29 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 21:18

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Noodwet vandaag in parlement

De MFK heeft gevraagd de behandeling uit te stellen. Volgens Charles Cooper, Statenlid voor de MFK, heeft de regering ingrijpende wijzigingen doorgevoerd | Extra

Het Curaçaose parlement behandelt vandaag de omstreden noodwet, die officieel landsverordening uitzonderingstoestand heet.

De vergadering staat gepland om 10 uur’s ochtends. Eerder werd de behandeling door aanhoudende protesten uitgesteld, ondertussen heeft de regering de wet deels gewijzigd.

In de tweede nota van wijziging staat dat grondrechten zoals vrijheid van drukpers, onschendbaarheid van de woning en briefgeheim, alleen via landsbesluit ingeperkt kunnen worden. Dit om te voorkomen dat een minister de noodwet gaat misbruiken voor andere doeleinden.

- Advertentie -

De zorgen en protesten in de Curaçaose gemeenschap omdat mensen bang zijn hun vrijheden kwijt te raken, is gegrond zeg politicoloog, professor Gilbert Cijntje tegenover Caribisch Netwerk. “Maar een wet die de uitzonderlijke toestanden voorschrijft wat er wel of niet mag gebeuren in een land, is noodzakelijk.”

De nieuwe noodwetgeving omvat wetten en regels die van kracht worden tijdens noodsituaties, zoals tijdens een pandemie. Het gaat om noodwetten die kant-en-klaar zijn, om snel tijdens bijzondere situaties te gebruiken. Ook noodverordeningen, die op het laatste moment gemaakt worden (zoals een avondklok) valt onder de landsverordening.

De MFK heeft gevraagd de behandeling van de noodwet uit te stellen. Volgens Charles Cooper, Statenlid voor de MFK, heeft de regering ingrijpende wijzigingen doorgevoerd. En heeft het parlement tijd nodig die wijzigingen te bestuderen.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

7 reacties

 1. @Brian, helemaal mee eens!
  Een malafide leider, (zo een beetje elke gezagsdrager op Curaçao) zal elke wet misbruiken naar zijn voordeel, of proberen te omzeilen.

  Een bonafide leider zal in afwezigheid van de wet, nog steeds de juiste, correcte beslissing nemen.

  Helaas kennen wij dit fenomeen bonafide leider niet echt op Curaçao.
  Allemaal, zonder uitzondering hebben zichzelf of vriendjes verrijkt…
  Ok mischien op een aantal na…3 of zo?
  Help me, want ik ken er momenteel geen één…

 2. @Knoek-koe, We hebben er al wat van gemerkt tijdens de regering van Schotte. Heksenjacht op mensen om die te vervangen door getrouwen, zolang er dingen niet precies zo in de wet staat werd het gewoon gedaan (en de wetten zijn natuurlijk in principe zeer kortaf) en alles goedgepraat door bevriende consultants en juristen. Makambas moesten oprotten en verraders moesten worden opgehangen. Met mensen als Menki Rojer, Carlos Monk en Lucho Rosales zal je leven niet zeker zijn en met zoń noodwet zullen ze die misbruiken wanneer ze willen

 3. De geschiedeinis heeft ons reeds en herhaaldelijk geleerd dat een overdosis aan macht tot beestachtige toestanden lijkt.

  Zie Turkije waar de mensen met bosjes opgesloten werden, zie Venezuela , Cuba , waar je verwijnt als je teveel noten op je zang hebt.
  In een hoog ontwikkeld democratisch eerste wereldland, met hoogopgeleide ministerwaardige ministers, kan deze wet een toepassing hebben, omkleed met de nodige rechtsstaat garanderende instituten.

  In een land waar de gemiddelde minister het niet eens voor elkaar krijgt om 10 meter rooi te onderhouden,
  Alle verantwoordelijkheden op het volk afschuift, of niet in staat blijkt een ministerie te leiden, dictatoriale trekken heeft ( geen kritiek) moet je zo een wet niet willen.

 4. En heeft het parlement tijd nodig die wijzigingen te bestuderen.

  Het is inderdaad allemaal wat te moeilijk voor de meeste Statenleden.

 5. 6 doden als gevolg van een nep virus en ze willen de grondwet aanpassen,
  waarom hebben ze de grondwet niet aangepast voor de 18 verkeersdoden die ieder jaar vallen?

  Er zit duidelijk een verborgen agenda achter dit covid virus.

 6. Hele knappe koppen van de RVA hebben zich over deze wet gebogen en vervolgens wordt erover gestemd door:
  Een dansleraar
  Een dj
  Een kopieerapparaat bediende van de politiepost Barber
  Een aartsluie casino verslaafde
  Een proleet die prullaria verkoopt op Zeelandia
  Een lelijk viswijf uit Boca Sami met een strafblad van 500 meter

  Wat zou de failliete eigenaar van Miles hiervan vinden?

 7. Benjamin Franklin wrote, “It is the first responsibility of every citizen to question authority.” Question authority, every time, all the time.
  Once you loose your freedoms, another will decide for you what right or freedom you will be allowed to reclaim.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -