ParadiseFM | Aruba teleurgesteld over besluit New York

De gouverneur van New York heeft dinsdag bepaald dat reizigers uit verschillende landen, waaronder Aruba, twee weken verplicht in quarantaine moeten

De Arubaanse minister van Toerisme Dangui Oduber noemt de nieuwe coronamaatregelen van New York een klap voor het toerisme.

De gouverneur van New York, Andrew Cuomo, heeft dinsdag bepaald dat reizigers uit verschillende landen, waaronder Aruba, twee weken verplicht in quarantaine moeten als ze terugkeren naar New York. Dat is onderdeel van een nieuwe reeks corona maatregelen.

Aruba ontvangt nog steeds Amerikaanse toeristen. Veel daarvan komen uit New York. Volgens de nieuwe regels van de Amerikaanse staat geldt voor de Caribische eilanden van het Koninkrijk alleen een vrijstelling van verplichte quarantaine voor reizigers uit Bonaire, Sint-Eustatius en Saba.

Aruba is voor een groot deel van de economie afhankelijk van toerisme. Vooral vanuit Amerika komen er nu nog veel bezoekers. Oduber vreest dat door de nieuwe quarantaine-maatregelen van New York er geen toeristen uit New York meer zullen kome

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | Aruba teleurgesteld over besluit New York

  1. Tico Martina

    en nog steeds klampt men zich vast aan het achterhaalde economische pijler toerisme. Nooit gedacht aan diversificatie, maar wel blijven bouwen van hotels. En nu de zeepbel is lekgeprikt, huilen met de pet op. Ach ja de Spanjaarden hadden een vooruitziend blik toen ze de eilanden “Islas Inutiles” noemden. Hun hadden een visioen van de opvolgende regeringen voor ogen destijds.

  2. Geen probleem, nieuwe obligatielening tegen dit keer 7.5%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *