29 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Directeur Banco di Caribe ontkent financiële problemen

HomeMediaParadiseFM | Directeur Banco di Caribe ontkent financiële problemen
Banco di Caribe heeft volgens Simon de afgelopen dagen juist veel aanvragen gekregen van oud-cliënten van de Girobank die een nieuwe rekening willen openen. | Vincent Jannink-ANP

Directeur van Banco di Caribe, Fons Simon, heeft vandaag in de EXTRA gezegd dat zijn bank solide is en geen financiële problemen kent.

Hij reageert daarmee op negatieve berichten op sociale media. Die waren ontstaan nadat Banco di Caribe bekend had gemaakt haar filiaal in Punda te gaan sluiten omdat er minder cliënten komen.

Banco di Caribe heeft volgens Simon de afgelopen dagen juist veel aanvragen gekregen van oud-cliënten van de Girobank die een nieuwe rekening willen openen.

Bron: ParadiseFM

25 reacties

 1. …..”En die zekerheid bestaat eruit dat je premies in de zakken terecht komen van dure directeuren, dure toezichthouders en dure advocaten?!”….

  Vergeet de (dure) Raad van Commissarissen niet. Die bij Giro, maar ook de Ennia, Aqualectra, UTS, BZV etc hun toezichtstaak grandioos verzaakt hebben.

  Het is net een pyramide spel, waarbij de premiebetalers en de rekeninghouders geld inleggen en de directeuren, RvC, en Toezichthouders en advocaten er met de buit van doorgaan.
  Waarom zouden we genoegen nemen met directeuren die substandaard directeursverdrag vertonen maar wel een mulinational salaris krijgen.

 2. @Knoek-koe: wel grappig dat ENNIA nu reclames maakt met “ondernemen met de zekerheden van ENNIA”. En die zekerheid bestaat eruit dat je premies in de zakken terecht komen van dure ENNIA directeuren, dure toezichthouders en dure advocaten?!

 3. Volgens de centrale bank staat de BdC onder super visie van de CBSC. Net als alle andere financiële instellingen en staat het niet onder curatele.

 4. Fons Simon, heeft vandaag in de EXTRA gezegd dat zijn bank solide is en geen financiële problemen kent.

  Waarom zou maar ook één iemand op Curaçaode woorden van deze Ansary vazal serieus moeten nemen?

  Was ook voorbestemd om “presidente” van toen nog RBTT te worden. Maar hebben ze in T&T gauw van afgezien. Ging van geen meter.

  Hoeveel bonus heeft u ontvangen de afgelopen jaren meneer Fons Simons?

 5. Banco di Caribe staat onder curatele van de centrale bank dus men kan zeggen dat het bij die bank wel goed gaat is raadselachtig. Als je onder curatele staat is er iets aan de hand. Het is aangeraden om ook bij Banco di Caribe je geld weg te halen.

 6. De daders van dit debacle met de Girobank behoren achter de tralies te zitten + f
  kaalgeplukt te worden voor de financiele misère die ze veroorzaakt hebben.

 7. Helemaal eens in deze met drechi: de mensen die op dit eiland geboren zijn hebben het eiland opgebouwd en hebben ook het recht het eiland af te breken.
  Nos mes por (behalve op gebied van politiek, corruptie, Financieel toezicht, gezondheidszorg, onderwijs, energie en water, import heffingen, vliegtuig maatschappijen en nog enkele sectoren maar zijn de enige uitzonderingen op nos mes por)

 8. Ik zie dat we weer aardig afdwalen van het onderwerp. Het artikel ging over Banco di Caribe en niet over Drechi.

  Voor het eiland zou het een totale ramp zijn wanneer nu ook Banco di Caribe omvalt. Zeer velen hebben daar rekeningen lopen en wanneer dat geld verdampt dan stort de economie van het eiland wel redelijk in elkaar. Gisteren hoorde ik van een man die 32.000 NAF op zijn rekening bij de Giro heeft staan, daarvan moet hij 22.000 NAF afschrijven. Dat zijn trieste gevallen en dit alleen omdat we te maken hebben met het allom bekende mismanagement en graaiwerk.
  De daders van dit debacle met de Girobank behoren achter de tralies te zitten en wanneer Banco di Caribe ook is leeggetrokken door Ansary dan behoort die man hier op Curacao in de gevangenis te zitten, niet in de VS. En dan mogen alle gedupeerden bij hem op bezoek.

 9. @Wim:
  Binnenkomen? BINNENKOMEN???
  Ik ben hier geboren mevrouw……. Niet welkom op mijn EIGEN eiland?
  Whuahauahauahauahauaahahahahahaaaaa!!!
  En als ik door de CP of de Redactie in het vervolg bijvoorbeeld gecensureerd word, het zij zo!!!
  Denken jullie nu echt dat ik er een boterham minder door eet?????? :) :) :)

 10. Weer een comment van Drechi verwijderd. Erg hardleers dit mannetje.

  Zielig dat mensen die weten dat ze ergens niet welkom zijn er toch steeds weer proberen binnen te komen.

 11. @Drechi. Dat je samen met Roberto op wil trekken is een teken aan de wand.
  Had gedacht dat je intellectueler was. Want wat die Roberto allemaal uitkraamt is het brallen van een persoon die een iq heeft van -1.

 12. Esta bunita mi dushi Corsow ta…………………………….que belleza. Besos y abrazos para ti Curazao. Siempre te recodaré. Jamás te olvidaré. La perla del caribe, y que perla.

 13. Onzin. Overal ter wereld sluiten banken hun filialen, want de diensten die zij voorheen aanboden, zijn in de huidige moderne digitale wereld volstrekt overbodig geworden. Dus waarom zou je als bank nog een filiaal openhouden, waar bijna geen hond komt. Is puur een kostenpost geworden.

  Vroeger moest je bij een bezoek aan een bank en vooral op Curaçao zo ongeveer een lunch- en dinerbox meenemen, zolang duurde het voordat je eindelijk aan de beurt was.

  Nee gelukkig bestaat er al jaren internet bankieren, automatische afschrijvingen, pinnen met of zonder pincode of contactloos betalen (met je smartphone). Een giga relaxte verbetering. Al zeker in geen 20 jaar een bank van binnen gezien en dat bevalt uitstekend.

 14. Oei, volgende handlanger van Ansary die ten onder gaat. Hij heeft het lang vol kunnen houden maar controleer de BDC jaarrekeningen maar. Hoop oninbare schulden eveneens van familielid Ennia……………zols van Traa zegt direkt de problemen aanpakken en niet laten door etteren.

 15. Wat zou hij anders kunnen zeggen? Je wil geen vertrouwen kwijt raken en een run op je bank creëren. Of hij nu gelijk heeft of niet; dit is het enige dat hij kan zeggen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties