29 C
Willemstad
• dinsdag 27 september 2022

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Gouverneur Holiday ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding

Gouverneur van Sint Maarten Eugene Holiday is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Holiday nam de onderscheiding in ontvangst tijdens een afscheidsreceptie in de Grote...
- Advertentie -

Nu.cw | Handelsgrens tussen Venezuela en Colombia weer open

De grens tussen Venezuela en Colombia is weer geopend voor handel. Dat meldt de NOS. Voor het eerst in zeven jaar mag er weer vrachtverkeer rijden tussen...

PBC | Vuurwapen gevonden in cel SDKK-gevangenis

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bewakers van de SDKK-gevangenis hebben vanochtend tijdens een doorzoeking van cellen in blok 7 een vuurwapen gevonden. Het gaat om een doorgeladen wapen, waar dus...

PBC | KLM toestel uit Suriname maakt noodlanding op Azoren vanwege medische noodgeval

Persbureau Curacao AZOREN – Een toestel van de KLM, dat afgelopen nacht op weg was van Suriname naar Schiphol, heeft vanochtend rond half acht een medische noodlanding gemaakt...

ParadiseFM | Twee politieagenten gearresteerd

Twee politieagenten zijn vanmorgen aangehouden. In opdracht van het OM werden er verschillende huiszoekingen verricht. De agenten worden verdacht van het sjoemelen met vergunningen. Een van de verdachten...

ParadiseFM | Minister Camelia-Römer: ‘populistische beslissingen zorgden voor duur ziekenhuis’

Camelia-Römer: Volgens de oorspronkelijke plannen zou het ziekenhuis niet meer dan 400 miljoen moeten kosten. Daarna werd er afgeweken van die plannen, onder meer door het in Otrobanda te plaatsen in plaats van het Amstel terrein.

Volgens minister van Gezondheid Suzy Camelia-Römer hebben populistische beslissingen in het verleden er nu voor gezorgd dat we met een duur ziekenhuis zitten.

Volgens de oorspronkelijke plannen zou het ziekenhuis niet meer dan 400 miljoen moeten kosten. Daarna werd er afgeweken van die plannen, onder meer door het in Otrobanda te plaatsen in plaats van het Amstel terrein.

En nu is de 600 miljoen gulden al overschreven, aldus Camelia-Römer gisteren tijdens een persconferentie.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

2019 07 25 – Koninklijk Bes… by Black Lion on Scribd

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

14 reacties

 1. Reminder
  Een parlementair onderzoek zal niet gaan werken. Zie t.z.t. de namen van de commissieleden die het onderzoek zouden moeten doen. Ons kent ons tenslotte. Dat is, denk ik, ook de reden waarom C-R. zo’n onderzoek voorstelt.
  Wat betreft je kritiek op het oeverloos gezwets etc. : geef het voorbeeld en laat je alias nooit meer verschijnen op KKC. ( oeverloos kritiek -sic- over oeverloze kritiek…tis me wat).

 2. @ All Het is TIJD een parlementaire enquëte te eisen i.p.v. oeverloos (vaak dezelfde) kritiek en frustraties te lozen middels knipselkrant….

 3. @Ruben
  Ook al was ze in de kabinetten waar ze deel van uitmaakte , op vele ministeries, niet verantwoordelijk voor HNO/CMC, zij had wel degelijk aan de bel kunnen trekken want ze wist dat het uit de hand liep. Ook nu ze wel verantwoordelijk is, komt ze rijkelijk laat met die “ populistische beslissingen” van voorgangers. Dit terwijl zij zelf besluiten heeft genomen inzake de nieuwbouw die er op duiden dat zij al tijden van de hoed en de rand wist van de deplorabele financiële situatie. Waarom hield zij tot dusver haar mond daarover tot nu de nood het hoogst
  is/zou zijn?En heeft zij een plausibele verklaring gegeven waarom er gekozen is voor deze niet alledaagse en dure lening i.p.v. goedkoper te lenen via Nederland? Of wist zij dat dat bij voorbaat afgewezen zou worden? Hele vreemde gang van zaken als je het mij vraagt. ( en als je mij niet vraagt ook). Spelen ze het spel zodanig dat ze de schuldenlast voor het (ei-)land tot exorbitante hoogte laten oplopen in de verwachting dat de Nederlandse belastingbetaler wel voor deze schuld zal moeten opdraaien?

 4. Vaardige bestuurders nemen verantwoordelijkheid, niet vaardige bestuurders schuiven de verantwoordelijkheid door.

  Het is op dit eiland altijd de schuld van een ander.

  Ik moet de eerste bestuurder nog tegenkomt die verantwoordelijkheid neemt voor de consequenties van de bestuurlijke beslissingen die ze hebben genomen.

 5. En dan nog even duurder maken door een dure financiering te regelen. Zij werkt er net zo hard aan mee en inderdaad zij heeft geen stelling genomen tegen het Ziekenhuis toentertijd.
  Ga maar door met het strooien van zand in de ogen van de lokale kiezer, wat een incompetente kwal is dit.

 6. Volgens minister van Gezondheid Suzy Camelia-Römer hebben populistische beslissingen in het verleden er nu voor gezorgd dat we met een duur ziekenhuis zitten.

  Wat een smoes. Zij zit al sinds de eerste wereldoorlog in de opeenvolgende kabinetten. (nou ja, ietwat gechargeerd). Dus het waren, ook, haar beslissingen!

 7. Wat ik aanstootgevend vind, is dat deze taart gemeenschapsgeld (wederom) verkwanseld om dit keer i.p.v. haar beleid uiteen te zetten, partijpolitiek aan het voeren is.

  Tien jaar geleden zat ze al in groep Bob Pinedo, samen met aalglad Ijs en hier is zij wederom met haar tentakels in een megavangst.

  Helaas is weer een toekomstige generatie te grabbel gegooid.

 8. Wist de overheid niet eerder dat de overschrijding enorm zou zijn? Zij kregen toch rapportages. Er waren toch tijdens de bouwtijd regelmatig overlegsessies. hoop ik. Dat mag je wel verwachten van een integere overheid die ten dienste staat van de bevolking . Of hebben ze al die tijd alles onder de pet gehouden om nu pas partijen onder druk te zetten door een last minute leningsconstructie uit de hoge hoed te toveren die mogelijk de toets der kritiek niet kan doorstaan? Het geeft m.i. in ieder geval een vermoeden dat het allemaal niet zuiver is. En dat is de overheid en andere betrokkenen te verwijten.

 9. Van welke regering kwam het idiote idee om Betrian en Gilbert Martina in te huren? Geen wonder dat je ieder budget gaat overschrijden met dat soort boeven.

 10. Van welke partij is deze pinnige tante ook alweer?

  Zegt ze nou dat ze van niets afwist?

  Misschien moet ze de oorzaak van het extreem duurder uitgevallen ziekenhuis eerder zoeken in de administratieve boekhouding van “bevriende” consultantskantoren.

 11. Na Jesus-Leito was Camelia-Römer aansluitend Min. VVRP. Daarna Min. GMN. en weet dus als geen ander het hoe en wat van de beslissingen die zij (heeft) hebben genomen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -