26 C
Willemstad
• zondag 18 april 2021 02:11

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaParadiseFM | ‘Voorstel ambtenaren voldoet niet’

ParadiseFM | ‘Voorstel ambtenaren voldoet niet’

BPD minister Armin Konket | Extra

Het voorstel van de ambtenaren aan de overheid voldoet niet. Dat zegt Armin Konket, minister van bestuur planning en dienstverlening tegen het Antilliaans Dagblad.

De ambtenaren moeten 12,5 procent inleveren op hun arbeidsvoorwaarden. De regering had eerder verschillende voorstellen gedaan om dit te doen, maar de ambtenarenbonden gingen niet akkoord.

Ze hebben nu een tegenvoorstel gedaan door te korten op bijvoorbeeld toelages en vrijwillige uittreding, maar volgens Konket vallen deze zaken niet onder de arbeidsvoorwaarden.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. Nogmaals Bululu, wat kan je dan wel!!
  En dan bedoel ik niet liegen en bedriegen, stelen van je eigen bevolking, je eigen rots in de fik steken.
  Wat kan je wel??? Noem mij drie dingen…wacht, doe eerst maar eens 1..

 2. John Bash,
  Geheel mee eens. Ik betwijfel het maar wellicht, indien Nederland de rekenmethodes doorziet en afziet van een volgende tranch en er geen geld komt, de ambtenaren een jaar van voedselpakketten moeten leven er een cultuur omslag komt.
  Het lijkt me een aardige test case.

 3. Ik begrijp de ambtenaren niet. Ze mogen blij zijn als Nederland de toch enigszins dubieuze berekening om 12.5% te besparen van de overheid accepteert en tot een derde tranche overgaat. Krijgen ze in ieder geval nog enkele maanden salaris.
  Realiseer je dat in het bedrijfsleven, die ook jullie salarissen uiteindelijk moeten ophoesten, ook forse kortingen worden doorgevoerd of zijn de ambtenaren ver verheven boven de werkenden.
  Iedereen mag voor zijn eigen belangen opkomen maar hou het redelijk. We zitten nu eenmaal in de situatie dat er nooit buffers zijn opgebouwd en we allemaal een aantal stappen terug moeten doen.
  Deze noodzakelijk stappen waren er ook geweest zonder Corona. Corona heeft het proces versneld.
  Kom op, schouders allemaal eronder en we komen er versterkt uit. Moet natuurlijk Nederland nog wel akkoord gaan met de rekenmethodes anders hebben we een echt probleem.

 4. In Nederland, net als elk ander land, is best wel verspilling. Noodhospitaal in Ahoy is geen goed voorbeeld. Er was angst dat het zorg systeem op een punt zou komen dat het vol zou zijn en daar was het voor. Op een vergelijkbare manier dat sohos nu gebruikt wordt.
  Het grote verschil tussen de budget overschrijdingen daar en hier is dat het verschil niet direct of indirect in de zakken van de bestuurders is verdwenen.
  Het grote verschil is dat 25% van de bevolking afhankelijk is van voedsel hulp dat niet geregeld of betaald wordt door eigen bestuur. Het verschil is dat Nederlands bestuur middelen ter beschikking stelt voor de bewoners van deze rots en dat onze eigen bestuurders ook die voor eigen belang willen gebruiken.
  Nederland is niet beter maar het bestuur wel

 5. Altijd maar wijzen naar anderen, net als de verongelijkte misdeelde kindertjes doen.

  Nepotistanan sushi meter sali klip mesora!

  zoniet kan ik ze hoogstpersoonlijk wel een handje helpen.

 6. In Holland kunnen ze rekenen.
  Noord-Zuidlijn.11jr te laat en honderden
  Miljoenen xtra gekost.
  Stopera gebouw in Ams.3× duurder dan begroot.
  Noodhospital in de Ahoy.14 miljioen.nooit gebruikt.
  Dit zijn maar enkele voorbeelden.
  Maar….in Holland is alles beter.
  Pleur toch op!!!

 7. “Dat zegt Armin Konket, minister van bestuur planning en dienstverlening tegen het Antilliaans Dagblad”.

  Wie bij de overheid kan rekenen?

 8. Moet zeggen dat het overheidsapparaat op een sociale werkplaats lijkt, allemaal ambtenaren die geen andere baan willen zoeken.

  Het lijkt me een vorm van geestelijke beperking dat mensen zich niet verder kunnen ontwikkelen.

  Een kennis van mij werkt op het vliegveld, die vertelde mij dat op een dag 2 a 3 vliegtuigen op HATO landden en dat de douane ambtenaren daar de hele dag in de vertrekhal zitten te ouwehoeren..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties