ParadiseFM | Bonaireaanse huisarts Hermelijn overleden aan corona

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Hermelijn geen corona meer had. Kort daarop is hij echter toch overleden.

De Bonairiaanse huisarts Michael Hermelijn is vannacht in het CMC op Curaçao overleden.

Hermelijn was besmet met Covid-19 en was wegens complicaties naar Curaçao gebracht. Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Hermelijn geen corona meer had. Kort daarop is hij echter toch overleden.

Het is de tweede persoon die op Curaçao overlijdt na een Corona-besmetting. In maart overleed een Nederlandse toerist in het ziekenhuis.

Bron: ParadiseFM

8 Reacties op “ParadiseFM | Bonaireaanse huisarts Hermelijn overleden aan corona

 1. Zeer triest nieuws. Ik kende Dr. Hermelijn zeer goed.Hij had zijn praktijk in het zelfde gebouw waar ik apothekeres was in de nabije botica, aan de Rooseveltweg 278 in de jaren 2003 tot 2006. Hij was een zeer goede arts,en een zeer fijne persoon. Ter tijd was hij ook mijn huisarts. Altijd bereid om zijn patienten bij te staan, zelf geen tijd genomen om te lunchen omdat zoveel mensen die s’ochtends waren gekomen, moesten geholpen worden,en die van de middag al aanwezig waren. Altijd zeer goede contact geweest tussen arts en apotheker,wat niet bij alle artsen het geval is. Dat precies hij die zoveel mensen heeft geholpen met hun gezondheid, aan Corona moest sterven is zeer triest. Hij zou zeker erg gemist worden. Ik wens zijn familie,vrienden,en patienten veel sterkte toe. Que Michael su alma ta deskansa na pas.

 2. Dit bericht roept natuurlijk vragen op, de man was huisarts, boven de 60 en diabeet dus is het aannemelijk dat hij alle voorzorgsmaatrelegen heeft genomen. Het lijkt dat het virus wel iedereen kan treffen.

  Moet zeggen dat ik toevallig het bericht op Direct TV zag en vind dat ze wel erg respectloos mee om zijn gegaan.

  De presentatrice had van die rare hair extensions (gana di kabei) en een rare carnaval feest bril op. Op die manier is het moeilijk om het nieuws serieus te nemen moet ik zeggen.

 3. bizar dat er nu al 2 patienten in het CMC zijn overleden aan Corona op een handvol totaal aantal opgenomen patienten??

 4. Kan iemand mij uitleggen waarom de heer Hermelijn bij de statistieken van Bonaire gerekend wordt en de eerste Corona dode wel bij Curacao?
  Deze patient had het virus ook opgelopen in het buitenland (NL) en niet in Curacao.

 5. Mijn ouders waren goed bevriend met Michael Hermelijn, voordat zij naar SF emigreerden. Dit is een grote shock voor iedereen. Hij was erg geliefd.

 6. Joep Meloen

  Corona zorgt niet alleen voor problemen met de longen, maar ook problemen met het hart, nieren, lever en hersenen. Het is dus heel goed mogelijk dat de corona op zich weg was, maar de schade aan andere organen zo groot was dat hij kwam te overlijden.

  Dit overlijden is toch weer een teken dat corona niet onderschat mag worden, het is en blijft een dodelijke ziekte.

 7. John Bash, als je het artikel goed leest heb je al antwoord op je eigen vragen. Hij was ‘wegens complicaties’ naar Curaçao gebracht. De Corona besmetting was nu over, maar de complicaties zijn hem fataal geworden. Zeer triest, maar niets om vraagtekens bij te zetten.

 8. Geen corona meer en kort daarna toch overleden.
  Wat is er gebeurt in die tussentijd. Heeft het medisch team gefaald? Had de arts Hermelijn meer onbekende onderiggende klachten? Denk dat een nader onderzoek van een onafhankelijke partij noodzakelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *