Gaat de goede kant op want steeds meer komt naar boven wat ik al lang aanhaal en dat is dat het rechtssysteem geen rechterlijke macht heeft alleen voor jantje pimbo. Deze “heren” weten dat en maken er gretig gebruik van. Nu schotte schoon maken en dan kan hij weer op de stoel zitten.

 16. kunnen we de rechters niet naar huis sturen en een nieuwe portie rechters krijgen.
  Deze rechters zijn duidelijk corrupt en door de maffia omgekocht of gechanteerd.
  dit kan niet mogen….
  eerst een dos santos 1 jaartje gevangenis voor het doodrijden van mensen. 1 jaar vermindering op een eerdere straf en nu dit.
  mijn gevoel van rechtvaardigheid is totaal weg…
  Schotte zal ook wel vrijgesproken worden of zo…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -