PB | Monumento Habrí vandaag geopend

Vandaag open dag bezichtiging van 33 monumenten van  Pro Monumento (ProMo)

Op 11 juni 2017 zal de Fundashon Pro Monumento (ProMo) weer een Monumento Habrí organiseren. Deze dag wordt dit jaar georganiseerd in de wijk Punda. Circa 33 panden en objecten zullen, tussen 10.00 en 18.00 uur, te bezichtigen zijn voor het publiek.

De Monumento Habrí 2017 zal voornamelijk in het teken staan van de viering van het 20-jarig jubileum van Willemstad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en is dit alweer de 11de Monumento Habrí die ProMo organiseert sinds haar oprichting in 1993.

Op deze dag zal er ook een kunstexpositie en educatieve activiteiten voor kinderen. In het Wilhelminapark, treedt de Dennis Aalseband samen met zijn jeugdorkest. Op Plasa Jojo Correa speelt Tipiko Pasa Bon en op het Gomezplein Ka’i Orgel “El Aguila”.

Monumento Habrí 11 juni 2017

Geschiedenis Monumento Habri
De Monumento Habrí’s werden reeds georganiseerd in 1994 in Scharloo, 1995 in Otrabanda-Hoogstraat, 1997 Otrobanda Abou, 1999 verplaatste Monumento Habri zich naar Punda, 2001 IJzerstraatkwartier Otrobanda, 2003 in Scharloo, 2004 Ser’i Otrobanda, 2007 Pietermaai Smal en tenslotte in 2012 op zowel het Schiereiland van Caracasbaai en het Koralengebied Otrobanda.

Fundashon Pro Monumento
Fundashon (stichting) Pro Monumento, ook wel afgekort met ProMo, is opgericht in 1993 uit een particulier initiatief.

Missie
ProMo is de onafhankelijke organisatie die staat voor de bewustmaking van de lokale en internationale bevolking op het gebied van monumenten en waakt over de instandhouding van het bebouwd en cultureel erfgoed.

Visie
ProMo is de organisatie die zich de komende jaren voornamelijk gaat toeleggen op de educatie en voorlichting van met name de Curaçaose bevolking op het gebied van monumenten. Daarnaast heeft de organisatie een actieve waakfunctie.

Bron: Persbericht Stichting Monumento Habri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *