25 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 10:02

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...

PBC | Grapperhaus wil onderzoek naar oververtegenwoordiging migraten in strafrechtketen

Persbureau Curacao Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in Nederland gaat onderzoek uitvoeren naar de oververtegenwoordiging van mensen met een migratieachtergrond. Die verschilt in de verschillende fases...

PBC | Curaçao krijgt informatiecentrum Europese Unie

Persbureau Curacao Curaçao krijgt een informatiecentrum over de Europese Unie. Een initiatief van de Kamer van Koophandel en de Stichting Caribische belasting en Europawinkel. De Europese Commissie in...

PBC | Inspectie controleert 21 winkels en restaurants

Persbureau Curacao De Inspectie heeft een groot aantal restaurants een waarschuwing gegeven omdat zij zich niet aan de coronaregels houden. 21 zeken kregen een bezoekje. In de meeste gevallen...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaParadiseFM | Deadline liquiditeitssteun verloopt morgen

ParadiseFM | Deadline liquiditeitssteun verloopt morgen

Dat maakt Staatssecretaris Raymond Knops duidelijk in een brief.

Als Curaçao niet voor morgen 17.00 Nederlandse tijd het voorstel van Nederland heeft geaccepteerd, vervalt dit.

Dat maakt Staatssecretaris Raymond Knops duidelijk in een brief. Verdere financiële steun vanuit Nederland is afhankelijk van de bereidheid van Curaçao om hervormingen door te voeren.

Als de hervormingen inderdaad worden doorgevoerd de komende weken, wordt er begin juli weer gepraat over meer financiële hulp voor de rest van het jaar.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

De Rijksministerraad cornavirusmaatregelen liquiditeitsvoorwaarden voor Aruba, Sint Maarten en Curacao. Met dank aan een trouwe lezer. Indien niet leesbaar en/of downloadbaar in verschillende browsers, klik hier in PDF.

2020 05 13 – RMR 2de Liquid… by Knipselkrant Curacao on Scribd

7 reacties

 1. Zullen we morgen om 11.00 uur gewoon gaan toeteren als we ons op de openbare weg bevinden? Schijt aan correct andersdenkenden!

 2. Ik kan mij niet voorstellen dat William Marlin van ST. Maarten met de eisen van Nederland akkoord zal gaan gezien zijn eerdere dwarsliggerij bij alles wat Nederland ook maar voorstelt. Dat wordt nog wat. Of zal hij -moeten- inbinden? Maar ja zeggen, geld ontvangen en dan nee doen is natuurlijk ook geen onmogelijk scenario.

 3. Dit kan de Curacaose politiek natuurlijk niet aan en is er nu dus een crisis ontstaan.
  A bridge too far, dus besluiten zij het ontslag van dit kabinet in te dienen bij ms Lucille George-Wout, die “wellicht” de ontslagaanvraag in beraad houdt totdat op de aanvraag is beslist.
  Of is dit nu wishful thinking?
  Ik vind wel dat erbij haast is geboden. Het Land C moet geregeerd worden want we zijn allemaal eens dat het zo niet langer kan.

 4. “omdat ze niet mogen beslissen voor het parlement en de CBCS.”
  CBCS heeft zo een goede reputatie, die wil je echt niet onder DNB laten komen vallen

 5. “Als Curaçao niet voor morgen 17.00 Nederlandse tijd het voorstel van Nederland heeft geaccepteerd, vervalt dit.

  Dat maakt Staatssecretaris Raymond Knops duidelijk in een brief. Verdere financiële steun vanuit Nederland is afhankelijk van de bereidheid van Curaçao om hervormingen door te voeren.”

  De hervormingen zijn nodig om op langere termijn het eiland te laten staan op eigen benen. Dat het eiland daarna daadwerkelijk kan verklaren : “onze autonomia is heilig” want het eiland bloeit.

  Maar als het huidig apparaat dat niet onder ogen wilt zien en de blinde oog draait naar corruptie en alleen maar streeft naar eigen belang dan is het een loze zaak.

  Nederland heeft aangegeven willing te zijn een miljard euro over fases aan te bieden voor de toekomst van de eilanden. Maar zonder enig toezicht is het weggegooid geld. En dat is geen opinie, het is feit.

 6. Het zou mij niets verbazen wanneer Curacao morgen alleen met de 25 % aan komt zetten en dan vervolgens erbij zegt dat ze meer tijd nodig hebben omdat ze niet mogen beslissen voor het parlement en de CBCS.
  Een groter brevet van onvermogen kun je jezelf niet geven, dus bewijst zo’n antwoord eens te meer dat de opstelling van Nederland geheel terecht is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties