PBC | Ex girobankdirecteur aangehouden wegens verduistering

Ex girobankdirecteur Eric Garcia aangehouden wegens verduistering

Ex girobank directeur Eric Garcia aangehouden wegens verduistering 10 miljoen dlolar

Op de luchthaven Hato is vanmiddag Eric Garcia aangehouden door het RST in opdracht van het OM.

De voormalige bankdirecteur van de Girobank wordt ervan verdacht meer dan 10 miljoen Amerikaanse dollars te hebben verduisterd als curator bij de afwikkeling van een faillissement.

Na de aanhouding zijn er twee huiszoekingen gedaan bij de woning en het kantoor van Garcia op Groot Davelaar.

Bron: Persbureau Curacao

14 Reacties op “PBC | Ex girobankdirecteur aangehouden wegens verduistering

 1. Joep Meloen schrijft: Het zou goed zijn om VOOR de verkiezingen al een screening te houden. Degene die daar niet doorkomt mag niet meer meedoen aan de verkiezingen en vervolgens ruimen we de zooi pas goed op door alle overheids benoemingen via een onafhankelijk kantoor te laten lopen (zoals ook op Barbados het geval is). ……….

  Ik schrijf: helemaaaaal mee eens. Maar wel goed regelen. Met een internationale bureau of zo. Want voor je weet hebben de mafia toegang. Via de achterdeur.

 2. Gezien op de Linked In pagina van Stephen Capella:
  ‘He had direct responsibility for the areas of Finance, Operations, IT, HR and Treasury (Girobank).’

  Direct responsibility for Finance and Operations? Enkele reis Bon Futuro dus voor deze fraudeur.

 3. eindelijk eens echt schoon schip maken-al deze lui kaalplukken en 20 jaar cel-klaar is kees.

 4. Abraham Mossel

  Ze gaan allemaal stuk voor stuk voorschut deze grootgeld graaiers, pluk ze wet toepassen en plukken wat er nog te plukken is. En Gerrit de Raaf moet nu niet denken dat hij er met die veroordeling van drie (3) jaar vanaf komt, nee jongeman er staat minimaal nog een jaartje of tig ( 4/6 ) voor jou kant en klaar in de beroemde OM brandkast te wachten, ik weet niet wat gerrit samen met peppie en kokkie zelf wel niet allemaal in hun eigen opnaaiers en bliksemleiders kast hebben staan maar dat moet wel heeel veeeeeeeeeeeeeel Shotte wezen om hem te redden. Denk dat Gerrit de Raaf eerdaaag de kuier;laten neemt richting zijn thuisland Columbia, ik zou zeggen wacht niet te lang Gert, kan wel eens te laat zijn, de pluk ze leeg wet staat eerder voor jouw huis als dat je denken kan, geloof mij maar.

 5. Stephen Capella was gewoon de luxe hoer van Eric Garcia. Hij zat eerder voor Schotte in de RvC van Refineria Korsow en goochelde voor Ennia dief Ansary met de cijfers van Banco di Caribe, dus erg selectief bij de keuze van zijn werkgevers, of beter: pooiers, was hij niet.

  Wordt een gezellige reunie van Capella met zijn bazen Schotte en Garcia in Bon Futuro. Benieuwd of zijn vrindjes van de Rotary club hem nog komen opzoeken.

  Zijn Dominicaanse tuinman op Zuurzak noemt hem al Stefano Carcel-a.

 6. @ Wim. Inderdaad. Capella heeft de liefde voor geld boven alles gekozen en heeft alleen gedacht aan grote huizen, grote auto’s en nieuwe kledij, waar hij zich regelmatig mee liet pronken. Wat moet hij nu tegen zijn kinderen en vrouw zeggen. Dat alles een sprookje was en dat hij zich liet verblinden door het ultra luxe leven dat Garcia hem aanbood?

 7. Stephen Capella en Eric Garcia, grootverdieners bij Girobank, lieten zich ook nog voor riante salarissen op de payroll van Ctex van collega fraudeur Anthony de Lima zetten.

  De miljoenenlening die Garcia en Capella aan luchtkasteel Ctex gaven was volledig onverantwoord. Waarschijnlijk hebben Garcia en Capella onder de tafel een fiks deel van die lening als steekpenningen teruggekregen.

  En Garcia intussen maar iedere avond de geslaagde bankier acteren bij de Heeren, en Capella de integere directeur bij de Rotary club.

  Garcia en Capella moeten zich doodschamen voor hun vrouwen en kinderen.

 8. Joep Meloen

  10 Miljoen USD ??? Dan praten we dus over 18 miljoen NAF.
  Pak daar nog even de paar honderd miljoen bij die Schotte c.s. zoek hebben gemaakt bij Aqualectra, dan nog even de 80 miljoen van Dos Santos, de miljoenen die andere politici bij allerlei shady deals in hun achterzak hebben gestoken en je kan niet anders dan tot de conclusie komen dat een klein clubje landverraders zo ongeveer de hele bevolking in armoede houden.

  Het zou goed zijn om VOOR de verkiezingen al een screening te houden. Degene die daar niet doorkomt mag niet meer meedoen aan de verkiezingen en vervolgens ruimen we de zooi pas goed op door alle overheids benoemingen via een onafhankelijk kantoor te laten lopen (zoals ook op Barbados het geval is). Geen idiote huurcontracten meer toestaan, gewoon tering naar de nering zetten en vermogens van politici vastleggen alvorens aantreden en controleren als ze de politiek verlaten. Alles wat niet kan worden verklaard wordt afgenomen.
  Ben het een beetje beu om continu op te draaien voor de financiële consequenties van allerlei criminelen.

 9. Er wordt eindelijk gewerkt.

 10. Het zijn de zogenaande “white collar” boeven van Curacao. Het duo Garcia-Capella, waarbij Garcia, Capella een audi onder zijn kont zet, die capsone-titis krijgt, zodat deze naar hartelust meedoet met boefje Garcia.

 11. Capella wordt ook genoemd in het rapport ‘Willems’ over de wantoestanden bij de rafinaderij.

  Hij was daar ook lid van de raad van commissarissen met Oswald van der Dijs.

  Capella stinkt dus aan alle kanten.

 12. Zal ook wel als Schotte zeggen dat hij onschuldig is

 13. Nu partner in crime Stefan Capella nog, de Zuurzak patser.

 14. eindelijk gerechtigheid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *