ParadiseFM | Vakbonden willen ambtenarenapparaat platleggen

De overheid nam op 16 juli een beslissing hierover. Volgens de vakbonden is de beslissing illegaal.

Het ambtenarenapparaat van Curaçao ligt vandaag plat. Dat hebben de vakbonden ABVO, STrAF, SAP, NAPB en SITEK gisteren gezegd.

Ze hebben woensdag met een handtekeningenactie gepolst bij hun leden of die actie wilden voeren. Volgens de bonden hebben veel ambtenaren hun handtekening gezet en vindt er vandaag een actie plaats tegen de beslissing van de overheid om 12.5 procent te korten op de arbeidsvoorwaarden van ambtenaren.

De overheid nam op 16 juli een beslissing hierover. Volgens de vakbonden is de beslissing illegaal.

Ze eisen dat de regering de beslissing terug draait. Curaçao heeft de korting doorgevoerd omdat Nederland dat als voorwaarde heeft gesteld voor nieuwe coronaleningingen.

Bron: ParadiseFM

12 Reacties op “ParadiseFM | Vakbonden willen ambtenarenapparaat platleggen

 1. Hopeloos cu par aki.
  Semper cu par a sinta kos a bai malu pa korsow

 2. Wie niet werkt zal worden ontslagen! prima

 3. Het lijkt wel alsof iedereen bewust aanstuurt op een totale capitulatie van Curacao. Zelfdestructie.

 4. Gooi 60% van al die opvreters eruit en niemand zal het verschil merken….Ze doen toch geen klote..
  Appen en foam bakken leegvreten, meer kunnen ze niet!!!!

 5. Triest en onvolwassen gedrag van de vakbonden.

 6. @Joop Meloen
  Precies. Geen woord te veel gezegd. Laten zij vooral zo doorgaan en de boel blijven traineren. Tot nu toe is er geen overeenstemming bereikt over de 3e tranche (en verder) met het Koninkrijk, dus komende maand is er helemaal geen geld voor salarissen. Kijken of ze dan nog zo stoer zijn.

 7. Waren ze aan het werk dan ?
  Niets van gemerkt, want de meeste kantoren zijn gesloten, nemen de telefoon niet op en reageren niet op e-mails. Dus volgens mij gaat er niet zoveel veranderen.

 8. “Nos no ta asepta – 12.5%” en “E pueblo ta muri di hamber” daar moet iemand echt een ambtenaar zijn om zo dom te zijn. “E pueblo ta muri di hamber” juist omdat jullie niets willen inleveren.

 9. Fred Schiedam

  Ikke ikke, en de rest kan stikken.

 10. Wat nu shonan , wat nu .
  Wie het weet mag het zeggen .

 11. Ha ha, niemand heeft in de gaten dat het ambtenarenapparaat plat ligt.

 12. Pueblo tin hamber; ja, deels wel. En dat is nu precies een van de redenen dat ook de ambtenaren een klein deel van het salaris in moeten leveren. “Solo pueblo por salba pueblo”; tog? Anto; een beetje inleveren. Solidariteit heet dat. Datgene wat vakbonden zo hoog in het vaandel hebben staan. Tenminste…..zo lang het niet henzelf betreft en ze zelf moeten bijdragen. Walgelijk egoistisch, niet solidair en a-sociaal gedrag van onze vakbonden. Triest, in deze tijden van een historische crisis van ongekende omvang. Hopelijk worden er niet al te veel ambtenaren geinfecteerd door het ego/a-so virus van de vakbonden en gaan zij gewoon door met werken; pa pueblo di Korsou, pa nos futuro i pa solidaridat pa hende ku a perde trabou o ku ta hanja un chipi chipi salario

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *