PBC | 106 Besmettingen erbij op zondag

Persbureau Curacao

om 15u uur houdt de overheid een persconferentie en zal dan nieuwe maatregelen aankondigen | Persbureau Curacao

Curaçao telt zondag 106 nieuwe coronabesmetting. Er zijn 557 testen afgenomen. Van de nieuwe besmettingen gaat het om drie geïmporteerde cases.

Van de lokale besmettingen is er in 83 gevallen nog geen besmettingsbron duidelijk. Er zijn vijftien personen genezen.

Zes personen zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Een persoon is opgenomen in het CMC. Er liggen nu elf personen in het ziekenhuis waarvan er vier op de intensive care. Het aantal actieve cases is nu 1222.

Morgen om drie uur houdt de overheid een persconferentie en zal dan nieuwe maatregelen aankondigen.

Bron: Persbureau Curacao

7 Reacties op “PBC | 106 Besmettingen erbij op zondag

 1. Het is allang bekent dat die PCR test niet waterdicht is, er is een eenvoudige test die je zelf kunt uitvoeren, gebaseerd op het feit dat Covid reuk en smaak aantast.
  1) schenk een groot glas vol met goede wijn.
  2) breng het glas naar Uw neus en neem de geur op.
  3) proef de wijn tot het glas leeg is.
  4) herhaal de test als U nog twijfelt.

  Ik heb deze test gisteren 12x gedaan, maar vanochtend had ik hoofdpijn dus vanavond zal ik de test herhalen.

 2. Ook in NL worden nog steeds fake tests via internet aangeboden zoals dat ook al eerder hier ter discussie is gekomen.
  Het RiVM en hier is men op de hoogte naar gebeurt er vervolgens niets. Vanuit de US precies hetzelfde heb ik begrepen ondanks de waarschuwing van de gov. site. Je hoeft verder alleen maar te kijken naar de meer dan 1 miljoen mensen die binnen de US bij family thanksgiving gingen vieren. Ik heb mijn ouders in SF al niet meer gezien vanaf maart, hoezeer we elkaar ook missen verantwoordelijkheid voor elkaar en je medemens gaat voor.
  Maar deze regering en Gerstenbluth zagen dat het goed was.
  De bevolking is secundair.
  Dus laten we een keer stoppen elkaar voor de gek te houden!
  Vóór de grens openging hadden we 29 besmettingen, dus we weten verdomd goed waar de besmettingen vandaan komen.

 3. Weer een actieve (import) besmetting

  10 augustus 2020

  https://paradisefm.cw/weer-een-actieve-import-besmetting-op-curacao/

 4. @ reminder;
  Als dat van de cruise bemanning klopt zou dat wel frappant zijn, ook die moeten een negatieve test maximaal 72 uur voor vertrek naar Curaçao hebben.
  Ik kan me voorstellen dat de rederijen dan nog een test bij aankomst willen. En als die dan daarna nog een hoog percentage positieve uitslagen geeft. Zou dat betekenen dat er een hoog percentage positieve via hato op het eiland komt. De meeste krijgen geen test bij aankomst

 5. De geïmporteerden zijn meestal binnenkomende bemanning van cruiseschepen die hier liggen. Bij wisseling van de wacht wordt nieuw binnenkomende bemanning getest en een aantal regelmatig positief bevonden. Deze gaan dan in quarantaine.

 6. Karin, van dat lijst laag-risico landen voor Curaçao gelden alleen Aruba en Bonaire voor Nederland als laag-risico land, de rest is voor Nederland code oranje, dus middelrisico land.

 7. Wat ik me nou afvraag is, hoe het kan dat er geïmporteerde besmettingen zijn terwijl de regering gezegd had dat iedereen die binnen wilde komen een negatief testresultaat moest overleggen.

  Kennelijk geldt dat niet voor de laag-risico landen: Anguilla, Antigua en Barbuda, Aruba, Barbados, Bermuda, Bonaire, De Britse Maagdeneilanden, Dominica, Grenada, Kaaiman Eilanden, Montserrat, Saba, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Sint Eustatius, St. Vincent en Grenadines.

  Maar waar kwamen die 3 nu vandaan? Van de middelrisico landen met een gefraudeerde test misschien of toch uit die laag-risico landen?
  Zou toch wel handig zijn om te weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *