ParadiseFM | Waarschuwing voor agaatslak

De agaatslak kan desastreus zijn voor de oogst , ook kan het beest hersenvliesontsteking verspreiden. De agaatslak verspreid zich zeer snel.

Op Curaçao is er sprake van een enorme toename van de agaatslak, ook wel Afrikaanse reuzenslak genoemd.

Dat is onder meer het gevolg van de hevige regenval van de afgelopen dagen. Parlementariër Gisette Seferina zegt dat de toename van de slak op het eiland alarmerend is. Het is volgens haar dringend noodzakelijk dat er wetgeving komt om de verdere verspreiding tegen te gaan.

De agaatslak kan desastreus zijn voor de oogst van bijvoorbeeld spinazie en paprika. Ook kan het beest hersenvliesontsteking verspreiden.

De agaatslak verspreid zich zeer snel. Al in 2013 werd er gewaarschuwd tegen de verspreiding van de slak. Maar volgens Seferina en andere betrokkenen is er door de overheid geen enkel beleid gemaakt om het dier te bestrijden.

Bron: ParadiseFM

11 Reacties op “ParadiseFM | Waarschuwing voor agaatslak

 1. Korrels van Bayer , doet wonder .

 2. Daar hoef je geen nieuwe wetgeving voor te hebben. Gewoon elimineren zoals jaren geleden in Miami is gebeurd toen er een invasie van miljoenen slakken was.

 3. Afrikaanse reuzenslak!
  Mooie metafoor voor onze gobernantes, slow en traag like hell, tenzij er wat te verdienen valt!!
  En trots als een pauw op hun Afrikaanse roots!

 4. Gelukkig kunnen onze politieke kopstukken onmogelijk hersenvlies ontsteking krijgen en daarom zal het wel niet hoog op de agenda staan

 5. Is er een parlementarier even wakker geworden?
  Typisch dit eiland, we wachte tot het 5 over 12 is en dan begint men in het parlement dingen te roepen waarvan iedereen allangop de hoigte is!
  Kan het parlement niet afgeschaft worden? Scheel 14 × 12.000 × 12 plus alle snoepreizen..

 6. Aan de maat te zien moet ik mijn escargot-bordjes gaan aanpassen.

  Wie weet welke tang ik nu kan gebruiken?
  Misschien een gynaecoloog hier op dit forum? Kan ik zijn verlostang gebruiken.

 7. Ze zijn trouwens eetbaar. Gooien we ze in de yambo.

  Misschien ipv de colombiaanse koeien van Martina gaan we deze slakken fokken en lokaal eten

 8. Ik heb die vrouw trouwens haar smoel nooit horen opentrekken over een en ander beleidsonderwerp. Altijd maar weer over insekten. Ze kan maar beter gaan werken als adviseur op de marihuana plantages van suzy romer en gino valeriaan.

 9. Dus volgens jullie is seferina zelf een reuze afrikaanse slak. Maar ja jullie hebben zelf op haar gestemd. Weet trouwens inderdaad niet wat die wijf al die tijd in het parlement heeft uitgevoerd. Loopt wel de happy hours af bij de heren op zoek naar een blanke man. Maar die vinden afrikaanse slakken niet lekker.

 10. En hoe is die hier gekomen? Gezwommen?

 11. Abraham Mossel

  @ Seferina, als jij in 2013 al wist dat deze slak zo gevaarlijk is waarom heeft u dan dit niet gemeld en er niet voor werd gezorgd dat er hier voor een bestrijdings middel werd in gekocht door de toen zittende regering, het lijkt weer op een soort verkiezing steuntje, je lijkt nu met dit late bericht zelf op een luie gevaarlijke SLAK. Hoorde een uur geleden Marije van de PS in de tweede kamer ook door het ijs zaken, om met een probleem van 8 jaar geleden aan komen draven, die is ook zo dom als een ezel en zo lui als een slak, ze heeft het politieke baantje van haar vader gekregen zo niet had ze nu nog in de melk fabriek als flessenvuller gewerkt en niet als zakkenvuller in de 2 kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *