30 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 10:37

Laatste reacties

- Advertentie -

Parlementariër Leeflang ‘Ongekend dieptepunt’

‘Onderwereld, bovenwereld en politiek met elkaar verweven’

Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang: ‘Ongekend dieptepunt’

Willemstad – Dat oud-ministers en belangrijke zakenlui op Curaçao verdachten zijn in een moordzaak is voor onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang een ongekend dieptepunt.

,,We zijn op een punt beland waarbij de onderwereld, de bovenwereld en de politiek sterk met elkaar verweven zijn. En daarvoor is de hoogste prijs betaald. Een politicus werd vorig jaar vermoord.”

Inhoudelijk wil de parlementariër nog niet reageren op de laatste ontwikkelingen die in de zaken Magnus en Maximus hebben plaatsgevonden, waarbij eerst oud-minister Carlos Monk als verdachte werd aangemerkt en vervolgens oud-minister van Financiën George Jamaloodin (MFK) vorige week en gisteren zijn broer en loterijbaas Robbie dos Santos in de boeien werden geslagen.

- Advertentie -

De laatste twee worden verdacht van betrokkenheid bij de zaak Maximus, waarbij er onderzoek wordt gedaan naar de intellectuele daders achter de moord op Helmin Wiels.

Wel laat Leeflang desgevraagd weten niet verrast te zijn over de aanhoudingen.

,,Dit zijn namen die al een hele tijd worden genoemd. Het gaat hier om namen die sinds de moord op Helmin Wiels regelmatig de ronde hebben gedaan.”

Hoewel Leeflang niet verrast is over de recente aanhoudingen, betreurt ze het wel dat het zover is gekomen dat (oud-)ministers bij zulke zaken betrokken zijn.

,,Alle grenzen zijn vervaagd. Ik wil het niet over de individuele personen hebben, het gaat mij om het algemene beeld dat geschept wordt. Er is niet langer een onderscheid tussen goed en slecht en integer en niet-integer. Het is allemaal een grote massa geworden en een ongekend dieptepunt waarbij geld de rode draad vormt. Geld is de leidraad voor alles geworden; voor relaties, voor politiek, voor alles.”

Het Statenlid vervolgt:

,,Het is al een hele tijd zo dat de politiek op Curaçao alleen om geld draait. Partijen gaan naar verkiezingen zonder een partijprogramma, zonder inhoud. Als er maar geld genoeg was. Alles is te koop; de media, en zelfs stemmen.”

- Advertisement -

Toch hoopt Leeflang dat er nog een lichtpuntje aan het einde van de tunnel is.

,,Hopelijk kan nu de hele verwevenheid van de onderwereld, de bovenwereld en de politiek en de partijfinanciering worden aangepakt.

Ik hoop dat we dan opnieuw kunnen beginnen, uit het dal kunnen klimmen, en dat de politiek weer gaat over de inhoud en visie en de toekomst van Curaçao.”

Bron: Antilliaans Dagblad
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Twee Curaçaoenaars onder acht smokkelaars

Onder de acht drugssmokkelaars die dinsdag op zee werden aangehouden, zaten ook twee Curaçaoënaars. Een groep van zes Venezolanen waagde de oversteek met een grote hoeveelheid drugs....

ParadiseFM | Meteo zet Curaçao op code geel wegens extreme hitte

De Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) heeft vrijdag een code geel afgegeven in verband met extreme hitte. Meteo raadt aan zoveel mogelijk binnen te blijven, voldoende water te...

ParadiseFM | Alweer een dode door corona, aantal doden stijgt naar 159

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van vrijdag. Daarmee staat het aantal mensen dat op Curaçao aan de...

CC | Resistance to controversial dispute law has surprised Knops

THE HAGUE - The resistance of the parliaments of Curacao, Aruba and Sint Maarten against the draft Consensus Kingdom Act on Kingdom Disputes has surprised Undersecretary Raymond...

DH | Sam is now a hurricane

Sam is now a hurricane, rapid intensification forecast to continue. Hurricane Sam Advisory Number 7. NWS National Hurricane Center Miami FL AL182021 500...

AntilliaansDagblad | RMR: Sint Maarten voldoet voldoende

7e Tranche spoedig door Nederland overgemaakt Philipsburg - Sint Maarten ontvangt binnenkort de zevende tranche liquiditeitssteun van Nederland. De Rijksministerraad (RMR) heeft hier vrijdagochtend groen licht voor gegeven. Het...
- Advertentie -