ParadiseFM | Deadline liquiditeitssteun verloopt morgen

Dat maakt Staatssecretaris Raymond Knops duidelijk in een brief.

Als Curaçao niet voor morgen 17.00 Nederlandse tijd het voorstel van Nederland heeft geaccepteerd, vervalt dit.

Dat maakt Staatssecretaris Raymond Knops duidelijk in een brief. Verdere financiële steun vanuit Nederland is afhankelijk van de bereidheid van Curaçao om hervormingen door te voeren.

Als de hervormingen inderdaad worden doorgevoerd de komende weken, wordt er begin juli weer gepraat over meer financiële hulp voor de rest van het jaar.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

De Rijksministerraad cornavirusmaatregelen liquiditeitsvoorwaarden voor Aruba, Sint Maarten en Curacao. Met dank aan een trouwe lezer. Indien niet leesbaar en/of downloadbaar in verschillende browsers, klik hier in PDF.

2020 05 13 – RMR 2de Liquid… by Knipselkrant Curacao on Scribd

7 Reacties op “ParadiseFM | Deadline liquiditeitssteun verloopt morgen

 1. Piet Heniger

  Zullen we morgen om 11.00 uur gewoon gaan toeteren als we ons op de openbare weg bevinden? Schijt aan correct andersdenkenden!

 2. Ik kan mij niet voorstellen dat William Marlin van ST. Maarten met de eisen van Nederland akkoord zal gaan gezien zijn eerdere dwarsliggerij bij alles wat Nederland ook maar voorstelt. Dat wordt nog wat. Of zal hij -moeten- inbinden? Maar ja zeggen, geld ontvangen en dan nee doen is natuurlijk ook geen onmogelijk scenario.

 3. Dit kan de Curacaose politiek natuurlijk niet aan en is er nu dus een crisis ontstaan.
  A bridge too far, dus besluiten zij het ontslag van dit kabinet in te dienen bij ms Lucille George-Wout, die “wellicht” de ontslagaanvraag in beraad houdt totdat op de aanvraag is beslist.
  Of is dit nu wishful thinking?
  Ik vind wel dat erbij haast is geboden. Het Land C moet geregeerd worden want we zijn allemaal eens dat het zo niet langer kan.

 4. Curacao revisited

  “omdat ze niet mogen beslissen voor het parlement en de CBCS.”
  CBCS heeft zo een goede reputatie, die wil je echt niet onder DNB laten komen vallen

 5. “Als Curaçao niet voor morgen 17.00 Nederlandse tijd het voorstel van Nederland heeft geaccepteerd, vervalt dit.

  Dat maakt Staatssecretaris Raymond Knops duidelijk in een brief. Verdere financiële steun vanuit Nederland is afhankelijk van de bereidheid van Curaçao om hervormingen door te voeren.”

  De hervormingen zijn nodig om op langere termijn het eiland te laten staan op eigen benen. Dat het eiland daarna daadwerkelijk kan verklaren : “onze autonomia is heilig” want het eiland bloeit.

  Maar als het huidig apparaat dat niet onder ogen wilt zien en de blinde oog draait naar corruptie en alleen maar streeft naar eigen belang dan is het een loze zaak.

  Nederland heeft aangegeven willing te zijn een miljard euro over fases aan te bieden voor de toekomst van de eilanden. Maar zonder enig toezicht is het weggegooid geld. En dat is geen opinie, het is feit.

 6. Joep Meloen

  Het zou mij niets verbazen wanneer Curacao morgen alleen met de 25 % aan komt zetten en dan vervolgens erbij zegt dat ze meer tijd nodig hebben omdat ze niet mogen beslissen voor het parlement en de CBCS.
  Een groter brevet van onvermogen kun je jezelf niet geven, dus bewijst zo’n antwoord eens te meer dat de opstelling van Nederland geheel terecht is.

 7. Lionfish

  Knops for president !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *