27 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PBC | Isla gaat olie uit Brazilië, Nigeria en Rusland raffineren

HomeMediaPBC | Isla gaat olie uit Brazilië, Nigeria en Rusland raffineren

Persbureau Curacao

Olie uit Venezuela valt onder de Amerikaanse sancties, bovendien wordt er nauwelijks nog olie uit de grond gehaald bij onze zuiderbuur | Persbureau Curacao

Willemstad – De raffinaderij moet na overname door de Corc-groep olie gaan raffineren uit Brazilië, Nigeria en Rusland. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

Olie uit Venezuela valt onder de Amerikaanse sancties, bovendien wordt er nauwelijks nog olie uit de grond gehaald bij onze zuiderbuur. Corc werkt samen met Petra Energia en GDE Trading uit Brazilië., waarbij GDE staat voor het Braziliaanse Grupo Dislub Equador.

Ook nu weer is Sinopec (China Petroleum & Chemical Corporation) van de partij, en zal technische expertise en adviezen aan Corc gaan verlenen, meldt het AD.

Bron: Persbureau Curacao

Naschrift KKC

2020 09 12 – Extra | Gregory Elias (United Trust) en lokale Corc BV neemt raffinaderij over

12 reacties

  1. Nigeria heeft weliswaar 5 raffinaderijen, maar die zijn gedeeltelijk verouderd en voldoen niet aan zowel milieueisen als economische eisen. Het opknappen van die eigen raffinaderijen wordt als niet rendabel gezien (waist of cash). Een extra buitenlandse raffinaderij is dan welkom. Dat is een paar miljard dollar goedkoper dan aanpassingen of nieuwbouw. En als de regering van zo’n klein staatje dan ook nog milieueisen aan de kant wil schuiven, is het helemaal mooi en aantrekkelijk.

    Nigeria heeft in juni 2019 nog een overeenkomst met Venezuela gesloten om de bilaterale betrekkingen te versterken. Het initiatief lag, zoals verwacht, bij het regime van Maduro.
    Voor Nigeria, waar de valuta al moest devalueren en het land voor het eerst een IMF-lening moest afsluiten is olie van Venezuela een welkome deal die ook monetair geld oplevert. Buy low, sell high(er).

    Een derde land is nodig dat gemakkelijker het embargo kan doorbreken. En dat is Rusland. Zij zorgen voor transport vwn de olie van Venezuela naar Nigeria. En na tijdelijke opslag elders in de wereld, gaat het met een politiek-acceptabele tanker naar Curaçao.
    Het zou me niet verbazen als ’emerging oil-producers’ zoals Suriname of Guyana in het balletje-balletje-spel van de olie mee zouden doen. En dan is plotseling de opslag op Statia wèl te gebruiken. Het lijkt allemaal ingewikkeld, en onwaarschijnlijk, maar vergeet niet dat op een dergelijke manier embargos al decennialang werden doorbroken (Algerije, Iran, Irak, Zuid-Afrika, etc.).

  2. @Drechi:

    Self-projection much ?

    Op jou eigen vraag : “Heb jij het overgenomen om vervolgens ergens vandaan de “rendabele olie” te gaan raffineren?” Beantwoord jij nee.

    In jou eigen woorden als het antwoord is : “Nee? Hou dan je muil.” … Need I say more ?

    Feit is dat er zero results zijn behaald met Huayang, Kletsch Group en nu met Corc-Group.

  3. @Allen die er tegen zijn: Allereerst: Een Bon Anja toegewenst.
    Vervolgens: Ook al komt de olie uit Tibuktu!!!!
    Heb jij het overgenomen om vervolgens ergens vandaan de “rendabele olie” te gaan raffineren?
    Nee? Hou dan je muil.

  4. We zijn onszelf alweer rijk aan het rekenen, alsof het allemaal alweer geregeld is en wijzelf het allemaal aan zouden kunnen en moderniseren en aanpassen aan de huidige milieueisen. Nog even en gerrit gaat zijn oude paard van stal halen en zeggen dat onze eigen `onmetelijke oliereserves` onder het eiland ook worden ingezet om het allemaal een success te maken. Ben bang dat het dus niet Corc gaat heten maar iets gelijk aan Insel en de bevolking weer voor een reeks aan faillissementen mag opdraaien. Wij hebben hier langzamerhand toch wel bewezen projecten groter dan een aanleg van een weg niet zo goed aan te kunnen zonder dat er wat mis gaat of het geld verdampt.

  5. Dus: Chinese exploitant die een lokale groep er voor schuift. “Russische” olie?? Venezolaanse olie gekocht door Rusland.
    Allemaal partijen die in normale landen de deur wordt gewezen.

  6. Iedereen die op beleidsniveau bezig is met deze raffinaderij kan als besmet beschouwd worden. Allemaal willen ze de ergste mogendheden of bedrijven binnenhalen. En juist omdat die in het maatschappelijke verdomhoekje zitten en dus meer steekpenningen betalen.

  7. @ClappAss:
    Je hebt helemaal gelijk. Wij hadden hier n.l. op een gegeven moment een opreator uit een “Onfout” land, zonder een groep bandieten die de leidingen opblaast, maar die heeft ons toen het er om ging, lekker in de steek gelaten…
    Ik weet niet waarom, maar de naam “Koninklijke Shell” comes to mind…..

  8. Nou, moeten we uitgerekend met foute landen zaken doen? Nigeria staat hoog op de lijst van mensenrechten schending. Behalve dat is er een groep bandieten, “Boko Haram” die regelmatig olie pijpleidingen opblaast.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties