27 C
Willemstad
• maandag 26 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

PB | Aruba vraagt 5 miljoen euro om hulp crisis met Venezuela te bestrijden

Minister President Evelyn Wever-Croes: Aruba vraagt 12 miljoen florin (5 miljoen euro) om te helpen de crisis met Venezuela te bestrijden

In mei jl. heeft Nederland aangegeven 23.8 miljoen euro, zo’n 55 miljoen florin, beschikbaar te zullen stellen om te helpen met de crisis met Venezuela. Een gedeelte zal Nederland zelf gebruiken ter dekking van haar eigen kosten die ze maken bij het bieden van hulp aan onze regio en voor het andere gedeelte van de hulp moesten zowel Aruba als Curaçao een lijst indienen met plannen en projecten die gefinancierd kunnen worden met de beschikbare gelden.

Gevraagd naar de stand van zaken hiervan heeft de Minister President van Aruba aangegeven dat Aruba de lijst klaar al klaar heeft en reeds heeft ingediend.

Minister President Wever-Croes heeft bekend gemaakt dat Aruba 12 miljoen florin in het kader van dit project heeft aangevraagd als hulp om de crisis met Venezuela te bestrijden. Dit geld zal gebruikt worden om met name de Arubaanse grenzen weerbaar en veiliger te maken om zo goed mogelijk met de crisis om te gaan.

Het zal Aruba in staat stellen om de grenzen nog beter te controleren en om de impact van de crisis van Venezuela in Aruba beter te beheersen. Controle op zee en aan land zal strikter toegepast worden zodat illegale goederen, wapens en personen niet binnen komen. Mensenhandel en mensensmokkel zijn thema’s die in onze regio’s spelen en die moeten worden voorkomen.

Het beschikbare geld zal ook gebruikt worden om de detentiecapaciteit voor degenen die hier illegaal verblijven te vergroten zodat zij beter opgevangen kunnen worden tot de tijd dat zij terug kunnen keren naar hun land. Gezien het feit dat het aantal personen zonder legale status de laatste tijd toeneemt is uitbreiding van de faciliteiten noodzakelijk. Deze uitbreiding zal bijdragen aan de rust in deze. Een gedeelte van de beschikbare gelden zal ook ten goede komen van het onderwijs. Meer aandacht zal hierdoor besteed kunnen worden om de impact van de crisis van Venezuela op het onderwijs in Aruba te kunnen mitigeren, zoals ook de impact op het sociaal terrein.

Het is goed om op te merken dat de beschikbare gelden niet gebruikt mogen worden om in de economie van Aruba zelf te investeren. De gelden mogen uitsluitend aangewend worden om het land Aruba te versterken om zo goed mogelijk met de crisis om te gaan.

“Ik ben zeer tevreden dat we zover zijn dat een deel van onze aanvraag nu in behandeling is. Verschillende diensten en instanties hebben veel werk verzet om zover te komen. Hoewel deze fondsen nog niet zijn verdeeld en zeker niet toereikend zijn om de crisis in zijn geheel aan te pakken, zijn we tevreden en dankbaar voor de door Nederland ter beschikking gestelde gelden. Het is een mooi gebaar van Nederland. Deze 12 miljoen florin kunnen we goed gebruiken. Samen met de aanwezige helicopter, de radar die er zeer binnenkort zal zijn, zal het Kabinet Wever-Croes ervoor zorgen dat onder alle omstandigheden, met of zonder crisis met Venezuela, ons land veiliger is. Ons doel is om te zorgen voor een veiliger Aruba voor alle burgers van ons land”, heeft Minister President Evelyn Wever-Croes te kennen gegeven.

Bron: Persbericht Kabinet Wever Croes

Artikel delen

1 reactie

  1. Kijk, op Aruba weet men wat het betekend ‘to never let a good crisis go to waste’! Op Curacao gebruiken slimmerikken als Betrian, Camelia-Romer, Gilbert Martina liver de grijze cellen om de boel op te lichten.

    Zou niet gek staan te kijken als de kliniek voor ongedocumenteerden op Curacao wel gebruik maakt van dit door Nederland beschikbaar gestelde potje geld.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -