25 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 06:13

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Mogelijke stijging Statenlid-salaris

Als deze verhoging wordt doorgevoerd dan zijn de salariskosten voor Statenleden hoger dan de begroting van 2020 | Caribisch Netwerk

De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren dit jaar nog te formaliseren. Dat meldt het Antilliaans Dagblad vandaag.

Deze wordt sinds 10-10-10 toegepast voor de secretarissen-generaal, maar zal in dit geval ook gaan gelden voor de Statenleden. Ondanks het feit dat de Raad van het Advies dit afraadde, omdat er onvoldoende rechtvaardiging hiervoor zou zijn.

De regering vindt de koppeling van de remuneratie van politieke ambtsdragers aan die van het publieke apparaat een manier om te waarborgen dat de geldende voorzieningen passend zijn.

Als deze verhoging wordt doorgevoerd dan zijn de salariskosten voor Statenleden hoger dan de begroting van 2020.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. Iedereen heeft zijn of haar zegje al gezegd, van parasieten tot onfatsoenlijken tot ruifvreters.
  Ik sluit me hier volledig bij aan. ‘Ze’ hebben gewoon lak aan de eigen lijdende bevolking.
  Dat maakt het zo triest eigenlijk.

  Knops geeft een aanwijzing, maar schijnbaar vindt Knops het normaal dat parasieten binnen deze regering en de rest van de ruif vretende statenleden gewoon doorgaan met steken van de belastingbetaler!

 2. Je moet echt lef (en vooral geen fatsoen) hebben om in deze tijd je salaris te willen verhogen.

  Maar ja!
  Je kunt een aap uit de boom halen, een titel geven, in het parlement zetelen, vroeg of laat klimt hij toch weer terug de vertrouwde bushboom in!

  Dit verhogingsvoorstel was zo’n “terugklim” moment, waarbij je realiseert dat je door ongelovelijke schoften van beesten wordt geregeerd.

 3. En maar beloven dat ze het beste voor hebben met Curacao. Als ik wil gaan stemmen, wat is dan de minst corrupte partij? De beste partij bestaat volgens mij niet eens.

 4. wat te doen ? een pistool kopen/ geweer ? heb ik al. en een mooi plekkie vinden om af te vuren, kan er wel vier op noemen, zal er een zeggen, kerk toren pleintje ??

 5. Ik hoop dat nederland het parlement monddood maakt , en een koloniale raad instelt en de boel gaat overnemen voor een paar jaar

  Alles beter dan deze ruifvretende werkverzuimers die alleen maar over domme issues praten, de wereld rondvliegen en hun salaris verhoging

  Nederlandse economie is goed voor 900 miljard

  Onze economie was kan de scghudlast niet opbrengen.

 6. En reken maar dat er dan WEL een quorum is!!!
  Stelletje huichelaars! En wat te denken als ze dit nog even snel voor de verkiezingen doorvoeren, is hun wachtgeld gelijk ook verhoogd.
  Schaamteloos.
  Kam er dan ook niet gelijk erbij worden besloten dat de statenleden vanaf dan verplicht zijn te verschijnen bij iedere vergadering en anders inleveren salaris.
  Mochten ze een griepje o.i.d. hebben kunnen ze gewoon de meeting bijwonen via een Zoom-meeting…

 7. Het gaat mijn bevattingsvermogen te boven dat mijn senadores hun salaris aanzienlijk willen verhogen, terwijl ze van plan zijn de pensioenen van oud ambtenaren te beknotten. En dat in deze tijd van Beran ivm covid19.
  Foei senadores. Gijlieden moet juist nu jullie renumeratie toesnijden op
  de belabberde situatie op Curacao. Dus snijden en snoeien.
  * den tempu di beran = in slechte tijden

 8. Die moeten allemaal voldoen aan bepaalde opleidingseisen en ervaringseisen,

  Dat klopt ook weer niet.. Genoeg politieke nietsnutten die een hoge functie kregen.

 9. Het is toch van de gekke dat dj Doran met alleen lagere school 15K per maand verdient voor een paar uur ‘werken’ per week, terwijl hij zonder enige opleiding en het IQ van een leguaan niets te bieden heeft?

  Koppeling aan het salaris van de hoogste ambtenaar? Die moeten allemaal voldoen aan bepaalde opleidingseisen en ervaringseisen, waaraan dj Doran totaal niet voldoet.

  Al golden die eisen ook weer niet voor Stella van Rijn en Alfonso Trona, die op basis van kontlikkwaliteiten hoogste ambtenaar werden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -