30 C
Willemstad
• zaterdag 10 juni 2023

Democracy now! | Friday, June 9, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 9 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, June 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, June 7, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 7 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

PB | Declaratie Dhr. Huurman

HomeMediaPB | Declaratie Dhr. Huurman
Advent ziekenhuisdirecteur Cenaida Panneflek: Sed quis custodiet ipsos custodes…wie bewaakt de bewaker? | Jeu Olimpio

Wij hebben kennis genomen van het artikel in de knipselkrant ‘Huurman pareert kritiek en noemt het scheldpartijen’ wat geplaatst is op 26 Juli j.l en met name de uitspraken gedaan in het daaraan gekoppeld interview met Rick Hart van radio Hoyer.

Daarin wordt door Rick Hart uitdrukkelijk gevraagd of Dhr. Huurman liegt over zijn afgelegde verklaringen in het interview en met name of hij weet heeft van de klachten. Dhr. Huurman verklaart dan nogmaals dat hij niets weet van de klachten en dat hij dat naar eer en geweten verklaart.

Ter uwer informatie:
De klachten van patiënten zijn duidelijk voorgelegd aan Dhr. Huurman en Dhr. Huurman heeft daar schriftelijk op gereageerd, dit is dus aantoonbaar bewijs dat hij wel degelijk van deze klachten afweet, verder is het zo dat het Ministerie van Volksgezondheid onmogelijk zou overgaan tot het installeren van een onderzoekscommissie zonder de klachten die daar de bestaansreden toe zijn besproken te hebben met Dhr. Huurman.

Dhr. Huurman misleidt, om niet te zeggen liegt dus gewoon weer, zelfs als dat uitdrukkelijk op de man af gevraagd wordt.

Het is belangrijk te beseffen dat de klachten over het handelen van de Inspecteur Huurman niet, zoals het hoort bij normaal bestuur, te deponeren zijn bij de Inspecteur-Generaal omdat hij zichzelf heeft aangesteld voor beide posities.
Dhr. Huurman dweept steeds met de vergelijking, ‘zoals het in Nederland is’, maar in Nederland zou het onmogelijk zijn dat een Inspecteur tevens zijn eigen baas en beoordelaar van zijn handelen is.

Dit is namelijk tegen alle regels van goed bestuur in.

Sed quis custodiet ipsos custodes…wie bewaakt de bewaker?

Ter afsluiting, Dhr. Huurman geeft telkens aan dat zijn handelingen ‘ter verbetering van de kwaliteit van zorg’ worden gedaan. Dit zijn uit zijn mond inmiddels holle woorden. Dhr. Huurman heeft inmiddels 1 jaar lang gefungeerd als Inspecteur en Inspecteur-Generaal voor de Volksgezondheid en er is geen enkel concreet objectief positief resultaat te noemen, enkel heel veel onnodige ophef, kakofonie en publieke onrust. Hij was aangenomen om de BIG wet door te voeren: geen enkel resultaat, hij was aangenomen om het instituut Inspectie te organiseren: geen enkel resultaat.

Hij was aangenomen om de afdeling Mileu en Natuur te versterken: geen enkel resultaat.

Bron: Advent Ziekenhuis Curacao

Dit artikel is geplaatst in

13 reacties

 1. @Joep en @Jos,
  Jou frustraties zijn begrijpelijk maar worden geheel niet door Huurman aangepakt. Kan hij ook niet. In mijn opinie is Huurman enkel bezig om de aandacht te verleggen terwijl het gekonkel in de medische sector van Curaçao naar hartelust doorgaat. Ook Huurman wordt gebruikt.
  Het huidige probleem met Advent is dat Huurman van bovenaf wilt opleggen dat specialisten van Sehos met specialisten van het Advent een ‘vakgroep’ vormen. De vakgroep bepaalt dan wie werkt en hoe hij/zij het werk moet doen. Dit terwijl men weet dat de specialist van Advent ‘weg moest’ bij Sehos en dus dat het niet botert tussen de organisaties. Al geruime tijd willen een aantal ‘goden’ van de gezondheidszorg bepalen wie wel en wie niet op Curaçao zijn specialisme mag uitoefenen. Al eerder werd een vaatchirurg (van Eps) het leven moeilijk gemaakt daar hij een kwaliteitsverbetering op vaatchirurgie betekende. Ook zijn er andere voorbeelden te noemen (neurologie). Zo ook zijn gigantische bedragen van BZV voor Poli Nobo (specialistische zorg in het ziekenhuis) nooit verantwoord (aandacht wordt afgeleid middels onderzoek naar mondkapjes). Nu zit het fonds bij SVB, dat stilletjes enorme bedragen van ons geld (onlangs weer 3 X 2.5 miljoen) in Sehos blijft pompen. Al met al heb je gelijk dat het geheel door en door verrot is. Echter Huurman legt de nadruk verkeerd waardoor er geen verbetering zal komen. Ook werkt het steeds zoeken van publiciteit averechts. Huurman moet zijn onderzoek(en) volgens zijn wettelijke bevoegdheden uitvoeren. De feiten verzamelen en wanneer het onderzoek afgerond is dit openbaar maken (eerst ministerie, vervolgens parlement en uiteindelijk de media). Maar ja, als je niet geheel objectief bent dan krijgen wij al deze drama met media en al.

 2. Juist Joep, en in plaats daar wat aan te doen sturen wij Alvin Daal, die nog geen koortsthermometer van een vork kan onderscheiden, naar medische congressen over de hele wereld.

  Ergst is chirurg de Windt, die door eigen domheid een been verloor maar wel opereerde en volledige arbeidsongeschiktheid declareerde.

  De man kwam eerder al negatief in het nieuws toen hij, een chirurg onwaardig, de politie aanviel bij een controle bij de Heeren waar de Windt zo dronlen was dat hij geen been meer had om op te staan.

 3. @ Hoedanook,

  Wij, de meesten onder ons, zijn voornamelijk patiënt en dus niet de arts.
  Ik erger mij al jaren aan de houding van veel artsen, specialisten, verplegeegkundigen etc, die van mening zijn dat het voor mij (de patient) een voorrecht is dat ik bij de ‘dokter’ mag komen. Ik moet vooral mijn mond houden en het liefst een diepe buiging maken voor deze figuren. Onderwijl hebben zij totaal geen belangstelling voor de klachten, zijn alleen bezig met het regelen van zoveel mogelijk zinloze onderzoeken, welke met name duur zijn en de nodige follow up consulten vereisen.

  Onze ziekenzorg is totaal verziekt en willen we ooit tot een verbetering komen dan zal er niet een bezem doorheen moeten………..nee, dan moeten alle heilige huisjes omver worden geblazen.
  Ik vindt het prima dat iemand een goed salaris heeft, maar dan moet hij of zij daar wel voor werken en zich niet bezig houden met fraude etc. Hoeveel zaken hebben we de afgelopen jaren wel niet gehad van artsen die de kluit aan het belazeren waren ? Claimen dat ze een behandeling hadden uitgevoerd, welke ze in het geheel niet hadden gedaan of patiënten peperdure onderzoeken aansmeren (wat niet moeilijk is), welke totaal overbodig zijn. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het immense medicijngebruik op dit eiland. Iemand heeft geen zin om op maandag te werken, dus gaat naar de dokter en i.p.v. dat de dokter de goede man (of vrouw) naar het werk stuurt, smeert hij die persoon nog maar wat medicijnen aan. Zo kan de werknemer met opgeheven hoofd naar de werkvloer onder het motto: ‘ik heb echt wat, want anders had ik geen medicijnen gekregen’.
  Zo ziek is ons systeem en ik ben blij dat Huurman daar doorheen probeert te komen. Helaas hebben we hier te maken met een cultuur van misfits, van fraude, corruptie en noem maar op, iedereen dekt elkaar, want iedereen profiteert mee.
  Iedere arts heeft de eed van Hippocrates afgelegd, maar velen hebben geen flauw idee wat het inhield en zijn die allang vergeten. Het is goed hen daar nog eens aan te herinneren. De patiënt dient voorop te staan, niet de portomonnee van de arts of het ziekenhuis.

 4. Verschillende mensen op dit forum zouden een keer moeten leren om on-topic te blijven. Maar ja dat is kennelijk een utopie. Volstrekt absurd.

 5. Huurman veel in de publiciteit, maar ook veel in opspraak. Want, Huurman strijd als Don Quixote tegen waanbeelden die in zijn denkpatronen bestaan. Men zou verwachten dat hij na zijn eerste aanstelling wat had geleerd. Slepende ruzies tussen specialisten zijn (bestaan) er overal. Waar het om gaat is dat alle specialisten op Curaçao gewoon hun werk kunnen doen en dat de afspraken, die er met hen gemaakt zijn, nagekomen worden. De inspectie houdt toezicht maar is daarvoor afhankelijk van kwaliteitsfunctionarissen binnen de instellingen zelf. Als toezichthouder kan je onmogelijk alle specialisten achterna lopen. Je zou dat ook niet moeten willen. Huurman moet daarvoor een systeem hebben dat functioneert met de hulp vanuit de instellingen zelf. Een systeemhandhaving waarbij men van elkaar leert en elkaar scherp houdt. Dat is in het belang van alle partijen. Wat duidelijk is, is dat er communicatieproblemen zijn tussen Huurman en ‘het velt’ waar hij zo graag wilt handhaven. Echter, Huurman is relatief onervaren op Curaçao. Hij raakt in opspraak daar het vermoeden bestaat dat zijn onderzoek door politieke belangen beschadigd worden en niet objectief zijn. Teveel leunen op één van de rivaliserende partijen kan dit tot gevolg hebben. Vervolgens via de media gelijk proberen te halen versterkt enkel het wantrouwen.

 6. @Luma, dat is niet waar. Je hebt geen flauw idee hoeveel Curacaoenaars van de oorspronkelijke indiaanse bewoners afstammen. Bijna iedereen heeft een indiaanse betovergrootmoeder. De meeste slaven waren mannen en kregen kinderen bij deze indiaanse vrouwen. Frank Martinus Arion schreef ooit een boek: De ´Indiaan´ baarde een neger.
  Hou toch op met geschiedvervalsing, Luma. Er zijn genoeg mensen die jou kunnen bewijzen dat ze van de oorspronkelijke bewoners afstammen, hoe zwart ze ook zijn!

 7. De heer Lapas vergeet heel veel, “Een Nederlander die ons hier verteld” dat is hij dus ook ,staat in zijn paspoort.”onder het juk van kolonialisme” sorry Curacao is geen kolonie, want de oorspronkelijke bewoners zijn indertijd door de spanjaarden uitgemoord en ook U bent van origine dus ook import zoals wij allemaal, hier geboren en getogen. Het zou sieren als er in de reacties objectief geschreven zou worden zonder anderen onnodig zonder na te denken te beledigen met neger of macamba en daarmee de reacties interessant maken. Meerdere schrijvers maken zich hier helaas schuldig aan , jammer.

 8. Inmiddels zit de door Huurman naar huis gestuurde Gershi Pereira al drie jaar met behoud van zijn riante arbeidsvoorwaarden thuis.

  En Suzy Romer doet helemaal niets, zij is alleen druk bezig te tekenen voor de declaraties van Alvin Daal en busladingen vol vriendjes onder te brengen bij Bureau Post.

 9. Ik moet zeggen dat ik niet echt objectief ben want ik zie liever een YDK in deze functie. Een Nederlander die ons hier verteld wat wij wel niet moeten doen, ligt niet lekker bij mij.

  Het lijkt alsof wij nooit onder het juk van kolonialisme vandaan komen en het ligt niet aan Nederland maar aan een kleine groep inhalige negers.

  Saillant detail, zijn het vaak deze zelfde waardeloze negers die het over onafhankelijkheid hebben en dit terwijl zij ons meer en meer afhankelijk van Nederland hebben gemaakt.

  Als ik naar Huurman kijk en ik hoor hem praten, heb ik zoiets, in het land der blinden is één oog koning. Als een Nederlander er voor kiest om in deze puinhoop te werken is er iets mis met hem.

  Het probleem is dat een inspecteur simpel weg in een land met één of twee ziekenhuizen, zijn werk niet optimaal kan doen. Zowel Sehos als Advent had allang op last van de inspectie gesloten moeten worden. Wat Huurman doet is pappen en nathouden.

 10. Waar twee vechten hebben twee schuld. Ergo, om nu op dit forum alleen de donkere af te vallen was te verwachten.

 11. Muts Panneflek,

  Hou op met moddergooien en bewijs gewoon dat jullie, het Advent ziekenhuis, voldoen aan de eisen van de inspectie. Zo ja, dan heb je recht van spreken. Zo nee, hou dan aub je klep, want je maakt jezelf belachelijk.
  Een directeur die zo reageert behoort geen directeur te zijn, volstrekt incapabel.

 12. Vreselijk mens die Panneflek, uitermate infantiel ook om iedere keer weer een adv te plaatsen in bet AD. Volgens mij spoort er iets niet

 13. Kan het advent patienten statistiek overlegen wat hun resultaten dan wel zijn. Kan de medische sector Inclusief de SVB patienten statistiek overleggen. W0rdt het hele “geen resultaat” verhaal vast helemaal anders.

  Als het advent schermt met “geen resultaat” dan vergeten ze wel even dat de basis van resultaat in de medische sector bij de medische sector zelf ligt. Het gaat om hun resultaat.
  Huurman is er om misstanden aan te pakken. Niet om de medische sector te verbeteren.
  Dat moet de medische sector zelf doen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties