30 C
Willemstad
• zaterdag 21 mei 2022 18:23

Laatste reacties

- Advertentie -

Parool | Slachtoffer steekpartij Warmoesstraat overleden

Paul Vugts en Marcel Wiegman

Het gaat om een 29-jarige Antilliaanse Nederlander | Anna Ranzijn

De man die vrijdagmiddag even na half vijf is neergestoken op de Warmoesstraat in de Amsterdamse binnenstad, is overleden.

- Advertentie -

Het gaat om een 29-jarige Antilliaanse Nederlander die in de rosse buurt geregeld drugs verkocht en ook een strafblad had, voor drugszaken, belediging en diefstallen. De politie wist vrijdagmiddag al een verdachte op te pakken, de 49-jarige Glen S. uit Almere. Hij zit vast in ‘beperkingen’ en mag alleen zijn advocaat spreken. S. heeft een fors strafblad, onder andere voor geweld.

Het slachtoffer fietste vrijdagmiddag vanuit de Oudebrugsteeg de Warmoesstraat op, in de richting van de Zeedijk en werd volgens getuigen toegeroepen door de latere dader, die net over straat aan komt lopen. Van een botsing was geen sprake. Na een woordenwisseling zette het slachtoffer, een atletisch gebouwde man, zijn fiets weg en liep op de man af. Die stak hem vrijwel meteen met een mes in zijn bovenlijf.

Op bewakingsbeelden op internet is te zien hoe dader en slachtoffer heen en weer bewogen over de straat en de dader meerdere steekbewegingen maakte, waarna het slachtoffer in elkaar zakte. Hij was niet meer te redden.

Ammar Issi, chef van restaurant Grizzly op de hoek Oudebrugsteeg en Warmoesstraat, zag het voor zijn deur gebeuren en probeerde nog tussenbeide te komen. “Hij rende weg in de richting van het Damrak, het mes nog in zijn hand. Hoe dom kun je zijn? Achter mij zag ik die andere man op de straat vallen, zijn kleren onder het bloed.”

Van ruzie of geschreeuw heeft hij niets meegekregen. Daarvoor ging het te snel. Ook de verkoper van een kledingzaak aan de overkant kon niet zeggen waar de ruzie over ging. “Ik stond in de deuropening en bevroor. Ik wist niet wat te doen.”

Het is de tweede fatale steekpartij in een week in de stad. Dinsdag werd op Plein ’40-’45 de 22-jarige Bilal Bichr doodgestoken door een man uit de buurt die hij goed kende. Ze hadden volgens getuigen de vorige dag ruzie gehad.

Bron: Parool

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. @ Gaap,

  Het was niet geheel zonder aanleiding. Wanneer je het filmpje goed bekijkt dan zie je dat de doodgestoken crimineel ruzie aan het zoeken is met degene die hem uiteindelijk doodsteekt. De laatste trekt een mes, waarop de Antilliaan ook een mes trekt. Hij rent niet weg, hij gaat het gevecht aan.

  Beide hebben pagina’s strafbladen waar een boek van Tom Clancy trots op zou zijn. We praten hier niet over 2 onschuldige burgers, we praten over 2 criminelen en inderdaad heb ik niets met criminelen, zal er ook nooit medelijden mee hebben. Dat hebben zij ook niet met ons, dus ik doe aan die gespeelde sentimentaliteit niet mee. Helaas.
  Iedere crimineel die de pijp uitgaat of wordt opgesloten is er eentje minder die de maatschappij onveilig kan maken en daar ben ik oprecht blij om. Maar kennelijk geef jij meer om het leven van een idioot die de levens van velen heeft verwoest middels zijn drugshandel en agressiviteit.
  Het heeft dus niets met toetsenbord held te maken.
  Ik doe gewoon niet aan politiek correcte uitspraken, alleen omdat er nu iemand dood is. Hij had niet dood hoeven zijn, had gewoon het gevecht niet moeten uitlokken. Liep duidelijk tegen de verkeerde aan.

 2. @Joep Meloen

  Wat een trieste reactie. Ik zie alleen maar dat die jongen zonder enige aanleiding wordt doodgestoken. U bent natuurlijk ook een dappere toetsenbordheld.

 3. In 1 klap is de maatschappij verlost van 2 criminelen, dat zou je dus aan kunnen merken als een verbetering. Geloof niet dat ik met 1 van beide medelijden kan hebben.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | ‘Curaçao deporteert Venezolanen als toerist’

Persbureau Curacao Zes Venezolaanse mannen die op Curaçao vast zitten omdat ze zonder papieren binnen probeerden te komen worden worden vandaag als toerist naar Panama gestuurd, maar in...

PBC | Ajax wint met 1-5 van Team Curaçao

Persbureau Curacao Ajax heeft het oefenduel met Team Curaçao ruim gewonnen. Christian Rasmussen was man van de wedstrijd. Mede door vier doelpunten van de Deen en een serie...

PBC | Verbond van protestantse voorgangers vindt overheid medeplichtig aan misbruik van vrouwen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het verbond van protestantse voorgangers APK protesteert tegen de plannen van de overheid om prostitutie te faciliteren in Campo Alegre. Ze zou daarmee medeplichtig...

Opinie Jeff Sybesma | Dag van de biodiversiteit

Opinie Dr. Jeff Sybesma | “Building a shared future for all life” Bios betekent in het Latijn: leven. Biodiversiteit betekent dus de verscheidenheid aan leven. Maar wat is...

NU | Ajax dankzij uitblinker Rasmussen en Ihattaren ruim langs Curaçao in oefenduel

Ajax heeft een vriendschappelijke wedstrijd tegen Curaçao in de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) zonder problemen gewonnen. De Amsterdammers waren dankzij uitblinker Christian Rasmussen en...

Telegraaf | JA21 wil opvang veiligelanders verplaatsen: ’Asielzoekers naar Curaçao’

Valentijn Bartels en Niels Rigter Den Haag - Nederland moet de asielprocedure voor asielzoekers uit veilige landen verplaatsen naar het Caribisch deel van het koninkrijk. Dat voorstel doet...
- Advertentie -
- Advertentie -