ParadiseFM | Rudolf de Wit tegen mondkapjesplicht

Volgens hem is het besluit illegaal. Daarnaast zegt De Wit dat helemaal niet is bewezen dat mondkapjes ook daadwerkelijk beschermen.

De bekende Curaçaose fysiotherapeut Rudolf de Wit is tegen het besluit van de overheid om een mondkapje verplicht te stellen als mensen winkels of begrafenissen bezoeken, of gebruik maken van het openbaar vervoer.

Volgens hem is het besluit illegaal. Hij noemt het een klap in het gezicht van ‘medici, juristen en iedereen die weet dat het illegaal is’. Er is volgens hem geen wet die het besluit ondersteunt.

Daarnaast zegt De Wit dat helemaal niet is bewezen dat mondkapjes ook daadwerkelijk beschermen.

De Wit was de afgelopen jaren vaak in het nieuws met zijn strijd tegen het toevoegen van fluoride in het Curaçaose drinkwater. Ook met zijn bezwaar tegen mondkapjes hamert hij er op dat iedereen de baas is over zijn of haar eigen lichaam.

Volgens hem had de regering al jaren geleden meer moeten investeren in het informeren van de bevolking over gezond eten en drinken. Het zou volgens hem correcter zijn geweest om mensen te leren hun immuunsysteem te verhogen in plaats van mondkapjes verplicht te stellen, zo zegt hij tegen Amigoe.

Bron: ParadiseFM

20 Reacties op “ParadiseFM | Rudolf de Wit tegen mondkapjesplicht

 1. @Joseph S zegt: “…Normaliter kunnen je comments op mijn compassie rekenen wél.

  Tot dusverre geef je er helaas slechts blijk van een ouwe gehersenspoelde schijtluis te zijn…”

  Wat zeg je nu?
  Je zegt hier twee tegenovergestelde dingen.
  1. Mijn comment bevallen je wel.
  2. Tot nu toe hebben ik alleen maar poep geschreven.

  Welke is het?

 2. @Joseph S: je zegt zelf “tot dusverre”.

  Je ziet dus zelf dat er mogelijkerwijs iets kan veranderen. Zeg anders niet “tot dusverre”.

  En waar laat ik zien dat ik een gehersenspoelde schijtluis ben gezien mijn standpunt?
  Mijn standpunt in deze is helemaal niet bekend en doet ook niet ter zake.

 3. @Joseph S
  Gezien je taalgebruik neem ik je niet serieus.
  (Mede i.v.m. je onsamenhangend verhaal).

 4. Nu gaan praten over verbeteren van de weerstand en gezond eten is als zwemles gaan geven aan de opvarenden van de Titanic wanneer her schip onder hen in de diepte verdwijnt.
  Timing is aan deze fysiotherapeut niet besteed. Ben benieuwd waar hij straks nog mee gaat komen.

 5. @ LaStiwz

  Normaliter kunnen je comments op mijn compassie rekenen wél.

  Tot dusverre geef je er helaas slechts blijk van een ouwe gehersenspoelde schijtluis te zijn.

  Wie vertegenwoordigt hier nu de onwetendheid zelve?

  Als meneer de naakte waarheid niet wenst te slikken, dan biedt een zetpil wellicht alsnog uitkomst…

 6. @Joseph S” inderdaad. Om met jouw woorden te spreken: “…tot dusverre…”
  NitWit

 7. @ Ojee ik heb me bescheten.

  Donder aub op met die vergelijking te trekken.

  1,7 miljard mensen ruim een eeuw geleden.
  Mijn grootmoeder verloor haar madre als peuter zijnde destijds.
  Er waren héél veel kids die destijds wees werden….

  Spaanse griep pakte de mensen die vol in het leven stonden en niet de zwakkeren. De mortaliteitspercentages waren ook van een iets andere orde ter info voor jullie doemdenkers.

  Hier op de klip is er tot dusverre totaal niets aan de hand afgezien van feit dat de pandanoia ook hier zijn tol eist.

 8. Ojee, er zijn er al 1.3 miljoen mensen wereldwijd dood aan corona waarbij ook de vraag echt puur corona of gevolg complicaties met andere kwalen danwel ouderdom. Dit op een wereldbevolking van zegge, kuch, 7.8 miljard. Even verder rekenen, verdorie, dit is niet bagatelliseren maar de realiteit.

 9. De besmettingen blijven maar oplopende, Mambo Beach, Heineken Hoek, iedereen doet gewoon waar hij zin in heeft.
  Gewoon respectloos niet meer en niet minder. Ik ben voorstander van keihard aanpakken en bekeuren ongeacht wie.
  Lockdown zit er niet meer on want dan is het Land echt failliet, maar dat er iets moet gebeuren lijkt me helder.

 10. 0.oo2 procent overlijdt aan controlavirus
  Miljarden uitgegeven voor een vaccin die 95% kans geeft op bescherming????
  Leg dit uit dombo’s……..
  Aub geen msm gezeik, maar echt een onderbouwd verhaal…
  (trouwens wie betaald Izzy????)

 11. Een aantal reageerders die corona bagatelliseren, zouden ook het gevaar van de Spaanse griep in 1918/19 hebben ontkend. Die griep kosten 20 tot 100 miljoen mensen het leven! En toen was de wereld veel kleiner met veel minder inwoners en geen over de wereld uitzwermende vakantievierders en zakenlieden. Dus de verspreiding was veel beperkter Want nauwelijks vliegverkeer en heel weinig automobielen. Misschien zouden er vertaald naar de huidige tijd dan 250 miljoen doden te betreuren zijn geweest. De Spaanse griep verdween plotseling, corona zal niet uit zichzelf verdwijnen.
  Ik ben benieuwd wanneer de de eerste spijtoptant zijn mening herziet, voor zover hij daartoe nog in staat is natuurlijk. Ik lees het graag.

 12. Mike Mike Alpha

  Is dit een publiciteitsstunt?
  In the future everybody be world famous for fifteen minutes zei lingerie ontwerpster Marlies Dekkers ooit. Gepikt van Andy Warhol.
  Give the man a break.
  Prachtig zo een enfant terrible die het establishment opschud en tegengas geeft.
  Wellicht tegen dovemansoren gezegd voor hen die to far gone zijn en zo geïndoctrineerd en gebrainwashed zijn dat ze niet door hebben dat ze eigenlijk op hun 25 ste al dood waren, maar pas rond hun 75ste worden begraven.

 13. Nee William, jij bent een kenner. Gil lekker mee met de media en de andere paniekvliegen, sensatiezucht, de dood is een gegeven en dat gaan we uiteindelijk allemaal. Feitelijk is dit puur natuur dat de zwakkeren (pechvogels) onder ons er helaas aan onder door kunnen gaan. Heel erg en gelukkig voor ons allemaal is het mortaliteitscijfer geen 25%. Check even de mortaliteitscijfer Corona in Nederland (8.6K) en ook verder hoeveel gevallen tot nu toe (457K). Ook even delen op de totale bevolking en schat even met de genomen maatregelen de schade aan de economie. Hier gaan meer mensen aan kapot.. ziekte kanker wordt even opzij geschoven (detail 2019 45K aan Kanker en 37K aan Hart en Vaatziekten) Nee, want er is Corona en daar zal alles maar dan ook alles voor moeten wijken. Kapjes in alle kleuren en maten, plastic schermen idem, verschillende gels, het is nu pure commercie aan het worden met allerlei belangen. En ja, laten we de afvalberg ook maar gemakshalve even vergeten, want what the fock, er is Corona en dankzij deze troep blijven we allemaal gezond… tuurlijk geen reden om te twijfelen, toch ? Uiteraard, blijf voorzichtig, neem je maatregelen, doe wat je kan en blijf thuis zitten als je ziek, zwak of misselijk bent. Maar in deze polonaise lopen we nu als een kudde schapen een hele onzekere toekomst tegemoet. Er mag best een kritisch geluid zijn en dat is in deze per definitie niet meteen fout of dat je dat je als een wappie of complotdenker wordt weggezet.

 14. Not a single comment is from people who know what they are talking about. Are any of you scientists or doctors or lawyers? Where are your links to published articles that would support your points. Uh huh… all I hear are crickets.

  Only @Joseph S touches on the truth. Scared people, in and out of power, do stupid things. So let’s have more fear. Then everyone will be thinking clearly.

 15. “De volgende stap is hoogstwaarschijnlijk dat deze malloot tegen vaccineren zal zijn.”

  Dat mag ik wel hopen ja als de beste man zegt dat iedereen baas over eigen lichaam behoort te zijn.

  Lekker zo’n naald in je arm of bips hóór, schijnt ook zeer bevorderlijk te zijn voor je weerstand. Wellicht kunnen de zwakkeren zichzelf beschermen met een shot van ik weet niet wat voor gereguleerde substantie.
  NIEMAND maar dan ook NIEMAND die mij kan opdragen een mede door onze overheden gereguleerde designer drug in mijn aderen te spuiten…. Not now, not ever!

 16. De volgende stap is hoogstwaarschijnlijk dat deze malloot tegen vaccineren zal zijn.

 17. Hulde aan de Wit..

  Het zullen de lolo’s van Forti ongetwijfeld wel weer geweest zijn die zo proberen die afgekeurde mundkapfjes van ons wiswijf uit Boca aan de man te brengen.

  Politics of fear all around: fok de Pandanoia!

 18. NB
  Het blijkt zelfs dat ‘matige’ scorende mondkapjes de overdracht van het virus verkleinen.
  Het verschil met onbeschermd rondlopen is flink en elke verkleining draagt bij aan het beteugelen can de epidemie.
  Het afwijzend reageren van allerlei mensen zouden hun expertise moeten inzetten om overkomelijke bezwaren van tafel te krijgen.
  Dit soort van gebral is juist in tijden van crisis contraproductief en onwenselijk.

  Verder who cares about de Wit, hij is geen wetenschapper en ik vraag me af of hij wel een goede fysiotherapeut is met zo’n mening!!

 19. Rudolf de Wit moet niet zeuren’
  Ten tijde van een pandemie kunnen overheden anders besluiten ter beveiliging van de burger.

 20. Waar woont Rudolf de Wit? Ik ken iemand die corona heeft en die wil deze Rudolf graag een kwartiertje omhelzen. Zonder mondkapje uiteraard. Zijn oplossing om het immuunsysteem van mensen meer aandacht te geven, is leuk voor de toekomst maar geeft in de huidige situatie geen soelaas. ( impliciet zegt hij dus dat mensen extra risico lopen voor het virus omdat hun immuunsysteem niet optimaal is…..).
  EN: R. de Wit is baas over zijn eigen lichaam maar niet als hij door zijn gedrag mijn en andermans gezondheid ten gronde richt!
  En ook nog: als iedereen wat meer op zijn/haar lichamelijke – en mentale!- gezondheid zou letten, waren er minder fysiotherapeuten nodig. Ik raad de bevolking aan hem voor fysio-behandelingen te mijden want voor je het weet, word je in zijn praktijk met corona besmet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *