29 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 20:15

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | 106 Besmettingen erbij op zondag

Persbureau Curacao

om 15u uur houdt de overheid een persconferentie en zal dan nieuwe maatregelen aankondigen | Persbureau Curacao

Curaçao telt zondag 106 nieuwe coronabesmetting. Er zijn 557 testen afgenomen. Van de nieuwe besmettingen gaat het om drie geïmporteerde cases.

Van de lokale besmettingen is er in 83 gevallen nog geen besmettingsbron duidelijk. Er zijn vijftien personen genezen.

- Advertentie -

Zes personen zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Een persoon is opgenomen in het CMC. Er liggen nu elf personen in het ziekenhuis waarvan er vier op de intensive care. Het aantal actieve cases is nu 1222.

Morgen om drie uur houdt de overheid een persconferentie en zal dan nieuwe maatregelen aankondigen.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

7 reacties

 1. Het is allang bekent dat die PCR test niet waterdicht is, er is een eenvoudige test die je zelf kunt uitvoeren, gebaseerd op het feit dat Covid reuk en smaak aantast.
  1) schenk een groot glas vol met goede wijn.
  2) breng het glas naar Uw neus en neem de geur op.
  3) proef de wijn tot het glas leeg is.
  4) herhaal de test als U nog twijfelt.

  Ik heb deze test gisteren 12x gedaan, maar vanochtend had ik hoofdpijn dus vanavond zal ik de test herhalen.

 2. Ook in NL worden nog steeds fake tests via internet aangeboden zoals dat ook al eerder hier ter discussie is gekomen.
  Het RiVM en hier is men op de hoogte naar gebeurt er vervolgens niets. Vanuit de US precies hetzelfde heb ik begrepen ondanks de waarschuwing van de gov. site. Je hoeft verder alleen maar te kijken naar de meer dan 1 miljoen mensen die binnen de US bij family thanksgiving gingen vieren. Ik heb mijn ouders in SF al niet meer gezien vanaf maart, hoezeer we elkaar ook missen verantwoordelijkheid voor elkaar en je medemens gaat voor.
  Maar deze regering en Gerstenbluth zagen dat het goed was.
  De bevolking is secundair.
  Dus laten we een keer stoppen elkaar voor de gek te houden!
  Vóór de grens openging hadden we 29 besmettingen, dus we weten verdomd goed waar de besmettingen vandaan komen.

 3. @ reminder;
  Als dat van de cruise bemanning klopt zou dat wel frappant zijn, ook die moeten een negatieve test maximaal 72 uur voor vertrek naar Curaçao hebben.
  Ik kan me voorstellen dat de rederijen dan nog een test bij aankomst willen. En als die dan daarna nog een hoog percentage positieve uitslagen geeft. Zou dat betekenen dat er een hoog percentage positieve via hato op het eiland komt. De meeste krijgen geen test bij aankomst

 4. De geïmporteerden zijn meestal binnenkomende bemanning van cruiseschepen die hier liggen. Bij wisseling van de wacht wordt nieuw binnenkomende bemanning getest en een aantal regelmatig positief bevonden. Deze gaan dan in quarantaine.

 5. Karin, van dat lijst laag-risico landen voor Curaçao gelden alleen Aruba en Bonaire voor Nederland als laag-risico land, de rest is voor Nederland code oranje, dus middelrisico land.

 6. Wat ik me nou afvraag is, hoe het kan dat er geïmporteerde besmettingen zijn terwijl de regering gezegd had dat iedereen die binnen wilde komen een negatief testresultaat moest overleggen.

  Kennelijk geldt dat niet voor de laag-risico landen: Anguilla, Antigua en Barbuda, Aruba, Barbados, Bermuda, Bonaire, De Britse Maagdeneilanden, Dominica, Grenada, Kaaiman Eilanden, Montserrat, Saba, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Sint Eustatius, St. Vincent en Grenadines.

  Maar waar kwamen die 3 nu vandaan? Van de middelrisico landen met een gefraudeerde test misschien of toch uit die laag-risico landen?
  Zou toch wel handig zijn om te weten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -