26.1 C
Willemstad
• donderdag 23 maart 2023

NOS | Aanklacht tegen Trump over zwijggeld lijkt vandaag niet te komen

Een mogelijke aanklacht tegen de Amerikaanse oud-president Donald Trump laat op zich wachten. Een speciale jury in New York, die zich over zijn zaak buigt, komt vandaag...

Democracy now! | Wednesday, March 22, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

NTR | ‘Caribische studenten willen eerlijke kansen voor medische studies’

Melissa Stamper Voor Caribische studenten die Geneeskunde, Tandheelkunde, Farmacie of Klinische Technologie willen studeren, is het ‘bijna onmogelijk’ om toegelaten te worden tot deze studies. Dat is erger...

CC | Could a digital Caribbean guilder improve financial inclusion in Curaçao & Sint Maarten?

WILLEMSTAD - Around the world, more than 60 central banks actively research the possibilities of a Central Bank Digital Currency (CBDC) as a digital form of cash...

CC | SER Curaçao advises on renewed gaming bill

WILLEMSTAD - The Social and Economic Council (SER) of Curaçao issued today its advice to the Minister of Finance on the renewed version of the draft National...

DH | Brison says he will never solicit anyone on social media that’s not his for illicit purposes

PHILIPSBURG--“It was a shocking moment for me,” United People’s (UP) party Member of Parliament (MP) Rolando Brison said on Wednesday as he addressed his recent detention on...
- Advertentie -

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

GevMin Carlson Manuel: Deur Curacaohuis wagenwijd open voor family, friends en bandleden

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat in een rapport dat een maand geleden is verschenen en nu naar buiten komt.

Het gaat om de broer van Gevolmachtigd Minister Carlson Manuel als social media manager, familievriendin Carla Ponsioen-Provence, een yoga-instructice benoemd tot interim-directeur. En uit Curacao autoverhuurder Radjiv Betrian en band-manager Efrem Mambi.

Allen zouden bovenop hun loon ook diverse toelages krijgen van minstens 25%, terwijl ambtenaren op Curaçao juist 12,5% moeten inleveren. Geen van de vier beschikt volgens het rapport over de juiste kwalificaties en veel van hun werk kan beter door de huidige medewerkers van het Curaçaohuis worden gedaan.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

Lees ook: Opinie | Curacaohuis: nieuwe aanstellingen Family & Friends

Lees ook: Dossier Koninkrijksrelaties | Deur Curacaohuis wagenwijd open voor family en best friends

Artikel delen

20 reacties

 1. ………”Maar dat greintje fatsoen heeft hij dus niet!
  En nu moet dus de Staten ( oppositie en coalitie) in aktie komen, daar zitten ze toch voor!”….

  @ 4 letters….het “kletspraatjes” parlement, dat zit vol is met net zulk gajes vol reizende dj’s, politieagenten en viswifes.

 2. Pizza delivery premier PiSaS , dat zou een functie zijn die hem past qua denkcapaciteit en verantwoordelijksheidsgevoel.

  Pizza pias is nu niet alleen een “premier bobo” maar ook nog eens een premier “korupto” die TEGEN advies van obvious onkundige familievrienden, toch een contract tekent van 400K per jaar aan 4 nieuw bobos, die de nodige adviseurs ,(ook vrienden) vergen, die ook weer tonnen kosten.

  ,terwijl 30% van de bevolking met kruimels rond moet komen.

  wat een verotte mentaliteit heeft dit kabinet, vorige kabinetten overigens ook.
  Je zou bijna gaan denken dat de cultuur van CURAçAO verrot is.

  Kom niet meer aan bij me met “hulanda dit en hulanda dat., onze EIGEN MENSEN zijn de grote bombas en oplichters, uitbuiters abuzadors.

  Gijsbertha wou zo 3 miljoen aan zijn dochter geven. Dezelfde slordige 3 miljoen die hij per jaar aan de lastens gaf (cbcs, curoil, game & control) .

  Het loont blijkbaar om bevriendbof familie te zijn met een oude boef in de politiek.

 3. @toc, einde kunnen zijn van zijn carrière, met kop en kont oppakken en eruit smijten, had nooit deze job kunnen krijgen als er geen schorem cooper pisas waren geweest, alleen al door zijn onkunde en scheve schaats rijden op mil en dan dit alles nog eens. Foei pisas en cooper, foei zeggen ze ook tegen honden als ze fout zijn.

 4. In 6 tijdseenheden schiep hij/zij/het de hemel, aarde en de zee met alles wat er leeft. Op de 7e tijdseenheid zag hij toe, vond het goed zo en ruste. Wat wij als perfectie zien is niet het doel geweest, anders was hij/zij/het nog veel langer doorgegaan. Theoretisch zijn wij in de 7e tijdseenheid blijven steken. Daarom verschillen we zoveel.

  Neem nu de GevMin. Hij is nog niet toegekomen aan het besef dat, na de 6 tijdseenheden, er ook 10 uitspraken zijn gemaakt over hoe we onderling met elkaar om moeten gaan. Omdat dat niet perfect opgevolgd werd heeft de mensheid in het verleden extra regels (wetten) gemaakt voor overtreders.

  Zal nog een hele uitdaging worden de GevMin te overtuigen dat als hij zo doorgaat dit het einde van zijn carrière zal zijn.

 5. Als onze MP Pisas ook maar een greintje fatsoen in zijn lichaam had, dan had hij niet getekend.
  Maar dat greintje fatsoen heeft hij dus niet!
  En nu moet dus de Staten ( oppositie en coalitie) in aktie komen, daar zitten ze toch voor!

 6. “Ruggenaath deed veel goed maar zijn niveau was te hoog en de bevolking begreep het niet”.
  In dit geval behoor ik zeker tot de bevolking en het niveau te hoog??
  Ruggenaath is binnen gehaald als ghandi, als de JFK van Curaçao en heeft alle mogelijkheid gehad om er wat aan te doen.
  Wat ruggenaath had was net dat beetje lood om het oude ijzer, het scheen net wat beter maar was nog steeds het zelfde scrap.
  Hij heeft niets gedaan aan het nepotisme in eigen partij en zijn coalitie genoten.
  Hij liet sushi met met miljoenen weg lopen, bevestigde de baan van zijn buurvrouw en maakte belastinggeld over aan zijn buurman (inselair).
  Ook had hij geen problemen met Gijsberta of zijn dochter.
  Hij is de grondlegger van de vertragingstactiek voor de hulpvoorwaaden voor Nederlandse hulp. En na de verkiezingen geeft hij zijn zetel aan Walle (die mogelijk meer partij sponsors had als hij)
  Nee inderdaad ik begrijp hem niet

 7. Ben het niet quite met Bas eens.
  Mede door het ‘democratische ‘ systeem van restzetels zit pik p cs op hun plek.
  Zij waren niet de grootste partij, wel meer zetels maar dat was alles.
  Dat zij zomaar 3/4 erbij kregen ligt aan een systeem wat in stand wordt gehouden.
  Wat de vorige regering betr ook zij hebben er niks van gebakken vanaf hun regeerakkoord 2017, even COVID 19 buiten beschouwing gelaten, liep de armoede eveneens op, werd geld uit de staatskas Ri InselAir gedeponeerd, konden een tijdelijke minister haar dochter aan een ‘goed’ betaalde baan helpen en de min v Fin zijn dochter eveneens op de loonlijst plaatsen.
  Friends and Family first at all times.
  Ook en zeker onder de PAR lees Ruggengraat.

 8. Ik vind het uitermate UNFAIR, tegenover de grote groep van minderbedeelden die onvrijwillig werkloos zijn en de grootste moeite hebben hun hoofd boven water te houden.
  Er is in de pers al door deze zelfde regering aangekondigd dat de humanitaire steun aan hun wordt afgebouwd per 1 januari 2022, juist aan die grote groep die het het hardst nodig heeft.

  Hoe kan je dan tegelijkertijd aan een klein aantal van zegge en schrijve vier (4) f & f tezamen 450.000 gulden per jaar uit het schaarse gemeenschapsgeld toebedelen, terwijl die vier mensen niet behoeftig zijn. En terwijl zij bovendien niet over de juiste beroepsopleiding en kwalificaties beschikken om hun nieuwe functie naar behoren te vervullen. Het is absoluut niet moreel te verantwoorden. En het Parlement, alle Statenleden blijven oorverdovend stil in plaats van de Ministerraad op het matje te roepen over deze evidente geldverspilling. Zelfs de oppositie in de Staten horen we (nog?) niet. Dit kunnen jullie toch niet tolereren?

  Met 450.000 gulden per jaar, wat neerkomt op 37.500 gulden per maand kunnen elke maand 30 personen/gezinnen van de minderbedeelden in de samenleving een toelage van SOAW krijgen van 1250 gulden. Dan is deze reeks benoemingen met zulke exorbitante salarisbetalingen aan slechts een handjevol van vier f & f toch een absoluut verkeerde allocatie vanuit heel schaars beschikbaar gemeenschapsgeld.

  Trek deze serie benoemingen in en geef dat geld aan 30 DERTIG gezinnen die in de meest uitzichtloze en schrijnende financiële omstandigheden verkeren. Staten wordt wakker !!!

 9. Je kunt niet op Pisas stemmen en dan boos worden als hij zich als Pisas gedraagt.
  Elk volk krijgt de regering die het verdient.

  Ruggenaath deed veel goed maar zijn niveau was te hoog en de bevolking begreep het niet.
  Nu hebben we Pisas. Geen niveau. Iedereen begrijpt het.
  Het is onze eigen schuld dus niet mekkeren nu.

 10. Knops, coho of enige andere organisatie hoeft niet in te grijpen in het Curaçao huis.
  Het Curaçao huis is typerend voor wat er op Curaçao normaal gevonden wordt.
  De Regering plaatst onbenullen in leidinggevende functies van entiteiten en die onbenullen plaatsen vrienden uit hun milieu.
  En daarna komt de rekening pas.
  Dat is niet iets waarmee men bezig is.
  Dit is het gevolg van een falende parlementaire democratie.
  Ministers controleren hun entiteiten niet het parlement (de staten) controleren de regering niet.
  En de bevolking controleren de staten niet.
  Het Curaçao huis is het voorbeeld van het gevolg.
  Ons “democratisch stelsel” is de root cause van het probleem dat moet aangepakt worden niet het Curaçao huis.

 11. Nog een keer zet dit zooitje op de marktplaats .
  Ban serio korsou .
  Nog steeds hebben de laaggeletterden voor het zeggen op Curaçao jaar in jaar uit .

 12. Als Knops nu nog niet ingrijpt op de salarissen van dit stelletje ongedierte dat zich minister president en hulpjes van deze kliek noemt dan is hij ook de sop in de kool niet meer waard. COHO is prima en het volk op een houtje laten bijten en 450.000,00 salaris per jaar aan 4 lapzwanzen betalen dat is een goede COHO regeling, en dat terwijl het volk wat zelf niet te vreten heeft niets mag zeggen. De hele regering met de MFK voorop zijn zich nu al volop aan het indekken als die eiland een provincie word van Nederland.

 13. …..”Wat een vooroordelen allemaal”…
  Als een wijkagentje “Premier” voor 25K p.m. + kan worden, gaan we toch niet moelijk doen over een Curaçao f&f huis klerk.
  Bovendoen vond opperstamhoofd pizza het goed , keek er naar ennzette zijn poot eronder.
  Repúblika , niet bananariana, maar makakariana!
  LOL, popcorn erbij,

 14. Geldverspilling, fraude, liegen en bedriegen(de minister in clownscustuum zou zijn laaggeschoolde familieleden uit eigen zak betalen). Kan alleen in een bananenrepubliek dat overeind gehouden wordt met geld van een ander.

 15. Parlement, zowel oppositie als regeringspartijen, een schot voor open doel. Als jullie nu nog niet in actie komen is definitief duidelijk waarom jullie op jullie zeteltjes zitten.
  Maar roep dan ook nooit meer dat het parlement het hoogste orgaan is. Loopjongen van de ministerploeg is nog een te softe benaming.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -