27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 07:43

ParadiseFM | Arubaanse minister-president maakt zich zorgen

Demissionair minister-president van Aruba Evelyn Wever-Croes liet gisteren weten dat ze een frustrerend weekend achter de rug heeft. Ze vertelde tijdens de wekelijkse persconferentie dat ze het...

ParadiseFM | Eis van zes weken tegen ‘Lon’ Mutueel

Tegen ‘Lon’ Mutueel, één van de leiders van de rellen die op 24 juni vorig jaar op Curaçao plaatsvonden, is gisteren zes weken voorwaardelijke gevangenisstraf geëist. Mutueel...

NU | Curaçao versoepelt maatregelen: stranden weer open

Curaçao heeft maandag nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Vanaf woensdag wordt de ingangstijd van de avondklok verschoven van 21.00 uur naar 23.00 uur. De avondklok geldt...

PB | State Secretary Knops arrives on Saba

SABA—Caretaker State Secretary of Home Affairs and Kingdom Relations Raymond Knops arrived on Monday afternoon May 17 for a short visit. Present at the airport to receive the...

RTL | Tentoonstelling Slavernij in Rijksmuseum geeft slaven hun naam terug

Live op televisie en met koning Willem-Alexander als eregast opent vandaag de bijzondere tentoonstelling Slavernij in het Rijksmuseum. Over mensen die moesten leven in slavernij, zij die...

NTR | Financiële hulp aan Sint-Maarten opnieuw gestopt, ‘ongepast besluit van Nederland’

John Samson DEN HAAG – Voor de tweede keer in een korte tijd draait Nederland de geldkraan dicht voor de noodleidende Sint-Maarten. Premier Jacobs vindt dat Den Haag...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Kort geding tegen Nederlandse Staat op Sint Maarten

HomeMediaParadiseFM | Kort geding tegen Nederlandse Staat op Sint Maarten

Het kort geding staat gepland op 25 september | Antilliaans Dagblad

Op Sint Maarten heeft de lokale organisatie Fundashon Pro Soualiga een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse Staat.

De organisatie is tegen plannen van staatssecretaris Raymond Knops die hervormingen vraagt op Curaçao, Aruba en Sint-Maarten in ruil voor een geldlening. Een van de voorwaarden is de oprichting van een Caribische Hervormingsentiteit die investeringen op de eilanden coördineert.

De eilanden hebben kritiek op de plannen omdat zij stellen ermee een deel van hun autonomie op te moeten geven.

De organisatie die het kort geding heeft aangespannen, gaat zelfs zo ver dat ze het Koninkrijksstatuut uit begin jaren vijftig van de vorige eeuw ongeldig wil laten verklaren. Dat zou niet in overeenstemming zou zijn met het recht op zelfbeschikking van voormalige koloniën, zoals verklaard door de Verenigde Naties in 1955. Het kort geding staat gepland op 25 september.

Bron: ParadiseFM

4 reacties

 1. Welke advocaat heeft zich nu weer geleend voor deze onzin zaak ? Ik heb wel een idioten meegemaakt, maar wat ik de afgelopen weken op de eilanden heb gezien en gehoord slaat werkelijk alles.

  Het besef dat de eilanden failliet zijn wil er maar niet in bij velen, ze denken nog altijd dat het feest door blijft gaan.
  Deze idioten zouden op de Titanic nog aan de bar staan, dansen en eten, terwijl ook de band op het achterdek al is opgehouden met spelen.

 2. St Maarten kan conform het Statuut volledig zelfstandig worden. Alleen dan moet een meerderheid van de bevolking daar mee instemmen. Dus de Fundashon moet geen kort geding aanhangig maken maar de mede-eilandbewoners bewerken.

  Wie of wat is Fundashon Pro Soualiga eigenlijk?
  Op internet zijn zij onbekend. Geen website, geen kopie van de aanklacht, helemaal niets. Welke personen steken daar achter?

 3. Toe maar, die struikrovers durven nogal ! Ik den dat er heel wat politieke partijen in nederland zijn die het genereuze aanbod wat knops doet met geld van de nederlandse belastingbetalers onmiddelijk zullen willen intrekken. En terecht ! Hoe dom kan je zijn ?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties