ParadiseFM | Interim-directeur CBCS dient ontslag in

Bob-Traa CBCS | Extra

De interim-directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten, de Nederlandse econoom Bob Traa, heeft zijn ontslag ingediend. Dat maakte de bank vandaag bekend.

Traa was dit jaar binnengehaald om orde op zaken te stellen, maar vertrekt ‘vanwege persoonlijke omstandigheden’. Traa werkte dertig jaar voor het Internationaal Monetair Fonds.

De regeringen van Curaçao en Sint Maarten lieten eerder dit jaar na om te reageren op de aanbeveling van Traa door de Raad van Commissarissen van de Centrale Bank. Vandaar dat hij aan de slag ging als ad interim. Het is niet bekend of dat de reden voor ontslag is. Traa legt op 31 december officieel zijn functie neer.

Bron: ParadiseFM

11 Reacties op “ParadiseFM | Interim-directeur CBCS dient ontslag in

 1. Drechi pa bosnan Tur

  Another one bites the dust!!!!!!!!
  Wie volgt?

 2. Curacao revisited

  Mind my words: de ennia jaarrekeningen worden zonder blikken of blozen goedgekeurd en wij gaan verder alsof er niets gebeurd is.

 3. De tent uitgetreiterd dus

 4. De tweede “Europese” directeur, die om persoonlijke redenen vertrekt,
  Het zou me niet verbazen als deze heren zwaar en onsportief tegengewerkt zijn in hun poging om de troebele en defecte bestuurscultuur van vriendjespolitiek en corruptie te saneren,
  In de weggelegd door een gevestigde orde van semi kundige dicta -Ministers en co-directeuren die geen tegenspraak dulden en niet gebaat zijn bij een beter en transparanter Centrale Bank en Ziekenhuis bestuur.

  In Suriname hebben ze Bouterse
  Op Curacao hebben we Suzy en Gijsbertha.

 5. ……..”Leila en jardim hebben geen track record van change management in de financiële wereld en hebben er de ruggegraat niet voor”…….

  Succesvol uitvoeren van Change management vergt 0.a. dat de top van onbesproken gedrag is en een mentaliteit van Integriteit, good working ethics en transparantie moet uitdragen, gaat best moeilijk als je zelf in het verleden hier en daar wat “smetjes” hebt opgelopen mbt je work ethics, transparantie en integriteit en via politieke connecties aan je posities en voordeeltjes gekomen bent.

 6. Curacao revisited

  Leila en jardim gaan geen structurele veranderingen doorvoeren: moderner toezicht (Basel III, solvency II, nieuw pensioen stelsel) data driven audits, transparantie rentes en bank kosten. Leila en jardim hebben geen track record van change management in de financiële wereld en hebben er de ruggegraad niet voor

 7. ……..”Van Leila en jardim hoeven we niets te verwachten typische brandjes blussers”……[email protected]

  Ja beiden meerjarig geworteld en geteeld op een typische politiek gekleurde overheids (NV ) bodem. Jose Jardim, die royaal zou zijn beloond door KPMG/Bearingpoint founder en Leila die jaren als CEO de jaarrekening van UTS heeft verxorgd, met de nodige omissies inzake de datacentra activiteiten. (Bron: blog koninkrijksbelangen maximus moordmotief)

 8. Curacao revisited

  Ik had al geen hoge pet van Cbcs en het vertrek van Traa bevestigd dit alleen maar. Van Leila en jardim hoeven we niets te verwachten typische brandjes blussers. Zou mij niets verbazen als Gilbert Martina een baantje bij Cbcs krijgt

 9. …..”orde op zaken stellen lukt al helemaal niet als er vriendjes van de regering in het bedrijf werken.” ……

  De beerput zal een keer opengaan, en dan zal zichtbaar worden hoeveel de directeuren daar al die jaren weggesnaaid hebben, net als bij de BZV. Ook Bouterse moest er vandaag aan geloven.

 10. “Je moet niet slimmer zijn dan de Minister”. Dat is niet zo moeilijk met de in en in corrupte minister Gijsbertha.

 11. Tsja, je moet niet slimmer zijn dan de ministers. En orde op zaken stellen lukt al helemaal niet als er vriendjes van de regering in het bedrijf werken. Want de beerput moet gesloten blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *