28 C
Willemstad
• zaterdag 20 augustus 2022

Laatste reacties

ParadiseFM | Opnieuw recordaantal nieuwe coronabesmettingen op Curaçao

Op Curaçao is inmiddels bijna vijftien procent van de bevolking getest; ruim 23.000 personen op een bevolking van 160.000. | Hollandse Hoogte / ANP

Op Curaçao zijn woensdag 155 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd, opnieuw een record. Het oude record werd een dag eerder bereikt met 124 besmettingen. Er zijn op één dag 621 mensen getest en 27 personen zijn genezen verklaard.

Op het eiland zijn nu 1433 actieve besmettingen. Veertien mensen met een coronabesmetting liggen in het ziekenhuis, van wie twee op de intensive care. Sinds maart van dit jaar zijn zeven personen overleden.

Dat maakte de overheid woensdag aan het eind van de middag bekend. Op Curaçao is inmiddels bijna vijftien procent van de bevolking getest; ruim 23.000 personen op een bevolking van 160.000.

Het eiland kent sinds enkele weken een forse toename van het aantal besmettingen. De regering wil dat het parlement een noodwet aanneemt die de overheid de wettelijke mogelijkheid geeft om de coronamaatregelen op het eiland te handhaven.

Als de wet wordt aangenomen, kan de politie onder meer boetes uitdelen aan mensen die zich niet aan de avondklok of andere coronamaatregelen houden. In de huidige situatie is dat niet mogelijk. Afgelopen dinsdag werd de hele dag over de wet vergaderd, die vergadering gaat vanochtend verder.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

18 reacties

 1. @ william schrijft: “En hoe gaat het verder met je vb DJT? Erg teleurgesteld of ga je ook uit van het feit dat hij de verkiezingen heeft verloren.”

  Teleurgesteld? Nee hoor helemaal niet. Als je een beetje verstand hebt van het Amerikaanse Kiescollege (staatsrecht), behoor je te weten dat het niet CNN of MSNBC of NOS is die bepalen wie er gewonnen (of verloren) heeft.

 2. @Sate Batata Ik ga echt geen tijd in jouw opmerkingen steken. Ik heb beter te doen. Zoek gewoon maar de afgelopen maanden op, dan kom je de opmerkingen wel tegen. Sukses, alvast.
  En hoe gaat het verder met je vb DJT? Erg teleurgesteld of ga je ook uit van het feit dat hij de verkiezingen heeft verloren.

  en @Jim Het citaat komt niet van mij, ik heb geen emoties hoor het gaat om facts! Prima dat jij het bij worldometer en Bloomberg houdt. Ik check ook andere sites Harvard bv en Reuters. Dus de waarheid zal in het ‘midden’ liggen.
  Je kunt overal een draai aan geven, net “zoals het je uitkomt’ nietwaar.
  En verder hoef ik nergens achteraan te lopen, dat laat ik graag aan jou over.
  Sukses aan de beide HH en be vooral safe, voor mij einde discussie.

 3. @william
  onzin citaat
  check bloomberg en worldometer
  tis een feit dat zweden op nummer 24 staat kwa aantal doden per 1 miljoen inwoners en dat de economie veel beter heeft gepresteerd dan rest Eu.
  Gebruik eens uw verstand ipv blind andere achterna te praten op basis van emotie.

 4. @william

  Hier op het forum ben ik niemand tegengekomen die de coronavirus als zodanig ontkende. Wel mensen die er anders over denken dan wat de politiek en/of mainstream media als vertellen en waar jij en meloen in mee gaan. Maar eerlijk = eerlijk, misschien heb ik iets gemist. Geef eens een voorbeeld of noem eens een naam, zou ik zeggen

 5. @ Wesley Bakke
  Uw vergelijking met Zweden gaat wel erg mank:
  Ik citeer even: “Waar de hele wereld in lockdown ging, vanwege het coronavirus, dacht Zweden het beter te weten: alles bleef grotendeels open. Met veel doden tot gevolg. Nu blijkt dat het de economie ook niet eens echt geholpen heeft.
  Door de soepele aanpak zijn er in Zweden meer mensen om het leven gekomen dan in Denemarken, Noorwegen en Finland bij elkaar. De redenering dat sluiting van scholen, horeca of sportscholen niet uitmaakt voor de sterftecijfers gaat dus niet op. Doel van Zweden was om de economie op gang te houden, maar die krijgt alsnog zware klappen”.

  Goede informatievoorziening is altijd belangrijk ij te houden.

 6. @Sate Batata
  Dank voor het noemen van mijn naam.
  U schijnt alles goed bij te houden, maar als u het echt goed deed dan zou u geconstateerd kunnen hebben dat op dit forum regelmatig corona ontkenners hun ontkenning ten toon spreiden. Ik reageer dan ook slechts op de reaguurders van dit platform.
  Over “hier” weet ik niet of u Curacao bedoeld of anderszins. Wat de Holocaus hiermee te maken heeft gaat mij te ver en daar reageer ik verder niet eens op. Die opmerking kaat ik voor u.
  Toch mag ik u adviseren begrijpend te lezen.

 7. Zucht.. Om onze rots waar bijna niets groeit en waar we vrijwel niets produceren te vergelijken met andere landen is altijd een grote grap.

 8. Correctie, voor de duidelijkheid:
  Holocaust-ontkenners zijn boosaardig. Omdat er het woord ‘term’ ervoor stond, kan dit misschien verkeerd geinterpreteerd worden.

 9. @wesley bakke

  Jammer dat u het begin van de regels niet met een hoofdletter begint,
  want dan was uw verhaal perfect geweest.

  @meloen

  Net als William gebruikt noemt u mensen die deze kwestie nuchter of anders dan “mainstream-gevoed” bekijken “(corona-)ontkenners”.
  Dit terwijl u drommels goed weet dat niemand (hier) corona ontkent!
  Deze suggestieve benaming wordt bewust gebruikt, want het associeert met de boosaardige term holocaust-ontkenners (waar wel wat ontkend wordt). Dat u het weet dat deze vorm van labeling niet meer werkt.

 10. @joop meloen
  onzin, zweden heeft nauwelijks maatregelen en de economie presteert beter dan rest van Europa en dodental per 1 miljoen inwoners is gemiddeld. tevens is in Zweden t health care system niet ingestort.

  covid heeft een ifr van 0.1 tot 0.3 procent over alle mensen die geïnfecteerd raken. influenza heeft een mortaliteit van 0.1% tot 0.15% ongeveer. t grote verschil is niet zo zeer mortaliteit maar dat covid besmettelijker is. dus waar men bang voor was, was een overbelasting vam zorg. maar de cijfers nagelaten. uw argument is onzin want namelijk het heeft zich al bewezen dat in landen zonder maatregelen of weinig maatregelen de economie beter heeft gepresenteerd met als kostprijs eem ietwat hoger dodental. nergens is tot nu toe de zorg zwaar overbelast geweest. en vpor uw informatie: ook van influenza raakt zorg zwaar belast.
  paniek mensen zoals u reageren teveel uit emotie, en niet uit ratio. met als resultaat massa hysterie.

 11. @ Anticovidpaniek

  Voorheen beweerden de tegenstanders altijd dat de griep veel dodelijker was. Dat was toen Covid19 begon.
  Daarna waren alle doden, volgens de ontkenners, personen die al ruim hun maximaal toelaatbare tijd op aarde hadden overschreden.
  Nu hoor ik dan voor het eerst dat een tegenstander toe durft te geven dat Covid19 toch wel iets gevaarlijker is dan dat ze voorheen altijd beweerden.

  Maar nog altijd vergeten ze dat de Covid19 pandemie heerst onder beperkende maatregelen. Stel eens voor dat er totaal geen maatregelen zouden zijn getroffen. Dan had je dus nu over de zieken in het ziekenhuis kunnen lopen en was de wereldeconomie vrijwel compleet ingestort.
  Covid19 is dus in werkelijkheid nog wel iets gevaarlijker dan dat velen nu denken.

 12. Èxtra vandaag:

  16 ongedocumenteerde Venezolanen konden afgelopen dinsdag niet mee met de repartriëringsvlucht omdat ze besmet zijn met Covid-19

 13. Dat 15% van de bevolking is getest zegt niet zoveel.
  Je kunt gisteren negatief getest zijn terwijl je vandaag corana
  hebt opgelopen.
  Je moet je dus met enige regelmaat laten testen.

 14. Covid is een ziekte , drie keer zo dodelijk als griep.
  mensen die daar voor paniek gaan zaaien zijn van het zelfde soort als psychiatrische patiënten.

 15. Alle Corona records worden verbroken kort na de vrijlating van Schotte.

  Oppassen dus als je in de buurt van MFK matrassen komt, zoals Stella van Rijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...