27 C
Willemstad
• maandag 2 augustus 2021 05:12

Laatste reacties

- Advertentie -

PB | Animo deelnemers weer groot voor Ride, Swim & Walk for the Roses

Half miljoen gulden voor kankerbestrijding
Half miljoen gulden voor kankerbestrijding

WILLEMSTAD – De verschuiving van de datum van eind januari naar eind februari heeft voor enige organisatorische ongemakken gezorgd, maar de animo van de deelnemers en het legioen aan vrijwilligers aan de 12e Ride, Swim & Walk for the Roses op zondag 28 februari heeft er totaal niet onder geleden.

Gisteren renden, liepen, fietsten en zwommen weer zeker 10.000 deelnemers onder gedegen begeleiding voor het goede doel: fondsen inzamelen voor het waardevolle werk van het Prinses Wilhelmina Fonds (PWF) voor kankerpatiënten en hun familieleden.

Het bestuur van stichting Ride for the Roses onder voorzitterschap van Robbin Martina, hoofdsponsor Orco Bank, platinum sponsoren Fundashon Bon Intenshon, Curaçao Port Services, Guardian Group, Gillette, Kooyman en Curoil alle andere mede-sponsoren, en het legertje aan medewerkers en vrijwilligers kunnen tevreden terugkijken op de 12e editie van dit evenement. Volgens een voorlopige berekening is met dit evenement weer rond een half miljoen gulden opgehaald. Het exacte eindbedrag kan pas worden bepaald als alle inkomsten daadwerkelijk binnen zijn en de organisatiekosten van het evenement ervan afgetrokken zijn. Te zijner tijd zal de stichting in haar beleid van transparantie daarmee eveneens voor de dag komen.

- Advertentie -

Wedstrijdzwemmers
Op 7 uur ’s ochtends gaf minister Etienne van der Horst op het Brionplein het startsein voor de Walk for the Roses, hetzij via de Emmabrug of via de Julianabrug, naar Wet & Wild bij Boulevard. Hij prees het goede werk van het PWF waar alle opbrengsten naar toe gaan. Hij werd op dat moment geflankeerd door RFTRC voorzitter Robbin Martina, PWF voorzitter Alba Martijn en Managing director Kenny Canword van hoofdsponsor Orco Bank.
Kort nadat de eerste lopers binnen waren startten om 8 uur de eerst fietsers waarvan de eerste terugkwam nog voordat de laatste lopers binnen waren. Dat zorgde voor een interessante drukte aan de ingang van Boulevard. Zowel de lopers als de fietsers wachtten bij binnenkomst eerder die dag ook een groots onthaal en een roos voor elke deelnemer.

Na een vertraging van ongeveer een kwartier vertrokken even na het middaguur eerst de wedstrijdzwemmers van de diverse lokale zwemclubs en 5 minuten later de recreanten vanaf Jan Thiel voor de 3 km tocht naar Seaquarium. Bij de mannelijke wedstrijdzwemmers kwamen als eerste drie binnen Raim Michèl (1, 37:15:02), Isacar Paula (2, 37:32:46) en Kaelan Betrian (3, 37:40:31) en bij de dames Tiareth Cijntje (1, 39:35:30), Fleur Bos (2, 42:56:91) en Esmee York (3, 37:41:30). Vervolgens kwamen druppelsgewijs de overige wedstrijdzwemmers en recreanten onder luid gejuich van het publiek aan op het strand van Seaquarium. Om kwart over 2 was volgens planning iedereen binnen. De groepen die aan de Spinergy deelnamen droegen eveneens aan het einddoel bij. Verder animeerde DJ Maarten Schakel zowel bij de binnenkomst van de Walk als aan het strand.

Daar zorgden DJ Boogieman, Rene Hurtado en Rhydd’m Band als gewoonlijk voor muzikale ondersteuning, terwijl ook de jongeren band Unlocked aan de gezelligheid heeft bijgedragen.

Doelen bereikt
Voorzitter Robbin Martina van stichting Ride for the Roses kan samen met zijn bestuursleden Benno van Leeuwen, Jim van Luipen, Curd Evertsz, Geert Bijlstra, Raoul Hooftman, Helena Seferina, José Alves en Arthur Rosaria terugblikken op een geslaagd evenement. Hier en daar kan mogelijk nog wat verbeterd worden en dat wordt dan ook dankbaar voor volgend jaar meegenomen, maar aan het eind van de dag kon met trots geconstateerd worden dat de resultaten van vorig jaar zijn geëvenaard, te weten een deelnemersaantal van ruim boven de 10 duizend en een bruto opbrengst die de half miljoen gulden weer te boven gaat, allemaal ten behoeve van het goede doel.

- Advertisement -

Voor dat eind resultaat is de organisatie zowel alle eigen medewerkers als het legioen aan vrijwilligers, alsook de politie, de Kustwacht, Citro, Boulevard, Jan Thiel, het Rode Kruis en alle sponsoren van harte dankbaar.

Bron: Persbericht Rise for the Roses Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw patiënt overleden aan Covid op Curaçao

Persbureau Curacao Er is opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het gaat om een oudere vrouw die niet op de Intensive Care lag. De laatste keer dat een coronapatiënt overleed...

PBC | Actueel reisadvies Curaçao

Persbureau Curacao De kleurcode voor Curaçao is geel. Reizen is mogelijk, maar let op: je kunt niet met je digitale coronabewijs (DCC) Curaçao inreizen. Je moet je testbewijs...

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse, melden Surinaamse media. De krijgsraad in Paramaribo behandelt het decembermoorden-proces...

Opinie | Nederland is het rottende hart van Europa

Opinie Roberto Saviano | NRC Handelsblad Criminaliteit Nederland is een witwasserij in het hart van Europa en daarom medeschuldig aan de moord op Peter R. de Vries, fulmineert...

Column Youp | Asesinato !

Moet je alles geloven? Iemand probeerde mij aan het lachen te maken door te vertellen dat Camiel Eurlings per 1 augustus toetreedt tot de Raad van Commissarissen...

Column Den Cayente | Piraten

Column Arien Rasmijn Vandaag is mijn laatste dag als fulltime journalist. Volgende maand verhuis ik samen met mijn vrouw naar Europa en starten we een nieuw avontuur. Dat...
- Advertentie -