26 C
Willemstad
• vrijdag 23 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Rapport over klimaatbeheersing op scholen overhandigd aan regering

Een rapport over klimaatbeheersing op scholen is klaar en aan de regering overhandigd. Dat zei de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Sithree van Heydoorn...

Nu.cw | Snackbar Lik je Vingers in Saliña afgebrand

In snackbar Lik je Vingers in Saliña heeft in de nacht van woensdag op donderdag brand gewoed. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Bij aankomst van de...

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Inter-Continental University of the Caribbean dit jaar 60 afgestudeerden

HomeMediaParadiseFM | Inter-Continental University of the Caribbean dit jaar 60 afgestudeerden
Inter-Continental University of the Caribbean (ICUC) | Foto 2018

Tijdens een indrukwekkende ceremonie hebben afgelopen zaterdag 60 studenten van de Inter-Continental University of the Caribbean, hun bul gekregen.

In zijn toespraak liet professor Valdemar Marcha weten trots te zijn op de hoeveelheid studenten die dit jaar afstuderen. Verder zei hij tegen de studenten dat zij Curacao nu vooruit kunnen helpen.

De universiteit biedt een reeks studies op sociaaleconomisch gebied aan.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Een universiteit is een onderwijsinstelling in het hoger onderwijs die ingericht is om wetenschappelijk onderwijs te bieden en wetenschappelijk onderzoek te verrichten.Ze verzorgt academische opleidingen en verleent academische graden.

  Lijkt me geen universiteit…

 2. een universiteit is volgens mij een instituut dat ook aan onderzoek en publicaties doet, maar daar halen ICUC en UoC nooit het nieuws mee. Ze halen wel het nieuws door stagiaires tot de orde te roepen.

 3. Ik ben benieuwd of de naam, Roel van Duijn iemand wat zegt, volgens mij niet. Nou Roeland Hugo Gerrit (Roel) van Duijn was ooit wethouder in Amsterdam voor de PPR en kwam met het idiote idee om het vak liefde op school te geven.

  Ik moet wel bij zeggen dat het in de periode van de flowerpower was, “make love not war” dus wij kunnen Roel niet helemaal voor gek verklaren.

  Als wij nu zien hoe onze maatschappij elke dag achteruit gaat, hoe een kleine groep steeds rijker wordt en de grote massa steeds armer, wil ik een voorstel doen om het vak solidariteit op school te introduceren.

  Wij hebben hier op Curaçao veel scholen met een christelijke achtergrond, zowel katholiek als protestant. Het beeld dat ik van Jezus heb is iemand die brood en vis onder de armen verdeelde, dus voor Jezus was solidair zijn met de armen heel belangrijk, laten we gerust zeggen zijn levensmissie.

  Een groot deel van de problemen die we nu hebben heeft te maken met gebrek aan solidariteit, politici die aan zelfverrijking doen, corrupte bestuurders, ga zo maar door.

  De vraag is hoe is dit mogelijk als wij weten dat veel van de volwassenen hier ooit op een christelijke school hebben gezeten dus de vraag is waar is het fout gegaan?

  Ik wil het niet zo gek maken om te roepen dat directrices van christelijke scholen aan hun haar gesleept moeten worden, maar we moeten het christelijke onderwijs wel tegen het licht houden.

 4. Volgens Valdemar Marcha, “dat deze studentenj Curacao nu vooruit kunnen helpen.” Het wordt tijd dat Valdemar Marcha van zijn welverdiend pensioen gaat genieten, laat wetenschap aan slimme intelligente mensen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties