28 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 09:39

ParadiseFM | Vier mensen overleden; testratio opnieuw 5%

Opnieuw zijn vier mensen op 1 dag overleden aan de gevolgen van covid-19. Zij brengen het aantal op 94 slachtoffers in totaal. Dat blijkt uit de cijfers...

DolfijnFM | Testratio Curaçao blijft onder tien procent

De testratio van 5,3 was gisteren voor de vierde dag op rij lager dan tien procent. De druk op de zorg blijft hoog, al waren de cijfers...

DolfijnFM | Verenigde Naties verwachten meer Venezolanen naar de eilanden

De verenigde Naties denken dat dit jaar opnieuw meer Venezolanen op zoek naar eten en medicijnen op een van de Caribische eilanden Nu zijn dat er 195.000,...

DolfijnFM | Meeste ongelukken zijn vanwege voorrangsfout

Verreweg de meeste ongelukken op Curaçao zijn het gevolg van voorrangsfouten. Dat valt op te maken uit de ongevalsstatistieken van Forensys over 2020. ruim 22 procent van de...

DolfijnFM | Politie arresteert twee mannen met hulp van Marechaussee, Marine en VKC

De politie heeft gisteren twee mannen aangehouden op verdenking van overtredingen van de Opium- en Vuurwapenlandsverordening, van bedreiging, mishandeling en poging tot moord. Dat gebeurde bij twee...

FD | Mogelijk meer verdachte bestuurders in witwaszaak ABN Amro

Met feitenrelaas, transactieovereenkomst en persbericht. Pieter Couwenbergh Ivo Bökkerink | Financieel Dagblad ABN Amro trof maandag een schikking in een onderzoek dat sinds de zomer van 2019 liep. In...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoParadiseFM | Toetreding Emmilou Capriles steeds dichterbij

ParadiseFM | Toetreding Emmilou Capriles steeds dichterbij

De gouverneur bepaalt wanneer Capriles beëdigd kan worden en zij zal daarna kunnen deelnemen aan de Statenvergaderingen.
Gouverneur Lucille George-Wout heeft de kiesraad gevraagd om de papieren voor te bereiden om Emmiliou Capriles te laten toetreden tot het parlement.

Dit door middel van een maatregel van bovenaf, waarmee de aanwijzing van de Rijksministerraad wordt bedoeld. De gouverneur zal nu de geloofsbrieven van Capriles onderzoeken.

Als deze worden goedgekeurd zullen de kandidaat, de kiesraad en het Parlement op de hoogte worden gebracht.

De gouverneur bepaalt wanneer Capriles beëdigd kan worden en zij zal daarna kunnen deelnemen aan de Statenvergaderingen.

Bron: ParadiseFM

13 reacties

 1. Het land dient nog tot 21 mei bestuurd te worden en de regering is niet demissionair.

  De regering bestuurd toch al niet en zal dat na de verkiezingen ook niet doen. Verkiezingen zijn over 2 weken en daarna zal de regering demissionair zijn en daarom moet mw Capriles een jaarsalaris vangen.

 2. @Ook dat nog
  Niks 2 weken. Het land dient nog tot 21 mei bestuurd te worden en de regering is niet demissionair. Lijkt mij meer dan normaal in een zichzelf respecterend land.

  Als ik “poep”praat, praat jij zeker “kaka”? Lekker inhoudelijk zeg.

  Gaat mij niet eens om PAR, maar ik wil wel dat alles geregeld is vóór de verkiezingen i.v.m. Coho om de toekomst van mijn eiland. Niets meer of minder.

  And last but not least: jij kent mij niet dus trek alsjeblieft geen “out of the blue” conclusies over mijn mogelijk (etnische) achtergrond. Belangrijker nog wat doet dat er toe? Tenslotte zijn wij allemaal import don’t forget?

 3. @Fox
  lees al mijn comments de afgelopen jaren, dan zie je dat je “poep” praat. Maar ja… je bent blank en komt aan de heilige PAR?? enne dat mag niet.
  Doet au, maar de PAR is even corrupt als de rest van het zooitje

 4. @Ook dat nog
  Vreemd dat jij je de afgelopen 4 jaar niet hebt afgevraagd hoe het mogelijk is dat een meerderheid van de oppositie die het vaakst niet komen opdagen in de staten, waaronder de notoire Amparo dos Santos, op kosten van de gemeenschap Naf 18.000 p.m. ontvangen zonder er een dag voor te werken. Ze komen bovendien de afgelopen weken niet opdagen, maar hun salarissen worden keurig doorbetaald. Willekeur?

  Feit is dat de staten uit 21 leden bestaat. Coalitie 11, oppositie 10. Mevrouw Capriles haar aanwezigheid is daarom nodig om een meerderheid te vormen om de laatste noodzakelijke wetten i.h.k.v. Coho/ Landenpakket goed te keuren. Gebeurt dat niet dan gaat het hele Coho verhaal niet door en erger dan gaat de geldkraan dicht. Vraag me af wie dat op zijn of haar geweten wil hebben.

 5. Deze Capriles was op TV met valse wimpers en pruik op weg naar de gouverneur te zien. Wat opvalt bij deze dame is dat zij de laatste maanden behoorlijk wat kilootjes is bij gekomen.

 6. Serious question :

  What does Emmiliou Capriles bring to the table aside from het deelnemen aan statenvergaderingen ?

  Heeft ze visie ? Heeft ze een toegevoegde waarde voor het eiland ?

 7. Onvoorstelbaar dat je dit nog wilt doen en dat terwijl zo’n groot gedeelte van de bevolking aan het voedselbank infuus ligt.
  Wat een mentaliteit zeg.

 8. Tot uiterlijk 22 mei. Daarna wordt de nieuwe Staten geinstalleerd. Krijgen we een nieuwe versie Caribische potpori, pompadors en (hopelijk) ook een paar serieuze bestuurders. Ach, er is altijd hoop. Ook op deze mooie en gekke klip.

 9. Wat moet dit vrouwtje een hoop bagger hebben over de PAR, dat ze zover willen gaan om dit mensje gratis te laten leven op onze kosten..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties