ParadiseFM | Angst voor ontslagen bij ABC-Busbedrijf

ABC autobussen | Jeu Olimpio

Anthony Godett, leiding van de politieke partij FOL, is bang dat er mensen zullen worden ontslagen bij het Autobusbedrijf Curaçao (ABC).

De overheid heeft volgens Godett voor 2021 bijna twee miljoen gulden minder aan subsiside begroot. Daardoor zullen volgens hem mensen hun baan verliezen, bussen minder goed onderhouden worden en routes worden geschrapt. Godett is het niet eens met die bezuiniging en trekt aan de bel.

Godett legt in de Amigoe uit dat volgens hem buschauffeurs zullen worden ontslagen en vervolgens zullen worden gedwongen te solliciteren via uitzendbureaus. Om via deze constructie goedkoper terug te keren.

Eerder vroeg voorzitter Wendell Muelen van de vakbond UGTK/CADMU al om aandacht voor de bezuiniging. Volgens Muelen houdt de regering zich niet aan eerder gemaakte afspraken met het busbedrijf.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “ParadiseFM | Angst voor ontslagen bij ABC-Busbedrijf

  1. Godett wil maar niet begrijpen dat Curacao zich in zwaar wind bevindt en zonder hulp van Nederland eind november zelfs de ambtenaren met een tientje salaris naar huis worden gestuurd.
    Ik ben bang dat hij niet weer de verkiezingen in maart 2021 zal winnen en zijn zus weer een of andere minsiter zal worden.
    Wat een afgang was dat toentertijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *