ParadiseFM | Onenigheid binnen Trabou pa Kòrsou

Partijleider Rennox Calmes betreurt de situatie.

Eerder vandaag is de 29-jarige Athly Maria door de politie vrijgelaten, net als zijn vriendin.

De Curacaose politie had de twee dit weekend aangehouden in hun huis aan Kaya Mikeas na een echtelijke ruzie. De man zou de vrouw hebben mishandeld, de vrouw zou de auto van de man hebben beschadigd. Maria staat op de lijst van de politieke partij Trabou pa Kòrsou, dat meedoet aan de verkiezingen op 19 maart.

Partijleider Rennox Calmes betreurt de situatie. Hij benadrukt dat dit niets te maken heeft met zijn partij, maar wil wel dat Maria zich terug trekt uit de partij. Andere partijleden zijn het daar niet mee eens en benadrukken dat Maria een van de oprichters van de partij is.

Bron: ParadiseFM

17 Reacties op “ParadiseFM | Onenigheid binnen Trabou pa Kòrsou

 1. Abraham Mossel

  De ene na de andere nieuwe K.T partij word uit de grond gestampt, aangezien de leiders door hebben dat zij straks ook geen werk meer hebben ( Het eiland is of gaat geheel naar de kloten ) in de eerste 4 jaar.

 2. @Knoek-Koe. Er is altijd een deel van het volk dat kiest op de populistische partijen die uiteindelijk niets voor ze doen. (ANC in Zuid Afrika doet ook niets voor de gemiddelde Zuid Afrikaan maar er is nu wel een ANC Zwarte elite daar met alle macht en geld). Maar PAR-MAN en dat soort clubjes doen ook weinig voor het volk..

  Maar uiteindelijk hebben we nu best wel clubjes waar men op gaat kiezen en ik vraag me af of Calmes nu echt zoveel stemmen zal krijgen. Hij heeft toch concurrentie van de KdnT, MP. MFK en dat soort partijen.

 3. ….”Ach alsof Calmes 1 zetel gaat krijgen”….

  @Brian , onderschot de omvang en domheid van het kraaltjes en spiegeltjes volk niet!

  Waarom denk je dat de post koloniale zwarte leiders als eerste een klop en moordjacht organiseerden op intelectuelen en academici?

  Die prikten door hun holle retoriek heen , zoals wij door de holle retoriek van Suzy , Martina etc doorprikken.

  Als figuren ald Suzy en Marvelien aan de macht zou komen als alleenheersers in onafhankelijk Curaçao met een blòblò op paspoort met gebalde vuist als wapen, zouden als eerst alle KKC commentatoren in het gevang komen in kerkers van het hof van justitir, behalve Drechi, dan. LOL, die zit in de interogatie commissie van Suzy en Marveline , en bedient de nageltrekker machine LOL

 4. Ach alsof Calmes 1 zetel gaat krijgen

 5. Het absurde met Calmes is dat het niet meer mogelijk is iemand van de kandidatenlijst te schrappen nadat deze al is ingediend.
  Nichten ze een paar zeteltjes krijgen dan is het andere koek.
  Dit is niet te bevatten hoor.

 6. een echtelijke ruzie. Dat kan alleen tussen een echtpaar. En Atly is niet getrouwd.

 7. Tjee, Je mag ook niets meer in dit land Sterker nog, nog minder in je eigen huis, waarschijnlijk met wederzijds goedvinden, en dan staat de politie op je stoep. Een verfrissende pedagogische tik is uit den boze.

  Ook in het huwelijk woedt de machtstrijd.
  Een illusie dat je het leven strijdloos doorkomt.
  Manlief heeft verkiezingsstress.
  Hij heeft bovendien een grote geldschieter achter zich.
  Vrouwtje wordt nerveus om zijn potentiële stijging en haar angst om haar grip op hem te verliezen neemt toe.
  Het klassieke black widow spider syndroom
  in de hogere huwelijkskunde.
  Wat je het meest lief hebt, tracht je kapot te maken
  nadat manlief
  juist om die eigenschappen is binnengehengeld.
  Dat patroon begon mij na enige tijd ook op te vallen bij spellen van de vele echtscheidingsdossiers in mijn tropenjaren.
  Dat lezen met rode oortjes spaarde mij bovendien abonnementen op de privé en de story uit voor die nodige opwinding en excitement, ja ik weet het is een tautologie maar de lading is anders.

  More often than not, namen de huwelijks spanningen toe in een relatie naar echtscheiding niveau, op het meest bloedige niveau. En passant haalde ik dat onbenullige regeltje er uit, in den beginne gespit en later geroutineerd, dat manlief geld, vermogen of aandelen van zijn ouders had gekregen of uit het familiebedrijf.
  Dat viel meestal onverteerbaar zwaar
  bij de kouwe kant
  en het gelazer begon.
  De vriendinnen gaven vaak
  de aanzet
  ..en het laatste zetje.
  L’ homme est rare,
  La femme aussi.

 8. @Trui: klopt. Volledig met je eens.

 9. Dank Joep, voor het ons herinneren dat Calmes huilde als een klein kind dat hij niet mee op snoepreis mocht omdat hij vond dat hij ‘aan de beurt was’.

  Vervolgens vloog Calmes, een mislukt wijkagentje dat nog geen stoplicht van een lantaarnpaal kan onderscheiden toch naar de peperdure verkeersbeurs in Europa maar besloot bij aankomst in Nederland toch liever te gaan shoppen in London en de verkeersbeurs over te slaan.

  Rennox Calmes is een van de grootste mafkezen op deze rots.

  Na Drechi natuurlijk.

 10. Omdat hij 1 van de oprichters is mag hij iemand in elkaar slaan en gewoon blijven ???
  Is men daar vergeten dat de politiek een voorbeeld functie zou moeten zijn ? Ik weet dat dit bij veel partijen met een flinke korrel zout wordt genomen, maar wanneer je net nieuw bent en claimt anders te zijn dan is het wel zo handig dat je laat zien dat je over integriteit beschikt.
  Maar goed, ben blij dat men nu al het masker heeft afgeworpen en heeft laten zien dat het meer van hetzelfde is, doch dat wisten we natuurlijk al, Calmes was degene die op snoepreis wilde omdat hij nog niet aan de beurt was geweest. Dus niet omdat de reis zinvol was, maar meer omdat hij nog nergens was geweest.

  Wie geeft in hemelsnaam zijn of haar stem aan deze halve garen ?

 11. Gaat weer lekker met ons dushi hendenan .
  Ik zou zeggen , wie is de volgende .

 12. Je gaat vreemd en slaaf je vrouw in elkaar, maar denkt wel het land te kunnen leiden?

  Het is een schande dat de kneuzen partij van het mislukte wijkagentje Rennox Calmes zelfs maar door de voorverkiezingen is gekomen.

 13. Kort lontje in het eilandelijk gewirede dorpsbrein!
  Geen conflicthandling kwaliteiten.
  Zoiets moet dan het hoogste orgaan in waar je vell complexere conflicten moet klaren.

  Als je niet op een volwassen manier huishoudelijke relatie conflicten kunt clearen, en elke vorm van basisfatsoen ontbeert,ben je 100% zeker niet geschikt als gezagsdrager, parlementarier,of kandidaat.

  Het spreekt boekdelen over het niveau van de personen die denken dat je wel even politicus kunt worden van de ene dag op de andere.

  Dit eiland gaat naar de afgrond met dit soort partijen( mensen)

 14. Het geeft weer aan hoe hypocriet wij in dit land zijn, Maria is één van de oprichters van de partij dus die mag op de lijst blijven staan.

  Waar blijft Jeanne Henriquez van Alisansa en Sheila Albertoe van Fundashon Bos di Hubentut? Waar blijft Coraline Kooistra? Allemaal een stelletje hypocrieten, ze horen hier boven op te zitten.

 15. We gaan weer lekker , heb je ooit gehoord en die willen in het Hoogste Orgaan , liever nog mp of minister worden. Maar waarom ook niet, het kan niet lager als wat er nu zit. Oa monk cooper rojer dsantos en het andere schorem.

 16. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels

 17. Och, een vrouw met pit mag ze niet meer meedoen. Wellicht is de volgende stap dat ze elkaar de partij uit vechten of dat de partij zich splitst voor ze haar bestaansrecht heeft bewezen. Dat laatste lijkt me een unicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *