30 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 18:29

Laatste reacties

- Advertentie -

PB | Stewardess Margareth Abraham postuum onderscheiden

Margareth Abraham

WILLEMSTAD – Zijne Majesteit de Koning heeft postuum aan stewardess mevrouw Margareth Abraham de Erepenning voor Mensenlievend Hulpbetoon, Zilver, toegekend.

De Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon is, na de Militaire Willems-Orde, de oudste nog bestaande Nederlandse dapperheidsonderscheiding. De onderscheiding wordt verleend aan hen die een menslievende daad hebben verricht die de kenmerken draagt van moed, beleid en zelfopoffering.

Op 2 mei 2020 staan we stil bij het feit dat 50 jaar geleden stewardess mevrouw Margareth Abraham overleed. Tijdens een noodlanding van ALM 980 op zee in de buurt van het eiland St. Croix heeft zij haar eigen leven opgeofferd om meerdere passagiers te redden van de dood. Ze nam daarin haar verantwoordelijkheid als stewardess, zonder enige aarzeling. Hiermee heeft ze moed en durf getoond. Een heldendaad uit de geschiedenis die niet vergeten mag worden, en waarvoor Zijne Majesteit de Koning zijn waardering uit met het toekennen van de Erepenning voor Mensenlievend Hulpbetoon, Zilver.

- Advertentie -

Ingevolge de maatregelen die door de regering zijn afgekondigd in het kader van de bestrijding van Covid19, zal de officiële ceremonie waarin de Gouverneur van Curaçao de Erepenning voor Mensenlievend Hulpbetoon, Zilver, aan de familie van mevrouw wijlen M. Abraham uitreikt tot nader order worden uitgesteld.

Bron: Persbericht Ministerie van Algemene Zaken en Minister President

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Een verhaal van een collega van haar uit hetzelfde vliegtuig in de Amigoe vertelde heel iets anders.Ze was wsch op slag dood door de klap die het vliegtuimaakte op het water , ze zat niet vast volgens hem.

 2. Het is wel verschrikkelijk om dit verhaal te lezen. En hiermee wil ik zeggen tegen de familie:”gecondoleerd”.

 3. Wim, dit is geen platform voor jou politieke geklaag. Tip: misschien zelf in de politiek gaan en zo alle graaiers aanpakken? We hebben t hier over iemand die op n tragische manier aan haar einde kwam…stfu svp.

 4. @Hans:

  “Margareth Abraham heard Emmerson Ussery shouting. She saw the cabin lights flick off and the emergency lights flick on. She looked out a passenger window and saw the water rushing up to meet the plane. She instinctively and selflessly started pushing people into their seats, working her way rearward.”

  Witness accounts.

 5. Ik wil geen party pooper zijn, maar in het verhaal van meerdere pagina’s in de Extra van gisteren staat dat niemand gezien heeft wat Abraham deed tijdens de ramp.

  Ze was wel een heel mooie dame trouwens, zo heb ik ze in mijn tijd bij ALM zelden gezien. En bij American Airlines nooit. Duw de stewardessen van AA een microfoon in hun handen en ze kunnen zo bij Curacao North Sea Jazz optreden.

 6. “Tijdens een noodlanding van ALM 980 op zee in de buurt van het eiland St. Croix heeft zij haar eigen leven opgeofferd om meerdere passagiers te redden van de dood. Ze nam daarin haar verantwoordelijkheid als stewardess, zonder enige aarzeling. Hiermee heeft ze moed en durf getoond. Een heldendaad uit de geschiedenis die niet vergeten mag worden, en waarvoor Zijne Majesteit de Koning zijn waardering uit met het toekennen van de Erepenning voor Mensenlievend Hulpbetoon, Zilver.”

  May her brave and beautiful soul rest in peace. She is a true inspiration … selfless, fearless and courageous.

 7. Laten we ieder jaar een held een erepenning uitreiken.

  Misschien de eerste, het is volgende week moederdag, uitreiken aan Stephen Capella. Niemand op het eiland die zo goed voor zijn moeder zorgt als deze Grote Giro Graaier.

  Of aan Emsley Tromp, die 24/7 thuis voor de centrale bank werkte. Want hij declareerde zijn hele Aqualectrarekening bij de bank.

  Of aan het wandelende strafblad alias viswijf van Boca Sami, Jacinta Constantia, die jaren geleden het Coronavirus al voorzag en voor een half miljoen mondkapjes bestelde.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -