PBC | Frente Obrero is boos om prullenbak

standbeeld Wilson ‘Papa’ Godett

standbeeld Wilson ‘Papa’ Godett

WILLEMSTAD – Frente Obrero is boos. Achter het standbeeld Wilson ‘Papa’ Godett in Punda is een prullenbak geplaatst, verankert in de grond. En daar zijn de erfgenamen van Papa niet blij mee. Volgens de FOL gaat iedere toerist nu naar huis met een foto van het standbeeld en een lelijke prullenbak daarachter. De partij wil dat de prullenbak dan ook zo snel mogelijk wordt verwijderd. Wilson ‘Papa’ Godett was één van de drie stakingsleiders van 30 mei 1969 en stond aan de basis van de politiek partij FOL. Bron: Persbureau Curacao

35 Reacties op “PBC | Frente Obrero is boos om prullenbak

 1. Ach Jee; Voor de duidelijkheid ik zal altijd reageren op uitingen van racisme en loze beschuldigingen, mijn niet meer reageren op de uitlatingen van de heer Held beperkt zich tot dit onderwerp, daar is namelijk al genoeg gezegd over zijn houding en gelukkig ook door anderen die ook de kenmerken van racisme herkennen. De laatste reactie van de heer Held is er weer één van gebrek aan woorden, op het schoolplein heel vroeger deden we dit ook, dan gingen we zaken suggereren, helaas ben ik daar niet vatbaar voor want ik weet beter, en ook wie het zegt. Groet.

 2. Alweer zo een inhoudsloze reactie van de heer Held, Tuna heeft niets laten vallen, hij heeft jou op een heel nette manier de waarheid gezegd. En wat doet de heer Held, hij gaat beweren dat hij proeft dat Tuna de bevolking uitbuit. Alweer zo een onbeschaafde en onbewezen opmerking van iemand die beweert antilliaan te zijn. Als ik zo links en recht hier lees waar de heer Held de mensen allemaal van beschuldigd en wat hij allemaal PROEFT, dan mankeert er wat bij de heer Held.
  Ik roep Tuna op om wel te blijven reageren op het racistisch geleuter van deze nep antilliaan, dit soort figuren moet geconfronteerd blijven met hun eigen waardeloze gedrag, dit soort figuren houden Curacao in de middeleeuwen door steeds maar weer dezelfde plaat af te draaien. Wat ga je mij nu noemen Held? of ga je weer zo een infatiel verhaaltje ophangen over piraten en peit hein of zo. Ik proef dat de heer Held meerdere probelemen heeft, een ervan heeft met drinken te maken.

 3. Stanley, ik waardeer uw integriteit, beschaafdheid en optimisme.

  Begrijp alleen niet waarom u steeds het Curacaose volk zo ophemelt. Ik ken geen ander volk dat zo’n rampzalige regeringen kiest, keer op keer weer.

  Ik ken geen ander volk dat zich zo misdraagt in het verkeer.

  Ik ken geen ander volk dat zo lui en ongeinteresseerd is.

  Ik ken geen ander volk met zulke hoge criminaliteitsratios.

  Stanley, ik heb over de wereld gereisd, overal gewoond ook, en woon inmiddels 10 jaar op Curacao dus heb denk ik enig recht van spreken.

  Waarom steekt u steeds uw kop in het zand? Heeft zelfs het belachelijke debat over Fraudelyne gisteren uw ogen niet geopend?

 4. stanley Held

  Ach Tuna, jouw is jouw schuilnaam? Ben blij dat je stukje van jouw masker heb laten vallen. Ik zal echt altijd over onrecht praten, als u op het eiland zit? Probeer teminste een bijdrage te leveren dan de bevolking af te kraken. Ik proef dat ook u ze uibuit.Ben blij dat u nooit meer zal reageren. Ik ben teminste transparant. U? Wat ik doe en zeg, is onder mijn eigen naam. U kunt mij mailen of bellen. U? Feitelijk heeft u geen recht van spreken.

 5. Ah, je geeft toe dat het zo is, maar voegt er meteen weer een ongeloofwaardig excuus aan toe; Het is aangeleerd. Ik heb zoveel geleerd, maar dat betekent niet dat ik alles in de praktijk breng. Jij doet dat dus wel vwb het zogenaamd `aangeleerde racisme`. Eigenlijk ben je dus gewoon slachtoffer? Het strookt niet helemaal met wat je van volwassenen mag verwachten vind ik overigens. De cirkel zoals die hier zo vaak wordt getekend is weer eens krom rond; Het is niet mijn schuld, jij hebt het mij geleerd, dus kun je me niets verwijten en hoef ik er ook geen verantwoordelijkheid voor te nemen voor wat ik doe zeg of schrijf . Het klinkt behoorlijk bekend alhier.
  Ik ga jou via mij geen platform meer bieden door nog eens te reageren. Met jouw negatieve houding ben je dat niet waard, ga rustig door met het vertellen van de waarheid, maar probeer je eens te realiseren dat het heel vaak alleen `jouw waarheid` is, en dat is waar de schoen wringt, je duldt `andere waarheden`gewoonweg niet en je gaat dan op de voor jouw gebruikelijke wijze om je heen schoppen en iedereen voor van alles en nog wat uitmaken of beschuldigen, en je schiet er niets mee op. Sterkte daar mee.

 6. stanley Held

  Ik ben er niet vies voor om mensen te beantwoorden. Beste heer LaStiwz. Ik gaf een voorbeeld. Het feit dat u heb gereageerd zegt mij veel. Velen reageeren terwijl op het eiland bewust uitbuiting plaatsvind. Niet door die arme bewoner van bandabou of ariba. Ja, door degene die daar met en door geld de bevolking achtersteld. Um kan wit of zwart zijn. Naar Stanley Held zijn mening is het vergelijkbaar met achterstelling. U weet wie ik ben. Stuur graag uw antwoordt zonder schuilnaam. Lafaards. Ook in 1940 gebeurde dezelfde handelswijze. Waarvoor bent u bang?

 7. stanley Held

  Ach mijn beste Tuna, heb geleerd van mensen als u. Anders had ik het woord nooit gebruikt. U moet van ver komen om mij dat woord goed uit te leggen. Ik heb gezien en meegemaakt. Dat is de reden waarom ik zo reageer. Als er achterstelling plaats vind sta ik vooraan. Heb niets aan een sprookjes wereld. Feiten en waarheid zeggen mij meer. Juist Godett stond voor antiracisme hoe raar als het klinkt. Juist hij heeft de bevolking gewezen op de achterstelling die er toen plaatsvond. Ik ken dat woord heel goed en gebeurd nog steeds op onze kleine eilandje waar nog steeds kleur en geld een rol speelt. Over racisme gesproken? Beste La

 8. of: alleen uit esthetisch oogpunt zou het standbeeld verplaatst moeten worden.

 9. ” Ach mijn beste mensen wat is racisme? ” Nou die vraag kan ik binnen de kringen van de knipselkrant wel beantwoorden S. Held; Dat is wat jij hier laat zien. En probeer dat nu dat niet te bagatelliseren want daar is het ruim te laat voor.

 10. Goed geschreven Stanley, ben het wel met je eens, in ieder geval over Piet Hein die inderdaad een piraat was.

  De heldenverering van Papa Godett vind ik echter te ver gaan, de man heeft gefaald in de opvoeding van zijn zoon die daardoor in Bon Futuro belandde, en de plunderingen en vernielingen in 1969 passen ook niet bij een groot leider.

  Maar Stanley, ik voel dat u integer bent en dat is heel veel waard, zeker op dit eiland waar integriteit vaak ver te zoeken is. Zie onze Staten.

 11. stanley Held

  Ach mijn beste mensen wat is racisme. Is niet ondekt door mij. Het feit dat jullie met zijn allen, de vader van deze man willen wegzetten, onder een jullie schuilnamen vind ik erg. En zegt meer over jullie dan wijlen Papa Godet. Ik za altijd alles zeggen wat ik denk. Onrecht zal waar ik kan bestrijden. Heb vaak over de onveilige situatie geschreven. Heb daar als agent gewerkt. Een ieder zou in een gezonde leef en economische klimaat willen wonen. Dat is jammer niet weggelegd voor velen op het eiland. De oorzaak laat ik in het midden. Achterstelling schuilt in ieder mens. Het beschermen van haard en huis ook. Zal het heel kort uitleggen Piet Hein, zijn naam is klein,maar zijn daden waren groot. Toch? Huj heeft de zilveren vloot binnen gehaald. Zo zie ook Papa Godett. Maar wat wij vergeten is dat Piet Hein, gewoon een piraat was. vrrtaal het woord Piraat voor mij.

 12. Stanley, je bent zielig…..
  de wijsheid, die je denkt te spuien zijn meestal onzinnig en echt dom.
  maar ik ben in jouw ogen een racist, dus trek het je maar niet aan.

 13. Misschien vindt Stanley jou wel een racist, want dat woord wordt door hem nogal makkelijk gehanteerd is mij, en niet alleen mij, opgevallen.

 14. Ik ben geen fan van Papa Godett em vind dat hij medeverantwoordelijk is voor de bende die Curacao door de naweeen van de plunderingen en brandstichtingen van mei 69 nog STEEDS is. Het ongeletterde volk heeft door de acties van Godett “begrepen” dat je met plunderen en brandstichten en andere zinloze acties je doel bereikt. Er wordt mede daarom nog steeds veel meer waarde toegekend aan harde acties dan aan zinvol dialoog.Alhoewel er wetenschappelijk onderzoek nodig is naar het waarheidsgehalte van de veel gehoorde stelling dat met mei 69 de feitelijke betekenis van het begrip respect verdwenen is en vervangen door een andersoortige volledig verkeerde uitleg van het woord, ben ik persoonlijk er heilig van overtuigd dat met Mei 69 een deel van ons beschaafd gedrag is verdampt en vervangen door respectloos gedrag.

  MAAR DAT DIE PRULLENBAK DAAR NIET OP ZIJN PLAATS IS, EN ZOALS DOOR DE HAAS OPGEMERKT BESLIST NIET ALLEEN VANWEGE ESTHETISCHE REDENEN, IS EEN FEIT.

 15. stanley Held | 13 augustus 2015 om 00:35 | Beantwoorden

  “…Nee Manon, hij voerde geen losgeslagen meute…..Het was een doorvoering van de slavernij. Ging niet om dronken mensen…..”.

  Get a life Stanley. Was de halve binnenstad van Otrobanda eigendom van Shell, Wescar of Wescon. Arme hardwerkende middenstand is simpelweg geplunderd. Hun bezittingen zijn vernield en in brand gestoken. Een losgeslagen meute bezopen wilden was het.

  Enig begrip, doch geen goedkeuring, zou ik nog kunnen hebben als ze het kantoor van de Shell of de woning van de directeur van Wescar hadden geplunderd.

  En ja Stanley, ik ken mijn geschiedenis, ik weet wat internalisering is, ben geen racist (ook geen Surinamer), heb geen VOC mentaliteit en…. Eens kijken wat Stanley nu weer vindt wat ik ben.

 16. Fred de Haas

  Alleen al uit esthetisch oogpunt zou de prullenbak verplaatst moeten worden.

 17. Grappig en dat allemaal om een prullebak

 18. @stanley help

  Als iets niet in uw straatje past, komt direct het woord: “racist” uit uw pen.

  Dat getuigt van een ongelooflijk minderwaardigheidscomplex, gecombineerd met een bekend fenomeen op Curaçao: het lange-tenen-complex.

  Blijf vooral veel commentaren schrijven. U geeft de onbevooroordeelde lezer een prachtig kijkje in uw gevoelsleven.

 19. @ Stanley,

  Maakt mij niet uit wat voor onrecht jij meent dat jou wordt aangedaan, maar dat geeft jou absoluut niet het recht om de bedrijven, eigendommen etc van andere hardwerkende eilandbewoners te vernielen.
  Heb je iets tegen je werkgever dan hou je dat tussen jou en die werkgever oftewel hadden ze de ISLA af willen fikken dan had ik daar toch wat minder problemen mee gehad. En gezien de ellende die we nu hebben van de ISLA was een standbeeld wel terecht geweest.
  Nu hebben veel hardwerkende mensen hun middelen van bestaan verloren door een dronken meute, aangevoerd door een paar randdebielen en ja, ‘Papa’ Godett is voor mij zo’n randdebiel en verdient absoluut geen standbeeld of een straatnaam.
  Maar ja, hier zijn we op Curacao en hier dwepen met misfits. Dat zijn onze helden.
  Kan iemand mij even een teiltje geven, ik moet dringend kotsen.

 20. Hulde !

 21. ” In 69 ging men naar huis met foto`s van een door een dronken en stelende bende platgebrande stad, dat vond ik veel erger.
  Eindelijk ergens een vuinisbak is een teken van vooruitgang, laat maar lekker staan. Of verplaats het beeld maar.”

  En om bovenstaande text noem jij mij een racist Stanly Held?? ? Wat denk jij eigenlijk wel, dat je hier te pas en te onpas maar mensen voor racist uit kunt maken? Het wordt tijd dat je eens heel goed naar je eigen bittere en gefrusteerd geschrijf gaat kijken, waarvan ik denk dat je je zelf niets eens realiseert hoe verschrikkelijk racistisch juist jij hier bezig bent.

 22. Of aan het overgrote deel van de bevolking wat achter tralies woont, of de toeristen die aankomen op de vlakte van Hato en daar worden gewaarschuwd door middel van borden dat ze de beveiligde zone verlaten en dat op hun eigen risico doen, of de adviezen die ze krijgen om niet na zonsondergang op baaien te blijven en nooit alleen weg te gaan, en dan hebben we het nog niet over de toeristen die op Hato aankomen en daar slachtoffer van een aanslag worden. Velen durven niet meer uit te gaan naar Salinja bijvoorbeeld omdat er altijd wel wat aan gedonder is en zo kunnen we nog wel even door gaan. Curacao en veilig dat is een illusie.

 23. boezem dat mag duidelijk zijn……….

 24. u bent nogal snel iedereen als racist te kwalificeren mijnheer Held. Vergeet ook vooral niet de hand in eigen boeem te steken.

 25. mwhaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhh dat is een goeie.

 26. @Stanley Helt. “In veiligheid vertoeft”??
  Vraag dat maar eens aan een Chinees hier op het eiland.

 27. stanley Held

  Trouwens, Ach Jee, wat doet u daar? Het invieren van uw denkwijze? Ik plaats u onder het noemer “racist “. Kan niets ander voor vinden. Heb respect voor de bevolking waar u nu in veiligheid vertoeft.

 28. stanley Held

  Nee Manon, hij voerde geen losgeslagen meute. Voor mij is hij een icoon van onze samenleving. Het feit dat er misbruik in die dagen door onze geliefde SHELL , WESCAR en WESCON, van de werknemers vond ik toendertijd onterecht. Het was een doorvoering van de slavernij. Ging niet om dronken mensen. hing om het bewustwording van een volk die bewust werd achtergesteld. U kan en mag zijn zoon nu daarvoor niet kwalijk nemen. Zoek uit wat voor een onrecht er was. Die avalbak zou ik persoonlijk weghalen. Ik heb de indruk dat u de geschiedenis niet kent. Hij en Stanley Brown maakten veel indruk op mij. Bij elke revolutie vallen er slachtoffers. Dit eiland heeft een schiedenis van de indiaanse tot de afrikaanse slaaf. Lees uw geschiedenis. Toela in die tijd was Papa Godett. De bevolking was moe van de onderdrukking en laag betaalde salaris ten opzichte van de omgeving en moederland. Lees uw geschiedenis. Ik had het meegemaakt.

 29. Subtiele symboliek…grappige foto; bedankt voor de reactie, frente obrero, anders was het me misschien niet eens opgevallen 🙂

 30. Zeer grapig dat zoontje Godet denkt ook maar iets te zeggen te hebben-ja geprofiteerd hebben ze allemaal wel-die van Frente-maar die bak staat er prima op zijn plaats en er is echt geen tourist te bekennen die ook maar een foto van dat beeld wil maken-net als die Tula-staat er perfect.

 31. Gezien de ‘sushi’ historie van Papa en zoon Godett vind ik de plaats van de prullenbak uitstekend gekozen.

 32. Wat je van Papa Godett ook mag vinden, het plaatsen van die prullenbak op die plaats is volgens mij:

  1) of heel dom
  2) of een achterbakse fl#kk*rstreek
  3) of een combinatie van 1 en 2 (meest waarschijnlijke optie)

  Tja, politiek

 33. @Manon en Ach Jee, hebben jullie wel naar de oorzaak van deze protest gekeken? Als ik jullie opmerkingen lees, ontgaat mij niet het idee dat de handelswijze van de bedrijven in kwestie, die hier aanleiding aangaven, goedgekeurd worden. Echter de protesten niet.
  Uiteraard heb je altijd personen ertussen zitten die hier met erg veel plezier er een bande van maken en de goede intentie van het protest doen verpesten. Dat is niet alleen hier maar overal op deze wereld. Vraag me soms af of deze personen niet door de veroorzaker betaald worden dit te doen.
  Verder valt het mij op dat er altijd alleen gekeken wordt naar hetgeen verkeerd is gegaan in iemands leven en niet ook naar hetgeen wel goed gegaan is.
  Tussen twee haakjes, wil ik hiermede niet de actie goed praten, ik kijk er objectief naar. Ik zie het telkenmale gebeuren wanneer iemand iets zegt of roept, worden allerlei oude koeien uit de sloot getrokken al liggen deze op grote diepten. Maar ja zo is de wereld momenteel. Vergeving is niet voor iedereen weggelegd.

 34. In 69 ging men naar huis met foto`s van een door een dronken en stelende bende platgebrande stad, dat vond ik veel erger.
  Eindelijk ergens een vuinisbak is een teken van vooruitgang, laat maar lekker staan. Of verplaats het beeld maar.

 35. Papa Godett voerde in 1969 een losgeslagen meute dronken plunderaars en dieven aan en heeft daarnaast een zoon opgevoed tot iemand die een jaar gevangen heeft gezeten wegens corruptie.

  Zijn standbeeld hoort inderdaad niet NAAST de prullenbak. Het standbeeld hoort IN de prullenbak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *