ParadiseFM | Omzetbelasting gaat per augustus over naar Algemene Bestedingsbelasting

De regering heeft hiertoe besloten omdat zij op dit moment niet alle OB ontvangt | Extra

Financiële experts hebben aangegeven dat de verandering van de omzetbelasting van 6% naar een Algemene Bestedingsbelasting van 9%, niet voldoende is.

Deze zou eigenlijk verhoogd moeten worden naar 15%. Pas dan zou de regering voldoende inkomsten krijgen uit de indirecte belastingen en zouden uitgaven van het Openbaar Bestuur gedekt kunnen worden. De OB wordt in augustus omgezet naar een ABB.

De regering heeft hiertoe besloten omdat zij op dit moment niet alle OB ontvangt. De ABB zou eenmalig zijn en geïnd worden op het moment van import van goederen. De regering hoopt hierdoor de belasting sneller te kunnen innen.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | Omzetbelasting gaat per augustus over naar Algemene Bestedingsbelasting

 1. Financiële experts hebben aangegeven dat de verandering van de omzetbelasting van 6% naar een Algemene Bestedingsbelasting van 9%, niet voldoende is.

  Deze zou eigenlijk verhoogd moeten worden naar 15%. Pas dan zou de regering voldoende inkomsten krijgen uit de indirecte belastingen en zouden uitgaven van het Openbaar Bestuur gedekt kunnen worden.

  Benieuwd wie die Financiële experts zijn (Amnesia Neysa?). Zegt voldoende dat men geen woord heeft over bezuinigen! Laat het Openbaar Bestuur maar bezuinigen! Een apparaat met 90 procent niet werkenden is niet te betalen!

 2. Neem aan dat ook de salarissen van deze ministers omlaag worden gehaald? en dat eerst op hun afdeling word bezuinigd ipv dat de bevolking maar weer moet betalen voor alle tekorten die er onstaan zijn. ban serio si.. sin berguensa vic

 3. E.e.a. zal inhouden dat de winkeliers die inmiddels de O.B. betaald hebben op hun aanleveringen deze toch verhalen op de consument hetgeen zeker zal inhouden dat de prijzen van hun voorraden NIET verlaagd worden !!
  E.e.e. zal tevens in moeten houden dat het plus plus effect van doorleveringen (soms 3 maal) aan derden (consument) verdwijnt waardoor artikelen enigszins in prijs zouden moeten dalen.
  Laten we het laatste hopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *