ParadiseFM | TUI schrapt voorlopig alle vakantievluchten

Ook andere maatschappijen schrappen vluchten. | Persbureau Curacao

Reisorganisatie TUI annuleert alle wintervluchten naar de zon vanuit Nederland tot half maart. Dat heeft de reisorganisatie woensdag besloten na een hele dag beraad op topniveau, zo meldt De Telegraaf.

Ook andere maatschappijen schrappen vluchten. Het gaat zowel om toeristenvluchten naar de Canarische Eilanden als naar de Antillen. Aruba en Bonaire zijn met ingang van donderdag van geel in oranje veranderd om het coronavirus in Nederland sneller onder controle te krijgen. Curaçao had al code oranje.

Ook Corendon moet schrappen door het aangescherpte regeringsbeleid. „Als alles oranje is, rest ons geen andere optie”, meent topman Steven van der Heijden. Dat betekent volgens de reisorganisaties dat er dit winterseizoen in feite niets overblijft.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | TUI schrapt voorlopig alle vakantievluchten

 1. Bij die reisorganisaties moet je verdomde goed op de letterlijke tekst letten. Ze stoppen echt niet met het verkopen van alle producten. Inderdaad, alleen de pakketreizen doen ze ‘vrijwillig’ even niet. Maar pas op, ze gaan die omzetderving compenseren door andere producten, producten met nieuwe namen, tarieven, etc.

 2. Ondanks dat iedereen op de 6 eilanden vindt dat zij er wel degelijk toe doen, vindt de regering in Den Haag dat niet. Voor hen zijn de eilanden bijzaak, in goede tijden snoepreisjes naar de zon voor politici en ambtenaren, en in slechte tijden alleen maar een risico, zwakke schakel, kostenpost.

  Roepen als Calimero dat het niet eerlijk is, helpt echt niet. En vervelend genoeg kan alleen autonomie betekenen dat het zelfbeschikkingsrecht leidt tot eigen beslissingen.

  Maar daar is niet één van de eilanden klaar voor. Te vroeg de stap zetten is alleen maar nog meer risico en bovendien kan dat de corruptie en bestuurdersarrogantie alleen maar verergeren. En dan mag er met recht over een bananenrepubliek gesproken worden, ook al hebben we die niet.

  En ik heb nog niemand gezien met een goed strategisch plan dat voorziet in uitfasering van alle Nederlandse politieke invloed en daarbij de dekolonisatie op een goede manier gebruikt.

 3. @Lionfish | 17 december 2020 om 10:53 |

  De Corona maatregelen zijn op Curacao al vanaf het begin veel strenger geweest dan in Nederland:
  • 2 meter afstand;
  • Periode met iedere nummerplaat alleen 2x per week op straat plus autoloze zondag;
  • Avondklok, nu voor de derde keer;
  • Algemeen alcohol verbod met uitzondering van de hotels voor de gasten;
  • Sinds een week wettelijk vastgestelde hoge boetes voor overtreding van de regels;
  • Mondkapjes eerst verplicht in openbare ruimtes. 3 weken geleden ingesteld voor alle afgesloten ruimtes, dus ook de Supermarkt.

  Verder:
  • Iedereen draagt hier een mondkapje op de plaatsen waar het verplicht is.
  • Geen protestacties of demonstraties.
  • Geen clandestiene feesten en comazuipen.
  • Geen Corona-hoesters en -spuugers.
  • Geen bedreiging van ordehandhavers.
  • Blije toeristen op het strand en in de baaien. Altijd zon en zee. Zelfs vuurwerk mag vanaf 31 december, maar dan beperkt en gecontroleerd.
  • Geen Poolse supermarkten die worden opgeblazen
  • Geen geldautomaat plofkraken (waar tegenwoordig toch haast niets meer in zit)
  • Geen Corona-hooligans

  Helaas ook een half failliet land door corruptie, Corona en veel te weinig toeristen als gevolg van code oranje die Nederland aan Curacao toekende ondanks het feit dat op basis van de cijfers wij eigenlijk code geel hebben.

  Op de wereldranglijst van best presterende landen staat Nederland op plaats 24 en Curacao op plaats 13, beter dus aanzienlijk beter dan Nederland. Curacao staat binnen de TOP 20 van 212 geregistreerde landen.
  We willen de gele kaart dus weer terug.

 4. Het is echt niet nodig en niet terecht om het tropische deel van het Koninkrijk af te sluiten van het Koude deel. Gaat men nu ook de grenzen bij Drente sluiten? Zodat er geen Randstadfiguren komen? Immers ook in Drente, Groningen , Friesland zijn er minder besmettingen. Nogmaals; als men zich aan de regels houdt kunnen wij vliegen. Tenminste ALS. En daar zit hem het probleem; de 2 meter handhaven, monddoekjes enz. Vliegen is veilig en PCR werkt prima (en levert bakken met geld op, maar dat terzijde) en dat weet men. Voor wie twijfelt in Makambia; ga vliegen, houd je aan de regels, ga zo veel mogelijk alles buiten doen en geniet! U zult zien; geen probleem. Laat die paar jaloerse mede NL’ers gewoon even achter, het is maar tijdelijk.

 5. TUI-vluchten gaan door; pakketreizen gestaakt. Idem dito KLM

 6. Goed besluit war alle selfish aso’s wellicht aan het denken zet !

 7. Reisorganisatie TUI annuleert alle wintervluchten naar de zon vanuit Nederland tot half maart.

  De zon is juist goed voor mensen en minder corona.

  Lekker binnen blijven met griep en regen en wind dat helpt Covid juist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *