26 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 07:22

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaParadiseFM | Kans op kwijtschelding miljoenenlening

ParadiseFM | Kans op kwijtschelding miljoenenlening

Maar, de lening wordt niet bij voorbaat kwijtgescholden, zoals de eilanden vragen. “Want daarvoor is er te veel gebeurd”, aldus Knops | Extra

Als de eilanden genoeg voortgang laten zien, dan is er een kans de honderden miljoenen aan leningen worden kwijtgescholden.

Dat zei Staatssecretaris Raymond Knops vanmorgen tijdens het Tweede Kamerdebat. Caribisch Netwerk schrijft erover.

Maar, de lening wordt niet bij voorbaat kwijtgescholden, zoals de eilanden vragen. “Want daarvoor is er te veel gebeurd”, aldus Knops.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

De Rijksministerraad coronavirusmaatregelen liquiditeitsvoorwaarden voor Aruba, Sint Maarten en Curacao. Met dank aan een trouwe lezer. Indien niet leesbaar en/of downloadbaar in verschillende browsers, klik hier (PDF).

2020 05 13 – RMR 2de Liquid… by Knipselkrant Curacao on Scribd

17 reacties

 1. @Roberto
  “God zal zich stellig over het volk ontfermen”.

  Vooralsnog zadelt jouw God ons op met een verwoestende pandemie.
  Ontfermen die ie later zeker?

  gebed van een twijfelaar : God als U bestaat, redt mijn ziel als ik er een heb.

 2. Als het dieven bende terugbetalen komen we ‘n heel eind: cooper mfk infrastructuur, landjepik door toedoen schotte, de wielsen, kwartel, neysa isenia , tromp, monk kraamkliniek, capella, garcia, constantia mfk, pisas banen terugdraaien, betrian, de salarissen post nv, svb, aqualectra, curoil, ontnemen.

 3. Het geld zal in tranches beschikbaar gesteld worden. Dus Knops heeft altijd de mogelijkheid om, nadat de eerste tranche is verstrekt, in geval van tegenwerking van de eilanden bij verdere implementering van geëiste maatregelen de geldkraan dicht te draaien. Maar als de eilanden alle maatregelen doorvoeren, hoeven zij niet terug te betalen, echter als zij dit niet doen KUNNEN ze niet terugbetalen. Ik ben benieuwd hoe dit gaat verlopen als je de ontwrichtende krachten van bepaalde -overbekende- personen op de eilanden inschat. Zij scherpen nu al de figuurlijke messen denk ik zo. ( Knops: de justitiële keten dient ook onderzocht te worden. Vergeet dat niet).

 4. @ Roberto,
  Sorry maar God gaat niet voor je zorgen en van deze regering/elite/ black jet set mag je nog minder verwachten. Omarm de realiteit; God doet niets en elite leeft in weelde van jou geld. Van allebij hoef je geen hulp te verwachten sterker nog de elite zullen het geloof gebruiken om mensen passief te houden. Dit is een historisch beproefd recept. En uitermate effectief.

 5. Kwijtschelding is voorlopig niet aan de orde.
  Dat is zo en iedereen kan weten dat terug betaling niet gaat gebeuren. Dat wil niet zeggen dat de lening verstrekker als moet uitspreken dat de lening omgezet gaat worden in een schenking. Het is een deel van je eigen leverage ondermijnen. En het is de deur open zetten voor moeizame “onderhandelingen” om de maatregelen gedaan te krijgen. Ook is het de opening om Nederland/makamba’s een schuld in de schoenen te schuiven als het alsnog een lening blijft die terug betaald moet worden. En er kan geld vrij komen voor de spiegels en kraaltjes van volgend jaar.
  Niet slim

 6. @Roberto zegt: “…God zal zich stellig over het volk ontfermen, Hij zal ze beschermen, en Hij zal zorgen in hun behoeften, zij zullen niets tekort schieten, want God zal Zijn hand openen, en de begeerten van mijn volk verzadigen, zij zullen gezegend worden. Blijf jij maar lekker hun onderdrukkende regering ondersteunen. Komt goed Knops…”

  Een volk?? dat zo denkt zal nooit verder komen.
  Je zult gvd zelf de poten moeten uitsteken en zelf hieraan moeten weken i.p.v. je achter een fake iets te verschuilenen hopen dat het goed gaat.
  Dit is de mentaliteit van een 3 jarige (met geestelijke beperkingen).

 7. ASO: wie goed leest tussen de regels, weet genoeg. De ingezette goede, harde lijn wordt al weer losgelaten. Curaçao gaat halfzacht uitvoering geven aan de “harde” eisen van NL. Dan discussies over de wel/ niet terugbetaling. De uitkomst: Curaçao moddert door, NL kan fluiten naar zijn geld, de bestuurders blijven rijkelijk beloond in het zadel en de bevolking betaalt de prijs.
  What’s new ?

  Triest

 8. Kwijtschelding is voorlopig niet aan de orde. Pas nadat de bevolking in staat is gebleken een deugdelijk parlement en indirect een regering te kiezen wordt dit onderwerp van gesprek.
  We zullen de komende maanden zien hoe Rhuggenaath en zijn ploeg invulling geven aan hun nieuwe opdrachten. Ik geloof nog niet dat zij volledige medewerking gaan geven. Na tweemaal een weigerachtige houding hulpverlening per direct opschorten en een bewindvoerder aanstellen.

 9. Dit is jammer; dit had,nog, niet uitgesproken mogen worden. Nu is het in een keer verschoven op de balans en is de balans ineens van “ondoenlijk slecht” naar “acceptabel” gegaan. Wat onmiddellijk door onze politici (door middel van de vakbonden) gebruikt gaat worden. Want waarom moet je inleveren als het acceptabel is? Alle beslissingen die nog genomen moeten worden zullen strijd punten worden de deadline gaat niet gehaald worden en de regering kan hun handen in onschuld wassen. Door dit nu uit te spreken heb je een beloning gegeven aan het beleid van de emmer vooruit schoppen en geen actie ondernemen. Dit was niet slim.

 10. Als we het niet geschenke krijg en middels een “smoking loan” = over de tijd afschrijven Hoe denken we het terug te betalen?

 11. Knops. Ook dit nog. Je kunt geen twee goden dienen Knops, òf mijn volk, òf de regering die hen onderdrukt, maar niet beiden. Maar wees eerlijk, wees jezelf. Toon oprechte belangstelling voor anderen en hun behoeften, bekommer je om hen die in moeilijke omstandigheden verkeren, wees hun behulpzaam. Ik sta verbaast en perplex om jouw plotselinge omslag, jouw gedachten, jouw plannen, en vooral jouw overeenkomst met een spottende regering die neerkijkt op de armen en hun behoeften. Je moet nooit concessies doen Knops. Je moet je blijven concentreren op je gedane belofte dat je deed om de armen de reddende hand te geven, een reddingsboei toe te werpen. Je moet geen concessies doen Knops, maar je moet wel elke vorm van kwaadheid vermijden, ja, zelfs overwinnen. Ik ben diep teleurgesteld in jou Knops. En als je niet wil en ook niet kan, no problem,wij hebben jouw hulp niet nodig, God zal zich stellig over het volk ontfermen, Hij zal ze beschermen, en Hij zal zorgen in hun behoeften, zij zullen niets tekort schieten, want God zal Zijn hand openen, en de begeerten van mijn volk verzadigen, zij zullen gezegend worden. Blijf jij maar lekker hun onderdrukkende regering ondersteunen. Komt goed Knops.

 12. Neen Knops, nu moet je niet terugkrabbelen terwijl alles al in de juiste gegoten vorm is, alles is in kannen en kruiken. De eilanden hebben ermee ingestemd, ze zijn ermee akkoord gegaan wat inhoud de eisen en voorwaarden die jullie voorstelden, en nu deinzen jullie terug. Aangezien jullie niet dubbeltongig mogen zijn, moeten jullie ook niet huichelachtig tegen de een dit zeggen en dan precies het tegenovergestelde tegen een ander. Laat je ja ja zijn, en je neen neen, hou je aan je woord. Jullie moeten de arme zwakke ouderen en bejaarden op Curacao helpen uit hun benauwenissen en hun armoede maar zo te zien maken jullie er ook een troep van. Het is bij jullie een kwestie van pappen en nat houden dus. Jullie leveren halfslachtig werk Knops. Als je verantwoordelijke beslissingen neemt, moet je stabiel, standvastig, onwrikbaar, en evenwichtig zijn. Maar dat zie ik niet in jou. Jouw spraak en jouw handelingen moeten een doel hebben en door gezond verstand geregeerd worden, en dat mis ik ook. Jouw evenwichtige denkwijze is niet gebaseerd op wijsheid zo te zien. Die kwijtschelding neemt hun verantwoordelijkheidsgevoel beslist weg, en de minderbedeelden hebben het nog zwaarder te verduren. Maar je bent jammer genoeg gezwicht door bangheid en door druk Knops. Zoek het maar zelf uit nu.

 13. Deze Kops, in al zijn bescheidenheid, zonder al die toeters en bellen van onze boeia barata ministers, straalt leiderschap, vertrouwen en ontzag uit.

  Door zijn expertise, ervaring en deskundigheid en last but not least : diplomatie en correcte decorum!

  Op Curaçao roepen de ministers steeds minder vertrouwen en respect op, en steeds meer afkeer.
  Doir hun bagger uitlatingen en gedrag
  Mondi …ondanks hun papieren

 14. Teveel gebeurd door zowel lieden die direct een graai uit de kas hebben gedaan (Tromp, Palm, g Martina, Garcia’s, Martis, sluis, de Geus) en al die mensen die het lieten gebeuren en niet ingrepen (Chos Romero en Reinald Curiel). Zowel de eerste als tweede types keihard aanpakken nu

 15. …..”Maar, de lening wordt niet bij voorbaat kwijtgescholden, zoals de eilanden vragen. “Want daarvoor is er te veel gebeurd”, aldus Knops”…..

  Ja in de zakken van vele (ex) politici, (ex) ministers van “onderwijzen”, RvC leden die nu ook braaf op social media mee zitten te ageren tegen de huidige situatie, maar daarvoor gewoon mee hebben gedaan met eten uit de ruif

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties