ParadiseFM | Verwarring over handtekening stembiljet

Circa 600 kiezers zouden daadwerkelijk hun handtekening op het stemformulier hebben gezet, wat hun stem ongeldig heeft gemaakt | Persbureau Curacao

De Electorale Raad zegt dat de uitspraak “pone firma”, wat zet je handtekening betekent, met betrekking tot de voorverkiezingen te letterlijk is genomen.

Sommige kiezers zouden daadwerkelijk hun handtekening op het stemformulier hebben gezet, wat hun stem ongeldig heeft gemaakt.

Dat meldt vicevoorzitter van de Raad Charles do Rego in het Antilliaans Dagblad. Door het recordaantal uitgebrachte stemmen zijn er ook uitzonderlijk veel stemmen ongeldig verklaard.

Bron: ParadiseFM

11 Reacties op “ParadiseFM | Verwarring over handtekening stembiljet

 1. @Brian S | 3 februari 2021 om 04:16 |
  Correct, en voor de politici is het ook ZAKJE vullen.

 2. Biljet is duidelijk en zoals altijd. Vakje vullen.

 3. CITAAT”
  De Electorale Raad zegt dat de uitspraak “pone firma”, wat zet je handtekening betekent, met betrekking tot de voorverkiezingen te letterlijk is genomen.”

  Wie heeft die uitspraak dan gedaan!? De Electorale Raad Zelf? Allemaal weer zo ‘wazig”. Wees eens wat duidelijker PARADISE FM en Electorale Raad. Spreek niet in raadselen, dat geeft verwarring. Ook bij de KKC

 4. Fox | 2 februari 2021 om 17:35 |
  ‘Pone Firma’ staat inderdaad niet op de stembiljetten. Ik ging er vanuit dat KAS of een andere partij deze ‘kreet’ in hun verkiezingspamfletten hadden gezet. Het komt in ieder geval wel ergens vandaan.

  Ik trek trek mijn eerdere ‘post’ virtueel in, en wacht af wat de Electorale Raad zal uiteindelijk zal beslissen.

 5. @Samoeraai
  Begrijpend lezen is soms moeilijk. Waar staat dat “pone firma” op het formulier/ stembiljet vermeld staat? Dat staat er namelijk niet. De aangemelde politieke partijen, waarvan sommige leden, soms te dom zijn om uit ogen te kijken, bedienen zich zelf van deze verkeerde uitspraak. Met deze uitspraak staan ze FB en zijn ze ook alle wijken in gegaan om zieltjes te winnen. Hadden ze ook meteen de moeite kunnen nemen om hun achterban beter te informeren over hoe de stemprocedure in elkaar steekt oftewel eduka bo mes y of esunan ku ta sostenebo. Zo gemakkelijk om vervolgens de schuld bij een ander neer te leggen.

  De Electorale Raad spreekt namelijk van “vota pa duna sosten”. Just saying.

 6. De Rechtsstaat

  @Lionfish, en wij willen het graag zo houden.

 7. Tja, dat krijg je op een rots waar de meerderheid nooit heeft leren lezen of schrijven

 8. Ongelooflijk anno 2021
  Verstandsverbijstering !
  Wie het weet mag het zeggen .

 9. wladimiro matos

  “Basha bo bala pa Awor Ta Basta lista nr 7 ” staat er letterlijk in het facebook van partij lijst nr 7. Gelukkig heeft niemand bij het ondersteunen van die lijst zijn pistool getrokken en een kogel (bala) door het stembiljet geschoten.

  https://ne-np.facebook.com/awortabasta/posts/basha-bo-bala-pa-awor-ta-basta-lista-nr-7/1567836260273094/

 10. De Electorale Raad, een groep dementerende oudjes die denken dat facebook een fotoalbum is.

 11. Wat ongelofelijk stom om “Pone Firma” op het formulier te zetten. Die stemmen moeten worden goedgekeurd, met onmiddellijke gang.

  Zelfs een ondersteunende verkiezing kan hier niet goed worden georganiseerd. Triest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *