26 C
Willemstad
• woensdag 12 mei 2021 06:36

ParadiseFM | Nieuwe Statenleden vanochtend ingezworen

De nieuwe Statenleden zijn vanochtend ingezworen. Zij hebben voor de Gouverneur van Curaçao hun eed afgelegd. De komende vier jaar zullen zij het volk vertegenwoordigen in het...

ParadiseFM | Kettingbotsing op Nieuwe Havenweg

Een vrachtwagen is eind van de ochtend op drie personenauto’s geknald. Dat gebeurde bij de stoplichten van Nieuwe Havenweg bij Coca Cola. Niemand raakte gewond, wel is er...

NOS | ‘Pfizer sluist miljardenwinst weg via Nederland’

Vaccinproducent Pfizer sluist een groot deel van zijn winst weg via belastingparadijzen, waaronder Nederland, Luxemburg en Ierland. Dat meldt Follow The Money (FTM). In Nederland zou Pfizer...

Democracy now! | Tuesday, May 11, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 11 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Rhuggenaath niet in parlement

Demissionair minister-president Eugene Rhuggenaath (PAR) wordt morgen niet ingezworen als Statenlid. In een persbericht maakt zijn partij bekend dat Rhuggenaath zijn zetel niet zal opeisen. Hierdoor schuiven alle...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaPB | Daily Meal Program stopt met dagelijkse warme maaltijden en gaat...

PB | Daily Meal Program stopt met dagelijkse warme maaltijden en gaat verder met ‘zelf koken in en voor de buurt’

Daily Meal Program stopt met dagelijkse warme maaltijden en gaat verder met ‘zelf koken in en voor de buurt’ | Manon Hoefman – Picture This!

Het Daily Meal Program (DMP) is helaas genoodzaakt om te stoppen met het dagelijks bereiden van warme maaltijden. Deze week zijn de laatste maaltijden afgeleverd voor de mensen die het hardst getroffen zijn door de Corona Crisis. Er zijn onvoldoende financiële middelen om het project te kunnen voortzetten.

Tijdens de acute noodsituatie de afgelopen 2 maanden is DMP er in geslaagd ruim 18.000 maaltijden te verzorgen. Alle kosten, ruim 150.000 gulden, zijn voor het grootste deel gedragen door initiatiefnemer DeliNova. Hiernaast zijn commerciële en particuliere donaties gebruikt om het project te kunnen opschalen naar 320 maaltijden per dag.

Een verzoek bij het Rode Kruis Curaçao om in aanmerking te komen voor de uit Nederland afkomstige humanitaire steun (ruim 14 miljoen gulden) is zonder overleg en zonder enige motivering afgewezen.

“We hebben derhalve geen andere keuze, dan de dagelijkse verzorging van de maaltijden te beëindigen”, aldus Sandra In ‘t Veld van DMP. “We hopen van harte dat de zorg voor onze groep hulpbehoevenden door het Rode Kruis Curaçao, Krus Kòrá Kòrsou per direct zal worden overgenomen. Niettemin zal het DMP doorgaan met haar goede werk. Wij bedanken de restaurants en distributeurs voor hun fantastische hulp en inzet de afgelopen maanden.”

Daily Meal Program stopt met dagelijkse warme maaltijden en gaat verder met ‘zelf koken in en voor de buurt’ | Manon Hoefman – Picture This!

Daily Meal Program stopt met dagelijkse warme maaltijden en gaat verder met ‘zelf koken in en voor de buurt’ | Manon Hoefman – Picture This!

Daily Meal Program stopt met dagelijkse warme maaltijden en gaat verder met ‘zelf koken in en voor de buurt’ | Manon Hoefman – Picture This!

DMP zal zich nu gaan richten op de zelfredzaamheid van de bewoners van
Curaçao. DMP biedt in samenwerking met verschillende Sentro di Bario (wijkcentra) mensen zonder kookfaciliteiten, de mogelijkheid om in deze buurthuizen samen te leren koken met gezonde ingrediënten. Hierdoor biedt DMP niet alleen noodhulp, maar bevordert zij tevens de betrokkenheid, leefbaarheid en algehele gezondheid in de woonwijken. De kosten voor de verse ingrediënten zullen worden gefinancierd vanuit particuliere donaties.

Hiermee hopen we te kunnen blijven bijdragen aan een beter, duurzaam en zelfvoorzienend Curaçao.

Bron: Daily Meal Program

4 reacties

  1. @Trui, alias, alias, loop je niet enigszins achter met de verkeersbeurs of is er recent nog 1 geweest die ik gemist heb. Saai toch constante herhalingen.

    @William: stop met Trui @alias, alias.
    Voorzover ik nu kan zien gebruikt hij geen ander alias meer.

    Commentpolis

  2. Prachtig initiatief, en dat geheel onder overheidssteun die wel tijdens de 1e tranche 35 ct voor de bevolking had maar 65 ct voor de overheid. Dus blijft de vraag ‘waar is dit nu weer gebleven’?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties