ParadiseFM | Sargassum overspoelt Curacao

De organisatie Sea Turtle Conservation heeft in totaal 28 schildpadden gered uit de baai van Ascencion | Antilliaans Dagblad

Op Curaçao ligt er in sommige baaien weer heel veel sargassum. Dit bruine zeewier zorgt behalve voor stankoverlast voor problemen bij dieren.

De organisatie Sea Turtle Conservation heeft in totaal 28 schildpadden gered uit de baai van Ascencion. Van de 28 schildpadden moesten acht worden geholpen door een dierenarts. Vier schildpadden hebben het niet overleefd.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | Sargassum overspoelt Curacao

 1. Tja… Maar we mogen de deur niet uit..
  Dus niemand kan het opruimen…

 2. Volgens mij was dat een samenwerking tussen Damen, Marin en Guadalupe, Martinique. En nog niets over gehoord. Onderdeel dat noemenswaardig si dat de hoge temperatuur omvormer, om methaan uit het sargassum te winnen, het zelfde is als de omzetter van plastic naar olie. Het zou een leuk project kunnen zijn om dat local te doen zo kom je van sargassum en afval plastic af, goed voor milieu en werkgelegenheid. Maar gaat niet gebeuren.

 3. Piet Heniger

  Damen scheepsbouw was in samenwerking met Martis bezig een schip te bouwen dat het zeewier kan verzamelen om het vervolgens op land te verwerken naar een gasproduct. Is het al operationeel?

 4. Abraham Mossel

  Goed werk Sea Turtle.
  Nu nog alle onderstand trekkers en werkloze ambtenaren aan het werk zetten met behoud van uitkering en 60 % loon.
  Werk genoeg te doen zou ik maar zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *