27 C
Willemstad
• woensdag 8 december 2021 20:42

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Knops: Nog geen akkoord over coronaleningen Curaçao

Volgens Knops kunnen de landen alleen geld ontvangen op voorwaarde dat er structurele hervormingen worden doorgevoerd. | Suzanne Koelega

Er is nog geen akkoord tussen Nederland en Curaçao over nieuwe leningen om de gevolgen van de coronacrisis op het eiland op te vangen. Dat heeft staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties gisteren laten weten.

De Curaçaose premier Eugene Rhuggenaath had eerder gezegd dat er overeenstemming was bereikt. Volgens Knops gaat het echter om “hoopvolle signalen”, maar lopen de onderhandelingen nog.

Begin juli stelde Nederland aan Curaçao, Aruba en Sint Maarten voorwaarden voor een nieuwe, derde ‘coronalening’. Volgens Knops kunnen de landen alleen geld ontvangen op voorwaarde dat er structurele hervormingen worden doorgevoerd.

De eilanden gingen eerst niet akkoord omdat de voorwaarden van Nederland de autonomie van de landen zouden aantasten. In de afgelopen periode is er veel onderhandeld tussen Den Haag en Willemstad.

- Advertentie -

Rhuggenaath schreef dinsdag in een brief aan zijn parlement dat Curaçao “het politiek commitment” heeft afgegeven om verder te gaan.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

12 reacties

 1. Nee Koe: ik kwam inderdaad niet uit eigener beweging binnen hier na de Caiquetios, de Spanjaarden en de rest van de goegemeente.
  Ik ben hier naartoe gebracht door Nederlanders die ons als slaaf hebben verkocht.
  Konden wij maar teruggebracht worden net als de schatten die jullie gedurende eeuwen geroofd hebben van andere volkeren…..

 2. @Drechi, ! Wie is ons? Al die mensen met een Nederlands paspoort.

  Nogmaals, als jij het niet leuk vindt hier op dit eilanf, waar je alslaatste binnenkwam na de Quiquetios, Spanjaarden, Galiciers, Nederlanders, Portugese Joden, kon je altijd een ticket boeken naar Wakanda, daar is alles heel goed geregeld, alle bestuur is zwart…en zonder inmenging van mayonaise mensen als Knops..

 3. @ Allen hier die tegen ons zijn:
  U mag wat mij betreft collectief hoog of laag springen.
  (Als ik jullie was zou ik maar laag springen, want dat is simpelweg veel minder vermoeiend dan hoog springen).
  Nederland heeft een waarborgfunctie!! (En ik zeg het er maar bij, anders wordt het als schreeuwen beschouwd: met heeeeeeele dikke, grote, roodgekleurde, onderstreepte letters).
  Ik weet niet of jullie bij machte zijn om dat concept te begrijpen, maar dat zal mij een zorg wezen dames.

 4. waarschijnlijk de vertaling van Nederland naar Papiement is niet goed gegaan of niet goed begrepen . verkeerde interpretatie.

 5. O kunnen we dadelijk zeggen dat er een overeenkomst was maar dat Nederland ineens met nieuwe eisen komt? Waar hebben we die gehoord? En moeten we dadelijk een obligatie lening uitschrijven? En dan kunnen we op vakantie?

 6. Here we go again …

  -Er is een deal met de Klesch groep behaald en alles komt goed met de Isla. Eindstand : BS verhaal.

  -Er is een akkoord bereikt met Nederland omtrent de derde tranche aan steun. Eindstand : BS verhaal.

  Eugene heeft een zwaar psychisch probleem. Hij leidt aan extreme mythomania. Dat noemt zichzelf MP van Curacao.

  Ik vraag mij af : is er maar 1 persoon in Gobierno & Sons B.V. die een gezond stel hersenen bezit ?

 7. de heer Ruggenaath moet communiceren wat er werkelijk speelt over de onderhandelingen en de bevolking geen worst voorhouden. Niet verkondigen dat de deal al rond is, terwijl dat niet het geval is. WHO IS FOOLING WHO !! Ik neem gelukkig veel nieuwsberichten met een korreltje zout.

 8. Het is belangrijk dat dhr. Ruggenaat nieuws naar buiten brengt dat klopt met de werkeijkheid en geen nieuws om de bevolking zogenaamd gerust te stellen.. makes ni sense. wake up people !

 9. Oeps, heeft waarschijnlijk toch iets te maken met een clausule over de afspraken voor bezuinigingen in de 2e tranche.
  Buiten het verhogen van de salarissen van de ministers met 25% hebben we daar helaas nog niets concreets aan gedaan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -