27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

PBC | 21 groepen doen mee met Seú op 3 juli

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Aan de Seú-optocht van zondag 3 juli doen 21 groepen mee. De start van het evenement is 11.00 uur ‘s ochtends vanaf het Tesoro Plasa aan de Rooseveltweg. Het einde van de optocht is bij het voormalig Coney-island terrein tegenover Aqualectra.

Het oogstfeest is het grootste culturele evenement van Curaçao dat ieder jaar op Paasmaandag wordt gehouden, maar vanwege coronarestricties kon het in april niet doorgaan. Dit jaar is er voor gekozen om het weekeinde van de Dag van het Volkslied en de Vlag te kiezen.

Culturele feestdagen

Dan krijgt Curaçao drie culturele feestdagen achter elkaar. Zaterdag 2 juli is de Dag di Himno i Bandera, die wordt voorafgegaan door de Dag van de Emancipatie, 1 juli en dus afgesloten met Seú, het culturele oogstfeest op zondag 3 juli.

Het is voor het eerst dat de slavernij officieel herdacht wordt in combinatie met Dia di Himno i Bandera en Seú. 1 juli vindt er op vrijdagavond een voorstelling over Buchi Fil plaats op het Wilhelminaplein.

De Dag van de Vlag begint 2 juli ’s ochtends met de ceremoniële aftrap op het Brionplein. ’s avonds treedt daar Era Outéntiko Reforsa op. Een productie van Fundashon Bon Intenshon van Gregory Elias.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

1 reactie

  1. Wat ik zo leuk vind van die optocht is de muziek, 4 uur lang het zelfde Oju OJu Oju OJu Oju liedje prachtig,ook dat bezemen over de straat stenen, trouwens ben benieuwd of PIK en HOLLEHOLLE Gijs Cooper & co ook mee lopen om in de aankomende verkiezing toch nog wat stemmetjes bij elkaar zijn te sprokkelen maar ik denk eerder dat ze moeten op passen dat ze niet door het arme volk dit keer met rotte eieren worden bekogeld.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...