PBC | Inspectie vernietigt ruim 5000 dozen bier

Vernietiging Heineken en Zulia bier | Persbureau Curacao

De inspectiedienst van het ministerie van Economische Zaken heeft gisteren een grote partij Heineken en Zulia bier vernietigd.

Het bier was afkomstig van groothandel Distribier op industrieterrein Brievengat. Die had groot ingekocht voor karnaval, maar niet alles op tijd weten te verkopen. Ruim 5000 dozen bier verdwenen in de grond van de landfill op Malpais.

Ook 8 pallets met San Pelligrino sparkling water gingen mee. Alles onder politiebegeleiding zodat de drank niet weer terugkomt in de schappen van de winkel of de snèk.

Bron: Persbureau Curacao

6 Reacties op “PBC | Inspectie vernietigt ruim 5000 dozen bier

 1. Postman441

  En er is ook een hoop te zeggen over onnodig hoeveelheid kapotte flessen of blikken die de grond in gaan. Dat is gewoon vervuiling. Blijkbaar hebben daar niet aan gedacht of het interesseert hen niet.

 2. Ik heb flessen gegist druivensap in mijn kastje staan zonder T.H.T datum van meer dan 20 jaar oud.

  Met liefde trek ik die open en klok deze lekker weg. Soms niet, maar dan ruik ik dat zelf wel.

 3. Cherie, ik ben het deels met je eens, echter van den Tweel verkoopt nimmer producten voorbij de datum T.H.T (ten minste houdbaar tot). Altijd enkele dagen er voor.
  Wat ik mij af vraag is of de overheid een juridische grond heeft om T.H.T producten uit de schappen te halen.

  Als er, zoals bij van den Tweel, een dikke sticker op het product zit van 25% korting dan weet je als consument, althans behoor je als consument te weten dat er “iets” niet klopt.

  Wat is de juridische grond van de overheid om producten over de T.H.T. uit de roulatie te nemen? Volgens mij is die er niet.

  Let wel:
  T.H.T is tenminste te gebruiken tot (blik, vacuüm en andere niet bederfelijke waar).

  T.G.T. (te gebruiken tot), dagverse melk, eieren etc. is verkoop na T.G.T. is verboden.

  10 kuub bier weggooien is onzin als de T.H.T. verlopen is.
  10 kilo vist weggooien als de T.G.T verlopen is begrijpelijk.

  Ik zou er nog wel een rechtszaakje aan durven wijden als ik 10 kuub bier over T.H.T datum in de schappen heb staan, mits ik wel vermeld heb dat de T.H.T datum is verlopen.

  Ik kan geen enkel artikel vinden dat ik dat niet mag.

  Correct me if I’m wrong.

 4. Joep Meloen

  Het is inderdaad triest dat het personeel, dat nu betrokken is bij de inspecties, zelf totaal niet op de hoogte is van de juiste regels en ook geen enkele kennis heeft op het gebied van HACCP.
  Ze nemen rucksichtlos spullen in beslag en vernietigen die, terwijl er in feite niets met de producten aan de hand is. Soms staat er alleen een datum op, terwijl het product totaal niet kan bederven. De datum staat er alleen op omdat het moet volgens EU of VS regelgeving. En juist die zijn daar nu van aan het terugkomen.
  Maar het ergste is nog wel dat MEO uberhaupt geen inspecties mag doen, het is niet hun taak.

 5. Indien de vervaldatum thuis verstreken is, is dat voor eigen verantwoordelijkheid van de koper. Wanneer vlees, vis etc. gelijk bij aankoop ingevroren wordt dan kan dit nog heel lang mee.Het is dan niet meer de verantwoordelijkheid van de overheid.

  Bij ‘Ten minste houdbaar’ dient de supermarkt, toko etc. net als bij van van Tweel deze producten in een apart zetten en met een korting verkopen. Niet meer en niet minder dan dat.

 6. opmerker

  Op de doppen van flesjes Zulia bier staat wel degelijk een datum! Heb pas 2 trays gekocht met een datum van 12062017! Dat bier smaakt trouwens uitstekend! Verwijderen van de datum op de doppen is onmogelijk daar de plastic folie strak om de trays heen zit.
  Begrijp nog steeds niet dat deze controleurs goederen vernietigen waarvan de datum “verstreken” is.
  Zou graag een antwoord willen hebben van de overheid wat men moet doen met de eigen voorraad in kast of vriezer als de datum die er op staat verstreken is. WEGGOOIEN?
  Men begrijpt nog steeds niet het verschil tussen “ten minste houdbaar tot” en “te gebruiken voor”
  Ten minste houdbaar tot wil zeggen dat men dit product nog steeds kan consumeren na deze datum, maar de fabrikant geeft geen garantie dat de kwaliteit dezelfde is gebleven.
  Te gebruiken voor wordt gebruikt voor snel bederfelijk artikelen, vlees vleeswaren sommige zuivelproducten etc.
  Het is misschien wenselijk dat er een proces aangespannen wordt tegen de overheid om voor eens en altijd een uitspraak van de rechter te krijgen die meer duidelijkheid schept voor burgers en controlerende instanties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *