27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 07:27

PB | State Secretary Knops arrives on Saba

SABA—Caretaker State Secretary of Home Affairs and Kingdom Relations Raymond Knops arrived on Monday afternoon May 17 for a short visit. Present at the airport to receive the...

RTL | Tentoonstelling Slavernij in Rijksmuseum geeft slaven hun naam terug

Live op televisie en met koning Willem-Alexander als eregast opent vandaag de bijzondere tentoonstelling Slavernij in het Rijksmuseum. Over mensen die moesten leven in slavernij, zij die...

NTR | Financiële hulp aan Sint-Maarten opnieuw gestopt, ‘ongepast besluit van Nederland’

John Samson DEN HAAG – Voor de tweede keer in een korte tijd draait Nederland de geldkraan dicht voor de noodleidende Sint-Maarten. Premier Jacobs vindt dat Den Haag...

DH | Frans Richardson’s bribery case set for September 30

PHILIPSBURG--Former Member of Parliament (MP) Frans Richardson is facing charges of bribery in the so-called “Aquamarine” investigation into alleged wrongdoings in Bureau Telecommunication and Post (BTP). The criminal...

Ingezonden | Ondernemen is vooruit kijken

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Premier Silveria Jacobs: Knops handelt zonder mandaat’

Philipsburg - Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties handelt zonder mandaat door de verleende liquiditeitssteun aan Sint Maarten op te schorten en is daardoor dus...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Ook Staten oneens met Nederlandse voorwaarden

HomeLandenArubaParadiseFM | Ook Staten oneens met Nederlandse voorwaarden

Volgens de parlementen van Curaçao, Aruba en Sint Maarten zullen de voorwaarden die Nederland stelt, leiden tot minder democratie. | Persbureau Curacao

Het parlement van Curaçao is gisteren akkoord gegaan met een gezamelijk standpunt van de parlementen van Curaçao, Sint Maarten en Aruba.

Het gaat over een voorstel voor een andere consensus rijkswet en de invoering van de Caribische Hervormingsentiteit.

Het parlement noemt het ondraaglijk dat volgens de huidige voorwaarden, die Nederland stelt, de Caribische volksvertegenwoordigers worden gedwongen voorwaarden te accepteren die de democratische rechten vertrappen.

Volgens de parlementen van Curaçao, Aruba en Sint Maarten zullen de voorwaarden die Nederland stelt, leiden tot minder democratie. De Staten willen daarom een andere oplossing.

Bron: ParadiseFM

12 reacties

 1. …”Gelukkig komt de CHE, om het controle en toezichtswerk te doen dat jullie, intellectueel maar vooral moreel lege en uitgeholde statenleden, nooit deden, doen of zullen doen, omdat jullie allemaal jullie eigen meesters dienen, en zeker niet het volk.

  Zo een democratie mag van mij gerust minder!
  Democratie in landen met veel “kraaltjes en spiegeltjes volk” is gedoemd te corrumperen, en scheef te trekken.

  De domme, maar vooral onwetende massa helpt corrupte maar vooral incapabele politicie in het zadel….

  Knops doe je werk! De groter wordende groep die het hiermee (CHE) roerend eens is , heeft niet zo een breed en hoog podium als de kolonialisme en anti Nederland retoriek roepende schreeuwlelijkerds als oa Pepi, maar ook zoveel andere waarvan je xou denken dat ze de ratio over sentimenten zouden laten prevaleren, waar ik echt van schrok….

  CHE is hard nodig, en zal die metaforiscge CHE beerput met haar CHE luchtjes eens goed opentrekken zodat goed duidelijk wordt welke CHE drollen er zoal in ronddrijven…

 2. Staten, jullie zijn het idd niet waard, die 14K, in de verste verte niet.

  Allemaal vazallen en marionetten van de grote bonzen, die alles bepalen op dit eiland, en voor wie jullie de wetgeving naar behoefte en oo aanvraag accommoderen!

  Gelukkig komt de CHE, om het controle en toezichtswerk te doen dat jullie, intellectueel maar vooral moreel lege en uitgeholde statenleden.

  hoe toepasselijk die naam CHE , voir de bestuurs en controle moraal van de staten.

  Knops net horen spreken tijdens een interview met tele Curaçao…allemaal met sentiment geladen zwakke tendentieuse, maar zeker geen gewiekste vragen werden er gesteld.
  Knops wimpelde ze allemaal van zich af met ratio en nuchter gezond boerenverstand…

 3. Mooie meevaller voor de Nederlandse belastingbetaler, nu de Curaçaose politici zélf gaan zorgen voor evenwicht tussen uitgaven en inkomsten.

 4. Waar waren de Staten toen het geld hier “democratisch” allerlei verkeerde kanten opging?? Waar was toen de controle, waarom werden misstanden niet aan het licht gehouden door bijvoorbeeld ministers ter verantwoording te roepen in de Staten bij gebleken misbruik of oneigenlijke aanbestedingen? Sterker nog; Er zitten fraudeurs in de Staten zelf, veroordeelde criminelen die geld “van het volk” verduisterden. Waarom hielden en houden de Staten daar hun mond over? Nee, lekker janken tegen Nederland, maar de eigen misstanden daar doen we niets aan. Kortom: Een waardeloos geheel die Staten die het recht van spreken gewoon verloren hebben in mijn ogen en zich dood moeten schamen.

 5. “Volgens de parlementen van Curaçao, Aruba en Sint Maarten zullen de voorwaarden die Nederland stelt, leiden tot minder democratie.”

  Democratie in de ogen van de parlementen van Curaçao, Aruba en Sint Maarten :

  Geen toezicht op hun openlijk corrupt handelen en nepotisme om zichzelf en cohorten verder te verrijken met Nederlandse fondsen bestemd voor de social and economic well-being of the repective islands.

  Hebben deze intellectually challenged individuals een contingency plan op het moment dat zij de toekomst van de eilanden ten gronde richten ?

  Become like Haiti or Venezuela ? Blijkbaar zijn dat lucratieve opties in hun ogen.

 6. Er staat mij een verhaal bij dat mevrouw Camelia-Romer nooit haar studieschuld heeft afgelost. Klopt dat? Als dat zo is zou dat zeer vreemd zijn dan zo’n prominente Antilliaanse nu nog steeds zeggenschap heeft over “het volk”. Ik hoop dat dit niet waar is.

 7. De Staten zijn het er niet mee eens dat zij het cuacrim eiland niet kunnen blijven leegroven tot aan het bot toe. Over vier weken is er alleen nog een kluif over, en moet het arme volk gaan bedelen bij de Forti poort waar zij ook nol coma nul op rekest krijgen, lang leven de crim.

 8. Dj Doran oneens… die nitwit kan nauwelijks lezen!

  Viswijf van Boca Sami Jacinta C0nstantia oneens… logisch, met toezicht uit NL kan ze geen overheidsstichtingen (BZV!) meer leegroven!

  Wat een treurige poppenkast.

 9. Minder democratie….

  Minder democratie dan nu kan niet (op eerste kabinet 10-10-10 na dan). De overheid weigert te luisteren naar het volk, minacht het.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties