ParadiseFM | Curacao moet vandaag bezuinigingsplan inleveren

De vier loonstrookjes van overheids nv directeuren Philip Martis (SVB), Yamil Lasten (Curoil), Franklin Sluis (BTP) en Paul de Geus (UTS)

WILLEMSTAD – Vandaag is er een belangrijke deadline voor de regering van Curaçao. In de voorwaarden voor de tweede coronalening van Nederland staat dat Curaçao voor 15 juli moet aangeven hoe ze 12.5 procent gaan korten op de arbeidsvoorwaarden van ambtenaren en werknemers bij overheids-nv’s.

Er is nog geen akkoord getekend en als Curaçao niet uiterlijk vandaag aangeeft aan het Cft hoe de bezuiniging gaat plaatsvinden, krijgt het niet het tweede deel van de lening.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

Onder de samenvatting Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Met hervormingen toezicht en handhaving financiele (trust met gok) sector gehighlighted. Klik hier voor het document als u met uw browser het onderstaand Scribd document niet kan lezen of downloaden.

Toezicht Financiele sector

2020 07 06 – HERVORMINGEN TRUST en GOKSECTOR Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten D1 p.9

D.1 Er wordt een integrale doorlichting van de financiële sector uitgevoerd door een externe onafhankelijke partij. Op basis van de uitkomsten van deze doorlichting worden maatregelen geformuleerd om tekortkomingen te adresseren. Opdracht is uitgezet voor 15 september 2020. Het tijdpad voor vervolgacties wordt bepaald op basis van de uitvoeringsagenda.

2020 07 06 – HERVORMINGEN TRUST en GOKSECTOR Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten D2 en D5 p.10

D.2 Er wordt een integrale doorlichting van het stelsel van toezicht (wet- en regelgeving, toezichtbeleid) op de financiële markten uitgevoerd door een externe onafhankelijke partij. Op basis van de uitkomsten van deze doorlichting worden maatregelen geformuleerd om tekortkomingen te adresseren. Opdracht is uitgezet voor 15 september 2020. Het tijdpad voor vervolgacties wordt bepaald op basis van de uitvoeringsagenda.

D.5 De governance van de CBCS wordt versterkt, conform internationale best practices waaronder door het scheiden van verschillende taken binnen de CBCS. Plan van aanpak aanpassing corporate governance is uiterlijk op 15 september 2020 gereed.

Versterken Rechtstaat

2020 07 06 – HERVORMINGEN TRUST en GOKSECTOR Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten H2 p.15

2020 07 06 – HERVORMINGEN TRUST en GOKSECTOR Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten H19 p.17

H.19 Curaçao komt met een getrapt plan voor de modernisering en hervorming van het aanbod van online-kansspelen. Dit plan bevat tevens een realistisch tijdpad met bijbehorende mijlpalen. De modernisering en hervorming omvat ten minste: 1. Wet- en regelgeving die voorziet in een onafhankelijke toezichthouder op online kansspelen. Zij verstrekt ook licenties en handhaaft indien nodig, waarbij als uiterste interventie de licentie kan worden ingetrokken. 2. Waarborgen dat aanbieders van online kansspelen vanuit Curaçao handelen. Tijdpad: Vóór 1 januari 2021: plan voor onderdeel 1 gereed. Vóór 1 juli 2021: plan voor onderdeel 2 gereed. Bijzonderheden: Onderlinge samenhang bezien met H.2.

Aanvullende informatie

Klik hier voor aanvullende documenten op de website van de Tweede Kamer.

2020 07 xx – Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten coronaviruslening 3e tranche by Knipselkrant Curacao on Scribd

5 Reacties op “ParadiseFM | Curacao moet vandaag bezuinigingsplan inleveren

 1. Vóór 15 juli een akkoordverklaring?
  Dan zijn ze al 1 dag te laat.

 2. Knoek-koe

  Saneer deze diepe “pos di pupu”, NL .
  Al die WIC roeperts varen wel bij deze overlopende beerput die we overheid noemen….

 3. NL hou je poot stijf!

 4. Hoe Dan ook het geeft de weerzin tegen hervorming, en arrogantie aan.
  Wij laten zien dat we ze niet nodig hebben, en dat we ons niets oplaten dringen. Dit zijn echt fatsoenlijke bestuurders.
  Ongeveer de helft van de bevolking is afhankelijk van buitenlandse voedselhulp.
  En de arrogantie naar de helpende hand is erger als die van een valse westpunter.
  En dus gaat Nederland door met voedselhulp en betalingen van ambtenaren.
  Nederland zou accuut moeten stoppen met de hulp. En dan kijken hoelang het dan gaat duren voordat er gereageerd gaat worden. Wedden dat het binnen 24uur kan?

 5. Fred Schiedam

  “…… staat dat Curaçao voor 15 juli moet aangeven ……”
  Er staat toch niet OP 15 juli??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *