ParadiseFM | Kort geding tegen Nederlandse Staat op Sint Maarten

Het kort geding staat gepland op 25 september | Antilliaans Dagblad

Op Sint Maarten heeft de lokale organisatie Fundashon Pro Soualiga een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse Staat.

De organisatie is tegen plannen van staatssecretaris Raymond Knops die hervormingen vraagt op Curaçao, Aruba en Sint-Maarten in ruil voor een geldlening. Een van de voorwaarden is de oprichting van een Caribische Hervormingsentiteit die investeringen op de eilanden coördineert.

De eilanden hebben kritiek op de plannen omdat zij stellen ermee een deel van hun autonomie op te moeten geven.

De organisatie die het kort geding heeft aangespannen, gaat zelfs zo ver dat ze het Koninkrijksstatuut uit begin jaren vijftig van de vorige eeuw ongeldig wil laten verklaren. Dat zou niet in overeenstemming zou zijn met het recht op zelfbeschikking van voormalige koloniën, zoals verklaard door de Verenigde Naties in 1955. Het kort geding staat gepland op 25 september.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | Kort geding tegen Nederlandse Staat op Sint Maarten

 1. Fred Schiedam

  “Vuilnisman, kunnen deze zakken ook mee?”

 2. Welke advocaat heeft zich nu weer geleend voor deze onzin zaak ? Ik heb wel een idioten meegemaakt, maar wat ik de afgelopen weken op de eilanden heb gezien en gehoord slaat werkelijk alles.

  Het besef dat de eilanden failliet zijn wil er maar niet in bij velen, ze denken nog altijd dat het feest door blijft gaan.
  Deze idioten zouden op de Titanic nog aan de bar staan, dansen en eten, terwijl ook de band op het achterdek al is opgehouden met spelen.

 3. St Maarten kan conform het Statuut volledig zelfstandig worden. Alleen dan moet een meerderheid van de bevolking daar mee instemmen. Dus de Fundashon moet geen kort geding aanhangig maken maar de mede-eilandbewoners bewerken.

  Wie of wat is Fundashon Pro Soualiga eigenlijk?
  Op internet zijn zij onbekend. Geen website, geen kopie van de aanklacht, helemaal niets. Welke personen steken daar achter?

 4. Toe maar, die struikrovers durven nogal ! Ik den dat er heel wat politieke partijen in nederland zijn die het genereuze aanbod wat knops doet met geld van de nederlandse belastingbetalers onmiddelijk zullen willen intrekken. En terecht ! Hoe dom kan je zijn ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *