ParadiseFM | Mogelijk 7 miljoen venezolaanse vluchtelingen in 2021

Sinds maart 2020 is de uitstroom langs reguliere routes gestopt, maar is de clandestiene uitsroom toegenomen.

Het aantal Venezolanen dat hun land ontvlucht kan dit jaar stijgen tot 7 miljoen. De organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) maakt zich zorgen over de groeiende kwetsbaarheid van de migranten.

Volgens een nieuw rapport van de OAS heeft de pandemie de migratiecrisis in 2020 verergerd. De uitstroom vertraagde weliswaar door het sluiten van de grenzen, maar de lockdown brachten ook nieuwe moeilijkheden met zich mee voor Venezolaanse vluchtelingen en migranten, zo meldt nieuwsdienst IPS.

Momenteel zouden er meer dan 5 miljoen Venezolaanse vluchtelingen in gastlanden zitten, vaak onder steeds moeilijkere omstandigheden.

Volgens de cijfers van de OAS vluchtten voor de pandemie ontstond dagelijks ongeveer 5000 Venezolanen hun land. Sinds maart 2020 is de uitstroom langs reguliere routes gestopt, maar is de clandestiene uitsroom toegenomen. Volgens het rapport kan de uitstroom alleen stoppen als Venezuela de transitie doormaakt naar een democratie.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | Mogelijk 7 miljoen venezolaanse vluchtelingen in 2021

  1. Waar zijn de mensen die Maduro aanhangen en zeggen dat het er niet zo slecht is?

  2. Maak je borst maar nat, want er komen er meer naar de eilanden dan er plek is. Of toch die mitrailleurs op het strand zetten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *