ParadiseFM | CTB start groot schoonmaakproject

Hiervoor is drie miljoen gulden beschikbaar gesteld door het ministerie van Economische Ontwikkeling.

Het Curacaose toerismebureau CTB is een grote schoonmaakactie begonnen in de toeristische gebieden van Curaçao.

Hiervoor is drie miljoen gulden beschikbaar gesteld door het ministerie van Economische Ontwikkeling. Het project zal een jaar duren en er zijn al meer dan dertig aannemers aangetrokken. Alle aannemers nemen een bepaald gebied voor hun rekening om er zo voor te zorgen dat het eiland schoon blijft. Onderdeel van de schoonmaakcampagne is dat er aandacht zal worden besteed aan een project van bewustwording voor de bevolking.

Op die manier kan er worden gezorgd dat het eiland voor langere tijd schoon blijft, zeker op de toeristische gebieden. Dat heeft Hugo Clarinda dit weekend namens het Curaçaose toerismebureau gezegd.

Bron: ParadiseFM

8 Reacties op “ParadiseFM | CTB start groot schoonmaakproject

 1. 3 miljoen voor schoonmaken ???????
  Heb je daar dan aannemers voor nodig ?

  Met 15 NAF per uur kun je daar 133.333 manuren mee betalen. Haal er dan iets vanaf voor het transport naar Malpaïs, maar dat kost ook geen half miljoen op jaarbasis voor de oude truck met 1 persoon erop.
  Stel er zijn 50 schoonmaaklocaties, nou vooruit, maak er 100 van, dan heb je tussen de 2666 en 1333 uur per locatie. Dat is per week dus 51 uur per locatie !
  Ik weet niet wat je daar wilt gaan doen met 51 uur per locatie, maar het zal wel weer 7 man neerzetten die de halve dag gaan liggen te slapen, 2 uur eten en nog een uurtje werken.

  Het jatten gaat maar door op het eiland en nimmer komt het besef dat men alleen het eiland er uiteindelijk mee benadeelt.
  Het ergste is nog dat deze vorm van jatten niet door COHO gestopt zal worden, er is immers een offerte en voor NL begrippen zijn de prijzen OK, dus geeft men akkoord aan de betaling. En ik ga er vanuit dat deze fraudeurs dat ook allemaal weten.

 2. Geldverspilling, hoe lang blijft het allemaal schoon? Laat Selikor gwn zijn werk doen! Investeer dat geld maar in het onderwijs!

 3. Dit is een taak die prima onder selikor of “Servosio pa Orden Públiko” had kunnen valle.
  Maar nee, naast de miljoenensalarissen, ondermaats werk van Selikor, (weken geen vuilophaaldienst., ) moet er nog eens 3 miljoen uitgetrokken worden.

  Lijken de topambtenaren wel die zoveel consultants nodig hebben omdat de helft van de ambtenaren crytoalfabeet zijn.

  Je zou bijna denken dat deze mensen het echt niet kunnen, een bedrijf runnen, dat ze er zitten vanwege “afgirmative action”., niet vanwege hun kunde , kennis en management kwalitfiten.

 4. Ongetwijfeld heel goed bedoeld en elke schoonmaakactie is van harte welkom, ja toch? Het betalen van aannemers is bovendien aardig voor de betreffende onderneming: kassa! En die gaan opruimen. Waarna er na enige tijd weer vuil is om op te ruimen… water naar de zee dragen? Geld op? Dan doen die aannemers niets meer en moeten wij wachten op vrijwilligerswerk, Selikor, Uniek Curacao en clean-ups. Is het niet beter vooral te focussen op onderwijs, informatie en bewustwordig? Minder porko’s en minder sushi! Maar nogmaals; het is goed bedoeld en het zal hoe dan ook wat gaan helpen.

 5. 3 fucking miljoen!!!!!!!!!!!!!! Alleen maar hier….. en nergens anders

 6. Je blijft lachen op deze klip .
  Ze hadden het geld veel beter aan de wegen kunnen besteden .
  Maar ja nan mes por atrobe .
  Het is krab mijn rug en ik krab de jouwe .

 7. Een project
  Schoon maken
  Verkiezingen
  Aannemers.
  Ziet iemand het verband?
  We hebben alles laten versloffen en dan gaan we, net voor de verkiezingen, ons nog even druk maken over het zwerfvuil.
  Dat doen we door 3 miljoen te verdelen onder de bevriende aannemers. (Desnoods richten we nog even een bvtje of wat op)
  En die gaan “schoonmaken”
  Regering kan zeggen dat ze in het milieu geïnvesteerd hebben. Het is laat dus de resultaten zullen niet voor de verkiezingen zichtbaar zijn. (Positief nog negatief)
  En is weer 3 miljoen verdeeld.
  Brug 7 (heeft al iemand iets gezien?)
  Vuil ruimen 3 (zal mij verbazen dat we daar effect van zien)
  Is alweer 10 miljoen verdeeld.

 8. Na het lezen van de kop leek het er even op dat ze ondanks de korting met de resterende 28 mio iets zinvol zouden gaan doen krijgen ze 3 mio van het ministerie van economische ontwikkeling om schoon te maken. Wie was ook nog maar de chef van dit ministerie ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *