30 C
Willemstad
• zaterdag 21 mei 2022 17:13

Laatste reacties

- Advertentie -

Parlementariër Leeflang ‘Ongekend dieptepunt’

‘Onderwereld, bovenwereld en politiek met elkaar verweven’

Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang: ‘Ongekend dieptepunt’

Willemstad – Dat oud-ministers en belangrijke zakenlui op Curaçao verdachten zijn in een moordzaak is voor onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang een ongekend dieptepunt.

,,We zijn op een punt beland waarbij de onderwereld, de bovenwereld en de politiek sterk met elkaar verweven zijn. En daarvoor is de hoogste prijs betaald. Een politicus werd vorig jaar vermoord.”

- Advertentie -

Inhoudelijk wil de parlementariër nog niet reageren op de laatste ontwikkelingen die in de zaken Magnus en Maximus hebben plaatsgevonden, waarbij eerst oud-minister Carlos Monk als verdachte werd aangemerkt en vervolgens oud-minister van Financiën George Jamaloodin (MFK) vorige week en gisteren zijn broer en loterijbaas Robbie dos Santos in de boeien werden geslagen.

De laatste twee worden verdacht van betrokkenheid bij de zaak Maximus, waarbij er onderzoek wordt gedaan naar de intellectuele daders achter de moord op Helmin Wiels.

Wel laat Leeflang desgevraagd weten niet verrast te zijn over de aanhoudingen.

,,Dit zijn namen die al een hele tijd worden genoemd. Het gaat hier om namen die sinds de moord op Helmin Wiels regelmatig de ronde hebben gedaan.”

Hoewel Leeflang niet verrast is over de recente aanhoudingen, betreurt ze het wel dat het zover is gekomen dat (oud-)ministers bij zulke zaken betrokken zijn.

,,Alle grenzen zijn vervaagd. Ik wil het niet over de individuele personen hebben, het gaat mij om het algemene beeld dat geschept wordt. Er is niet langer een onderscheid tussen goed en slecht en integer en niet-integer. Het is allemaal een grote massa geworden en een ongekend dieptepunt waarbij geld de rode draad vormt. Geld is de leidraad voor alles geworden; voor relaties, voor politiek, voor alles.”

Het Statenlid vervolgt:

,,Het is al een hele tijd zo dat de politiek op Curaçao alleen om geld draait. Partijen gaan naar verkiezingen zonder een partijprogramma, zonder inhoud. Als er maar geld genoeg was. Alles is te koop; de media, en zelfs stemmen.”

Toch hoopt Leeflang dat er nog een lichtpuntje aan het einde van de tunnel is.

,,Hopelijk kan nu de hele verwevenheid van de onderwereld, de bovenwereld en de politiek en de partijfinanciering worden aangepakt.

Ik hoop dat we dan opnieuw kunnen beginnen, uit het dal kunnen klimmen, en dat de politiek weer gaat over de inhoud en visie en de toekomst van Curaçao.”

Bron: Antilliaans Dagblad
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | ‘Curaçao deporteert Venezolanen als toerist’

Persbureau Curacao Zes Venezolaanse mannen die op Curaçao vast zitten omdat ze zonder papieren binnen probeerden te komen worden worden vandaag als toerist naar Panama gestuurd, maar in...

PBC | Ajax wint met 1-5 van Team Curaçao

Persbureau Curacao Ajax heeft het oefenduel met Team Curaçao ruim gewonnen. Christian Rasmussen was man van de wedstrijd. Mede door vier doelpunten van de Deen en een serie...

PBC | Verbond van protestantse voorgangers vindt overheid medeplichtig aan misbruik van vrouwen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het verbond van protestantse voorgangers APK protesteert tegen de plannen van de overheid om prostitutie te faciliteren in Campo Alegre. Ze zou daarmee medeplichtig...

Opinie Jeff Sybesma | Dag van de biodiversiteit

Opinie Dr. Jeff Sybesma | “Building a shared future for all life” Bios betekent in het Latijn: leven. Biodiversiteit betekent dus de verscheidenheid aan leven. Maar wat is...

NU | Ajax dankzij uitblinker Rasmussen en Ihattaren ruim langs Curaçao in oefenduel

Ajax heeft een vriendschappelijke wedstrijd tegen Curaçao in de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) zonder problemen gewonnen. De Amsterdammers waren dankzij uitblinker Christian Rasmussen en...

Telegraaf | JA21 wil opvang veiligelanders verplaatsen: ’Asielzoekers naar Curaçao’

Valentijn Bartels en Niels Rigter Den Haag - Nederland moet de asielprocedure voor asielzoekers uit veilige landen verplaatsen naar het Caribisch deel van het koninkrijk. Dat voorstel doet...
- Advertentie -
- Advertentie -