31 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Grote economische schade door black-out

HomeMediaParadiseFM | Grote economische schade door black-out
Aqualectra is benieuwd hoe de situatie vandaag verloopt, maar verwacht geen grote problemen | Cartoon Pa Stechi

Het Antilliaans Dagblad meldt vandaag dat de economie van Curaçao een grote deuk heeft opgelopen door de black-out van gisteren.

Als gevolg daarvan lag de algehele productie vrijwel plat op het eiland. Veel ondernemers zouden ook boos zijn over de problemen bij Aqualectra.

Aqualectra houdt vandaag de situatie in het elektriciteitsnet nauwlettend in de gaten. De afgelopen weken waren er onverklaarbare fluctuaties in het net. Dat was ook de reden waarom de machines gisterochtend uitvielen. Aqualectra is benieuwd hoe de situatie vandaag verloopt, maar verwacht geen grote problemen.

Bron: ParadiseFM

2 reacties

 1. Het zal wel waar zijn dat er in de productiecapaciteit is geïnvesteerd, maar daar is het (als ik alles goed interpreteer) juist níet fout gegaan. Het schijnt mis te zijn gegaan in het transport-/distributienet. En of daarin voldoende is geïnvesteerd, betwijfel ik omdat (zo te horen) men geen actuele belastingsstromen kan detecteren. Nogmaal, “netbeheer” is een vak. Een onafhankelijk onderzoek door deskundigen van bijv. KEMA, DNV GL, Netbeheer Nederland, TU Delft, TU Eindhoven lijkt mij wenselijk.

 2. Het vertrouwen is al jaren lang zoek.

  Wat een scherts vertoning.
  Al weken worden we afgesloten van stroom. Al weken voor de 1e black-out ging het mis. En nu weer. Het is niet van vandaag of gisteren.

  Schakelen omdat je de capaciteit niet hebt. Kapotte transformatoren waardoor er een asynchrone spanning op het net komt te staan. Zekeringen die eruit branden. Een uitermate kwetsbaar distributie net. Allemaal eerdere technische problemen. En nu weer voltagefluctuaties, fluctuerende wind. Het moet niet gekker worden.

  Nee heer Jonis, jij bent alleen maar bezig met je eigen salaris binnen te harken en hebt geen benul waar je mee bezig bent. Jij ontvangt dat salaris omdat wij de illusie hadden dat jij die langdurige optimale stroomvoorziening zou creëren. In plaats daarvan ben jij alleen maar bezig met je eigen bedje te spreiden.

  Hoe groot moet jouw oprotpremie zijn?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties