ParadiseFM | Directeur Banco di Caribe ontkent financiële problemen

Banco di Caribe heeft volgens Simon de afgelopen dagen juist veel aanvragen gekregen van oud-cliënten van de Girobank die een nieuwe rekening willen openen. | Vincent Jannink-ANP

Directeur van Banco di Caribe, Fons Simon, heeft vandaag in de EXTRA gezegd dat zijn bank solide is en geen financiële problemen kent.

Hij reageert daarmee op negatieve berichten op sociale media. Die waren ontstaan nadat Banco di Caribe bekend had gemaakt haar filiaal in Punda te gaan sluiten omdat er minder cliënten komen.

Banco di Caribe heeft volgens Simon de afgelopen dagen juist veel aanvragen gekregen van oud-cliënten van de Girobank die een nieuwe rekening willen openen.

Bron: ParadiseFM

25 Reacties op “ParadiseFM | Directeur Banco di Caribe ontkent financiële problemen

 1. …..”En die zekerheid bestaat eruit dat je premies in de zakken terecht komen van dure directeuren, dure toezichthouders en dure advocaten?!”….

  Vergeet de (dure) Raad van Commissarissen niet. Die bij Giro, maar ook de Ennia, Aqualectra, UTS, BZV etc hun toezichtstaak grandioos verzaakt hebben.

  Het is net een pyramide spel, waarbij de premiebetalers en de rekeninghouders geld inleggen en de directeuren, RvC, en Toezichthouders en advocaten er met de buit van doorgaan.
  Waarom zouden we genoegen nemen met directeuren die substandaard directeursverdrag vertonen maar wel een mulinational salaris krijgen.

 2. Curacao revisited

  @Knoek-koe: wel grappig dat ENNIA nu reclames maakt met “ondernemen met de zekerheden van ENNIA”. En die zekerheid bestaat eruit dat je premies in de zakken terecht komen van dure ENNIA directeuren, dure toezichthouders en dure advocaten?!

 3. Volgens de centrale bank staat de BdC onder super visie van de CBSC. Net als alle andere financiële instellingen en staat het niet onder curatele.

 4. Fons Simon, heeft vandaag in de EXTRA gezegd dat zijn bank solide is en geen financiële problemen kent.

  Waarom zou maar ook één iemand op Curaçaode woorden van deze Ansary vazal serieus moeten nemen?

  Was ook voorbestemd om “presidente” van toen nog RBTT te worden. Maar hebben ze in T&T gauw van afgezien. Ging van geen meter.

  Hoeveel bonus heeft u ontvangen de afgelopen jaren meneer Fons Simons?

 5. Banco di Caribe staat onder curatele van de centrale bank dus men kan zeggen dat het bij die bank wel goed gaat is raadselachtig. Als je onder curatele staat is er iets aan de hand. Het is aangeraden om ook bij Banco di Caribe je geld weg te halen.

 6. Kijk de BDC biedt nog steeds hypotheken aan dus je zou denken dat er gekd genoeg zit.

 7. Mag ik ook wat zeggen?

  De daders van dit debacle met de Girobank behoren achter de tralies te zitten + f
  kaalgeplukt te worden voor de financiele misère die ze veroorzaakt hebben.

 8. Curacao revisited

  Helemaal eens in deze met drechi: de mensen die op dit eiland geboren zijn hebben het eiland opgebouwd en hebben ook het recht het eiland af te breken.
  Nos mes por (behalve op gebied van politiek, corruptie, Financieel toezicht, gezondheidszorg, onderwijs, energie en water, import heffingen, vliegtuig maatschappijen en nog enkele sectoren maar zijn de enige uitzonderingen op nos mes por)

 9. Ik zie dat we weer aardig afdwalen van het onderwerp. Het artikel ging over Banco di Caribe en niet over Drechi.

  Voor het eiland zou het een totale ramp zijn wanneer nu ook Banco di Caribe omvalt. Zeer velen hebben daar rekeningen lopen en wanneer dat geld verdampt dan stort de economie van het eiland wel redelijk in elkaar. Gisteren hoorde ik van een man die 32.000 NAF op zijn rekening bij de Giro heeft staan, daarvan moet hij 22.000 NAF afschrijven. Dat zijn trieste gevallen en dit alleen omdat we te maken hebben met het allom bekende mismanagement en graaiwerk.
  De daders van dit debacle met de Girobank behoren achter de tralies te zitten en wanneer Banco di Caribe ook is leeggetrokken door Ansary dan behoort die man hier op Curacao in de gevangenis te zitten, niet in de VS. En dan mogen alle gedupeerden bij hem op bezoek.

 10. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 11. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 12. Eigen eiland, Drechi?

  Met welk slavenschip zijn je voorouders ooit binnengekomen?

 13. Drechi pa bosnan Tur

  @Wim:
  Binnenkomen? BINNENKOMEN???
  Ik ben hier geboren mevrouw……. Niet welkom op mijn EIGEN eiland?
  Whuahauahauahauahauaahahahahahaaaaa!!!
  En als ik door de CP of de Redactie in het vervolg bijvoorbeeld gecensureerd word, het zij zo!!!
  Denken jullie nu echt dat ik er een boterham minder door eet?????? 🙂 🙂 🙂

 14. Weer een comment van Drechi verwijderd. Erg hardleers dit mannetje.

  Zielig dat mensen die weten dat ze ergens niet welkom zijn er toch steeds weer proberen binnen te komen.

 15. @Drechi. Dat je samen met Roberto op wil trekken is een teken aan de wand.
  Had gedacht dat je intellectueler was. Want wat die Roberto allemaal uitkraamt is het brallen van een persoon die een iq heeft van -1.

 16. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze regels

 17. Esta bunita mi dushi Corsow ta…………………………….que belleza. Besos y abrazos para ti Curazao. Siempre te recodaré. Jamás te olvidaré. La perla del caribe, y que perla.

 18. Waarom zou iemand op dit eiland nog in de verklaringen van een bankdirecteur die voor Ansary werkt geloven.

 19. Onzin. Overal ter wereld sluiten banken hun filialen, want de diensten die zij voorheen aanboden, zijn in de huidige moderne digitale wereld volstrekt overbodig geworden. Dus waarom zou je als bank nog een filiaal openhouden, waar bijna geen hond komt. Is puur een kostenpost geworden.

  Vroeger moest je bij een bezoek aan een bank en vooral op Curaçao zo ongeveer een lunch- en dinerbox meenemen, zolang duurde het voordat je eindelijk aan de beurt was.

  Nee gelukkig bestaat er al jaren internet bankieren, automatische afschrijvingen, pinnen met of zonder pincode of contactloos betalen (met je smartphone). Een giga relaxte verbetering. Al zeker in geen 20 jaar een bank van binnen gezien en dat bevalt uitstekend.

 20. Waar rook is , is vuur .

 21. Curacao revisited

  volgens drechi mogen wij niet kritisch zijn op deze “top” bestuurders

 22. Mag ik ook wat zeggen?

  Gelijk je geld weghalen, deze man is van het zelfde kaliber als andere gecompromiteerde “zwaargewichten”

 23. BdC is van dezelfde eigenaar als Ennia.

  Waarom zou die alleen Ennia leeghalen?

  Wie tekent de jaarrekening van BdC? Ook Victor Bergisch?

 24. Oei, volgende handlanger van Ansary die ten onder gaat. Hij heeft het lang vol kunnen houden maar controleer de BDC jaarrekeningen maar. Hoop oninbare schulden eveneens van familielid Ennia……………zols van Traa zegt direkt de problemen aanpakken en niet laten door etteren.

 25. Wat zou hij anders kunnen zeggen? Je wil geen vertrouwen kwijt raken en een run op je bank creëren. Of hij nu gelijk heeft of niet; dit is het enige dat hij kan zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *