PBC | Interview met Etienne Stomp – keeperstrainer

Ettienne Stomp - keeperstrainer | Foto Persbureau Curacao

Met ingang van deze maand gaat Stomp aan de slag bij Curaçao, onder bondscoach/adviseur Patrick Kluivert | Foto Persbureau Curacao

Keeperstrainer Etienne Stomp van Drachtster Boys heeft ruime ervaring. Niet alleen werkte hij bij meerdere amateurclubs en nu bij PEC Zwolle, ook was hij bijvoorbeeld keeperstrainer bij Tuvalu in de tijd dat Foppe de Haan er bondscoach was.

Met ingang van deze maand gaat Stomp aan de slag bij Curaçao, onder bondscoach/adviseur Patrick Kluivert.

Opnieuw naar Curaçao. Waarom komt de bond weer bij jou uit?
“Kennelijk is mijn werk altijd naar tevredenheid geweest. De contacten lagen er natuurlijk al een tijdje. In 2012 ben ik mee geweest naar Mexico, bij het WK onder 20. En in 2008 heb ik samengewerkt met Leen Looyen bij het Antilliaanse team. Curaçao is nu een FIFA-land en speelt sinds 2011 ook interlands”.

En dan ook nog werken met Patrick Kluivert… dat moet een geweldig vooruitzicht zijn.
“Ik zie het wel als een eer, maar op de bank is hij gewoon een collega natuurlijk. Maar voor het aanzien van de ploeg is het ook geweldig. Ik denk dat nu meer jongens over de streep getrokken zullen worden en voor Curaçao willen gaan spelen, omdat Kluivert de kar trekt als bondscoach/adviseur. Jongens, die anders misschien bang zijn hun interlandkansen voor Nederland te verspelen. Maar ik vind het ook mooi dat Patrick Kluivert iets voor het eiland terug wil doen. Dat speelt bij mijzelf ook: ik ben er geboren, en ik heb er dertien jaar gewoond. Mooi dat je dan iets terug kunt doen”.

Aan wat voor spelers moet ik eigenlijk denken?
“Steeds meer eredivisiespelers: Guyon Fernandez van NAC, Darryl Lachman van Twente, maar ook Leandro Bacuna van Aston Villa. En veel jongens twijfelen nog. Maar je zou echt een heel aardig team op de been kunnen brengen. Zelf ga ik werken met twee lokale jongens en Eloy Room van Vitesse. Ik heb nog niet eerder met hem gewerkt, maar hij is momenteel goed in vorm natuurlijk. Het lijkt me hoe dan ook een geweldige uitdaging”.

Nederlandse Antillen, Tuvalu, Curaçao… ben je zo’n avonturier?
“Ik hou wel van reizen, en de combinatie met sport vind ik dan wel erg mooi. Het helpt dat ik me goed kan verplaatsen in andere mensen, in andere culturen. En daarnaast ben ik wel heel Nederlands, maar houd ik niet van dat overgestructureerde. Dat heeft me ook wel geholpen in andere voetbalculturen”.

En hoe ga je het combineren met je andere bezigheden?
“Ik werk nu parttime in het onderwijs, en parttime bij de jeugdkeepers van PEC Zwolle. En dan nog bij Drachtster Boys natuurlijk. Voor Curaçao ben ik straks een paar keer een weekje weg. Als we ons deze maand plaatsen, ga ik juni weer. Het wijst zich verder wel. Ik hoop alleen maar dat we ver gaan komen”.

Hoe kijk je tot nu toe terug op je terugkeer bij Drachtster Boys?
“Het bevalt me prima. Jarno de Jonge was al een goede keeper toen ik kwam, en die is gewoon op niveau gebleven. Jelmer van de Meer ontwikkelt zich dit seizoen heel goed vind ik. Hij is leergierig en probeert zichzelf te verbeteren. Ik vond het wel mooi hoe hij de held van de avond werd bij de bekerwedstrijd tegen Urk. Ik kon er helaas niet bij zijn, maar ik hoorde dat hij niet alleen in de penaltyserie een penalty stopte, maar meer cruciale reddingen verrichtte. Ook over de andere keepers die ik onder mijn hoede heb ben ik meer dan tevreden”.

Tot slot: er komt steeds weer wat bij. Kun je er eigenlijk wel een beetje van genieten?
“Zeker. Volop. Maar het zou wel mooi zijn als we met Curaçao een beetje ver komen”.

Bron: Persbureau Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *