27 C
Willemstad
• zondag 7 maart 2021 19:12

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Classificatie ParadiseFM | Vanaf januari verhoging ‘license fee’

ParadiseFM | Vanaf januari verhoging ‘license fee’

Met de verhoging wil Curacao de vele miljoenen terug betalen die de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten sinds 2013 in de Girobank heeft gestoken. | Antilliaans Dagblad

Op Curacao wordt begin januari volgend jaar de license fee voor internationale betalingen verhoogd. Dat meldt de EXTRA vandaag.

De maatregel heeft gevolgen voor alle internationale betalingen. Zowel het kopen van goederen in het buitenland als het storten van geld op een buitenlandse rekening wordt duurder.

Met de verhoging wil Curacao de vele miljoenen terug betalen die de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten sinds 2013 in de Girobank heeft gestoken. De bank heeft sinds dat jaar onder toezicht van de Centrale Bank gestaan.

Volgens minister van Financien Kenneth Gijsbertha is de verhoging van de ‘license fee’ internationaal gezien een veel voorkomend instrument van regering om meer inkomsten te krijgen.

Bron: ParadiseFM

16 reacties

 1. Aanname hierbij is gemakshalve dat het betalingsverkeer nog ruim 20 jaar ongewijzigd blijft? Hoe wordt de licence fee geïncasseerd bijvoorbeeld bij grootschalige overgang naar crypto currency?

 2. Verkeersboete voor álle verkeersovertredeingen uitdelen.
  Maar daar zijn de Ministeries niet voor equiped!
  Teveel f&f

 3. Wrang dat een paar boeven die voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het vallen van de Girobank nog steeds vrij rondlopen en rondrijden in hun ongetwijfeld mooie SUV’s. Terwijl vele werknemers van die bank nu thuis zitten; werkloos met kerst. Heel wrang dat wij, U en ik, nu binnenkort moeten gaan betalen voor deze misdrijven. Volgens onze Centrale Bank (die het te lang op zijn beloop heeft gelaten) importeren wij jaarlijks voor meer dan 2000 miljoen ANG. Iedere procent verhoging betekend dus ruim ANG 20 miljoen voor de kas van het Land. Let wel: jaarlijks. En dat gaan wij dus betalen. En vervolgens wordt ons een ‘bon pasku’ gewenst, ironie o ironie.

 4. Op alcohol en tabak de accijnsen flink maar dan ook echt flink verhogen. Goed voor de gezondheid van het volk en de schatkist. 2 vliegen in één klap.

 5. Goed, ik begrijp dus dat alle prijzen op het eiland fors gaan stijgen en uiteindelijk zal dat weer een krimp van de economie opleveren.

  Ben ook wel benieuwd wat de stand van zaken is met het verhogen van de alcohol tax ? Dat zou toch ook veeeeeeel meer geld op gaan brengen dan voorheen ? Waar blijft de update of gaat men zich verschuilen achter corona ?

 6. Verhoging license fee wordt iets permanents.
  Zodoende kunnen de dames en heren doorgaan met stelen en plunderen. De opbrengsten uit de license fee dekt de schades.

 7. ……”Met de verhoging wil Curacao de vele miljoenen terug betalen die de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten sinds 2013 in de Girobank heeft gestoken.”….

  Ja als de CBCS nou éct toezicht had gehouden dan had het niet zover met de Girobank hoeven te komen.

  Dus eigenlijk betaalt de burger voor het falen van de CBCS.

  Ja dat krijg je als de CBCS directie heult met banken en hun directeuren.

  Zal niet de eerste keer zijn geweest, ook niet de laatste keer.

 8. Volgens minister van Financien Kenneth Gijsbertha is de verhoging van de ‘license fee’ internationaal gezien een veel voorkomend instrument van regering om meer inkomsten te krijgen….

  Ja, inkomsten om iets contructiefs mee te doen, niet om jouw falen en corruptie mee te financieren Gijsbertha!

 9. Dus wij mogen opdraaien voor de diefstal van de giro en centrale bank?
  de burger en bedrijfsleven mogen opdraaien voor de financiering van De herberg op de arikokweg, waar veel gestolen geld in is verdwenen.

 10. Met de verhoging wil Curacao de vele miljoenen terug betalen die de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten sinds 2013 in de Girobank heeft gestoken.

  Dus de Burger moet gaan betalen voor een falende toezichthouder, corruptie, fraude, mismanagement van Giro Directie en de Centrale Bank?

  Gaan straks ook de belastingen omhoog om de corruptie van MAN en PAR te betalen?
  Krijgen we een extra Pueblo Soberano en MFK tax?

 11. Zoals ik al eerder schreef, is de burger wederom de klos voor het WANBELEID van de overheid en aan haar gerelateerde entiteiten.
  Schuldigen worden NIET aangepakt. Oplossing: ministers, statenleden directeuren en kaderleden van ministeries en overheidsentiteiten PERSOONLIJK AANSPRAKELIJK te stellen voor hun wanbeleid!

 12. @Kenneth Gijsbertha

  Is dit alleen voor ondernemingen of ook voor particulieren? Hoeveel is de verhoging?

  Graag meer duidelijkheid!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties