26 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 07:41

ParadiseFM | 49.000 toeristen bezochten Aruba in maart

Bijna 49.000 verblijfstoeristen bezochten Aruba in de maand maart. Dat heeft het Arubaanse toerismebureau gisteren bekend gemaakt. Daarvan waren ruim 43.000 toeristen afkomstig uit Noord-Amerika. De rest kwam...

NRC | Curaçao verlengt lockdown tot 30 april

Flori Hofman De lockdown op Curaçao wordt zeker tot 30 april verlengd. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath donderdag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP. Daarmee zal de avondklok, die tussen...

NTR | Curaçao verlengt lockdown, omdat er geen andere optie is

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Een versoepeling van de corona maatregelen op Curaçao is op dit moment geen enkele optie. We hebben te maken met de Britse variant,...

DH | Invest in kingdom relations, Council of State reemphasises

THE HAGUE--Relations in the Dutch Kingdom require constant investment, the Council of State reemphasised in its 2020 annual report. The relationship of mutual respect between governments and...

AntilliaansDagblad | Maatregelen Bonaire voorzichtig afgeschaald

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft tijdens de persconferentie van gisteren het risiconiveau verlaagd van niveau 6 naar niveau 5. Er is volgens Rijna verbetering opgetreden, maar hij...

AntilliaansDagblad | Perspectief politieplannen St. Maarten verdwijnt

Den Haag - Waar de voortgangscommissie eind 2019 optimistisch was over het Korps Politie Sint Maarten (KPSM), is het perspectief op verbeteringen nu erg laag. Anderzijds lijkt...
- Advertisement -spot_img
HomeVerkiezingen Curacao 2021ParadiseFM | Nieuw wapen op Dag van de Vlag

ParadiseFM | Nieuw wapen op Dag van de Vlag

Rhuggenaath vindt dat het wapen moderner moet in het kader van ‘nation-building’

Op 2 juli, de Dag van de Vlag, moet Curaçao een nieuw wapen hebben. Dat schrijft premier Rhuggenaath in een brief aan de Staten.

Rhuggenaath vindt dat het wapen moderner moet worden gemaakt in het kader van ‘nation-building’. Burgers worden in het traject betrokken en kunnen hun voorstellen voor een nieuw wapen indienen bij de commissie Emblema Nashonal.

Vanmiddag om 15.00 wordt er een persconferentie gehouden over het traject voor een nieuw embleem voor Curaçao.

Bron: ParadiseFM

11 reacties

 1. Nation Building

  Dat kan je ook doen door ervoor te zorgen dat elke inwoner van Curaçao het goed heeft. Dat er goed onderwijs is, Geen elite, dat politici zich inzetten voor het eiland! Sluit de isla en wordt milieu vriendelijk!

  Wat mij betreft zetten we een hele vloot VOC en WIC schepen op onze vlag en met de Ashanti die slaven verkopen. Als we maar een welvarend en eerlijk land hebben!

 2. Wat dacht je van Ali Baba en de 21 rovers.
  Mijn dag kan niet meer stuk @ Djaka
  Rover nummer 21 heeft zich net aangesloten.

 3. Ik hoop dat we ons niet hoeven te schamen om het nieuwe wapen vol etnocentrische symboliek waar mederotsbewoners van andere windstreken zich niet in herkennen.

 4. Heeft dit nu echt prioriteit? Politiek barata. Gaat een wapen bijdragen aan nation building? Het nieuwe wapen moet dan wel over bijzondere toverkrachten beschikken.

  Het gevaar van nation building is dat het kan leiden tot (etnisch) nationalisme wat weer kan leiden tot uitsluiting van andere groepen. Niet best dus. Het mooie en unieke van Curaçao is nu juist dat mensen van verschillende etnische en culturele achtergronden over het algemeen vredig naast en met elkaar leven. Kortom volstrekt onnodig.

  Goed onderwijs en de ontwikkeling van mensen, lijkt beter op z’n plaats.

 5. Mijn bron die anoniem wenst te blijven vanwege angst uit represailles vertrouwde mij toe dat de bewuste letters niet voor No limit soldiers staan maar door de e-gaming sector werden aangedragen:.

  Ook deze branche wil graag meeprofiteren van de unieke kans die het nieuwe wapen biedt ons prachtige eiland te promoten….

  NLS = Nos laba sèn!!

 6. Heb uit betrouwbare bron mogen vernemen dat het nieuwe wapen een tankje ipv het WIC schip gaat krijgen, de oranjeboom wordt cocaplant en de kroon vervangen door een iguana.
  De drie kruizen op het hartschild tot slot worden vervangen door de letters N L S.

  Dit alles zou het toerisme ten goede moeten komen tijdens de pandanoia.

 7. Hebben ze tien jaar voor over moeten doen , en nu ineens moet een nieuw wapen komen en die moet nation- building uitstralen en dat op curacao .
  Ik zou zeggen , wat dacht je van Alli Baba en de 21 rovers .

 8. 1/3 van de bevolking aan de voedselbank en Ruggie maakt zich zorgen om het wapen.

  Zet er 1000 koeien, spacetravel of een hellingsbaan op examplarische projecten die nooit tot stand zijn gekomen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties