ParadiseFM | Politie pareert actie partij KUMUN

Volgens Poekie Alberto van de partij KUMUN heeft de politie duidelijk gemaakt dat de activiteiten van de partij illegaal zijn. De asfalt truck is in beslag genomen.

De politie heeft gisteren werkzaamheden van de politieke partij KUMUN stop gezet. De partij heeft een asfalt truck gekocht om gaten in het wegdek te dichten.

Eerst werden gaten dicht gemaakt in Dominguito. Gisteren wilde men aan de slag in Banda’Bou, maar dat heeft de politie tegen gehouden. Volgens Poekie Alberto van de partij KUMUN heeft de politie duidelijk gemaakt dat de activiteiten van de partij illegaal zijn. De asfalt truck is in beslag genomen.

De Curaçaose ministerraad heeft onlangs een noodplan goed gekeurd dat ervoor moet gaan zorgen dat de toestand van de Curaçaose wegen niet nog verder achteruit gaat. Het is de bedoeling dat er deze week nog begonnen wordt met een versneld herstel van de wegen, waarbij onder meer gaten gevuld zullen worden. Volgens de regering hebben geldgebrek en de vele regenbuien van de afgelopen tijd het onderhoud van de Curaçaose wegen bemoeilijkt.

De overheid zegt verder dat ongenoegen en ergernissen vanuit de samenleving over de toestand van de Curaçaose wegen er toe hebben geleid dat sommige groepen zelf het heft in handen hebben genomen en zijn begonnen met het vullen van de kuilen. Volgens de overheid komen deze eigen initiatieven heel nobel over, maar in feite zijn deze acties illegaal. Wegreparaties kunnen alleen plaatsvinden met toestemming en vergunning van de Ministerie van Verkeer Vervoer en Ruimtelijke Planning.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | Politie pareert actie partij KUMUN

 1. “Volgens de regering hebben geldgebrek en de vele regenbuien van de afgelopen tijd het onderhoud van de Curaçaose wegen bemoeilijkt.”

  Zoals te doen gebruikelijk komt deze regering met een slap excuus voor de geleverde wanprestaties. Triest. En vervolgens met groot machtsvertoon (disproportioneel) de truck in beslag nemen, nog triester. Maar we kennen dit gedrag zo langzamerhand wel. Het is de cultuur.

  “Volgens de overheid komen deze eigen initiatieven heel nobel over, maar in feite zijn deze acties illegaal.”

  Hier zakt je de broek toch van af. Dit soort uitspraken verwacht je van een regering/overheid die zichzelf strikt aan de regels houdt en zich de pleuris werkt voor het land. De lijst overheidsacties die niet conform de geldende regelgeving hebben plaatsgevonden, is eindeloos. Zie recent nog de rollercoaster op Grote Knip. Zie bevindingen algemene rekenkamer omtrent overheidsuitgaven. Zie boycot statenleden. Zie jaarrekeningen die niet of veel te laat klaar zijn. Hypocrisie ten top dit. En het komt het land ook op geen enkele wijze ten goede.

 2. Het mag een publiciteit stunt zijn maar ze doen in elk geval wat.
  Het argument dat het niet mag is een on argument.
  Waarom mag het niet?
  Als de wegbeheerder niet voldoet aan zijn verplichtingen maakt de reden van het niet voldoen niet uit.
  Het verbieden van een initiatief ter verbetering krijgt dan snel de vieze smaak van het mag alleen gebeuren door een door ons uitgezocht bedrijf. Die heeft namelijk het monopolie op wegen herstel gekregen (en kan zo vragen wat hij wil)
  En daar krijgen de juiste personen weer hun kickbacks van.
  Als het bestuur door de crisis geen geld heeft voor weg herstel zouden dit soort initiatieven, die de gemeenschap geen geld kost maar waar de gemeenschap wel van profiteert juist aangemoedigd moeten worden. Mischien dat er procedurele hulp aan het initiatief geboden kan worden zodat het werk werk een goede standaard heeft

 3. Grijpt men ook in bij de tientallen gebouwde objecten, en de objecten die in aanbouw zijn, of knijpt de overheid dan 2 ogen dicht.

 4. En zo wordt ieder particulier initiatief met een flut argument de grond ingeboord als een ambtenaar of minister er niet beter van wordt. Een andere reden kan er niet zijn.
  Laten we ophouden met die onzen dan wordt het misschien ooit nog wat op deze rots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *